tirsdag den 14. maj 2013

Morgenmads-pandekager

Herhjemme lever manden det søde liv - hvis der er noget han elsker er det pandekager, og især til morgenmad :) ... Selvfølgelig dem uden mel, mælk og sukker! :)

Han spiser dem ikke hver dag, men en gang i mellem, når det skal være ekstra lækkert :) De bliver indtaget sammen med en proteinkilde og nogle grøntsager - så det er altså ikke kun ren fest, men næsten! :) 

Når man spiser som vi gør, uden de traditionelle morgenmadsprodukter, er det vigtigt at have planlægningen i orden, ellers bliver det hurtigt besværligt at få morgenmad (hvis man da ikke er så hardcore hulemand, at man spiser rester fra aftensmaden). Opskriften her giver RIGTIG mange pandekager - dobbelt af, hvad der ses på billedet herunder, men her fryses de ned i par, og så er de lige til at tage op og varme, mens man er i bad på de travle dage :)

Fryseegnet - nemmere morgenmad findes faktisk ikke 
Ingredienser (50-60 stk. små pandekager):
6 bananer (gerne overmodne)
10 æg
200 g. mandler
1 tsk. kanel
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
4-5 spsk. kokosmel
1 skvæt Honning
Olie til pensling (gerne vaniljeolie*)

* En god olie, som har trukket med to vaniljestænger

Fremgangsmåde:

  1. Mandlerne males til mel i en blender.
  2. Mandelmel, kokosmel, bagepulver, vaniljepulver og kanel kommes i en skål
  3. Æg, bananer og honning kommes i blenderen og blendes til en glat masse.
  4. Ægge-banan massen kommes i skålen til de tørre ingredienser, og blandes godt sammen.
  5. Pensl vaffeljernet med lidt olie, og bag vaflerne til de er lysebrune (eller laves som amerikanske pandekager på en pande)
  6. Fryses evt. ned to og to, og varmes på brødristeren mens du morgenbader :)
Mandlerne blendes til 'mel' 
De tørre ingredienser blandes i en skål.
Æg, banan og honning er blendet glat og blandes med de tørre ingredienser.
Pandekagerne steges på panden i lidt vaniljeolie.
Pandekagerne steges. 
De færdige pandekager.
Så er der morgenmad!
Ha' en dejlig dag!
- Camilla

2 kommentarer:

  1. Åh pandekager! Det får jeg virkelig sjældent, men skal jeg rigtig forkæle gemalen (og øh.. mig selv... ), så laver jeg en lille stabel pandekager om morgenen - typisk i en ferie eller til fødselsdage :-)

    Jeg har ikke prøvet at putte mange mandler i, men jeg forestiller mig, at det gør dem ret mættende?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Piskeris :)

      Der findes da heller ikke noget bedre end sådan en stak pandekager (på bedste Rasmus Klump manér) til morgenmad :) Manden herhjemme synes ikke, det er en rigtig fødselsdag, hvis ikke der er pandekager til morgenmad :)

      Du har ret mht. mandlerne - de mætter lidt mere på den måde :)

      Ha' en dejlig dag!
      - Camilla

      Slet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..