onsdag den 10. februar 2016

Kartoffel/broccoli-salat

Jeg havde fuldstændig glemt, hvor meget jeg elsker denne kartoffel/broccoli-salat, så længe er det siden, jeg har serveret det sidst. Nøøøøøj!

Salaten er er perfekt ifht. mine smagsløg; jeg tilbereder min broccoli, så den stadig er sprød og har bid, og det gør jeg fordi, der næsten ikke er noget værre, end at få serveret sådan en salat med blød og slatten broccoli - så ryger al glæden i min verden.

Jeg har brugt kartofler af sorten Alexandra, de dyrkes af Storøhage Kartofler i Lammefjorden, og er altså perfekte til kolde salater. Smagen er fyldig og konsistensen er fast og lækker - ja, for udsmattede kartofler er lige så lidt lækre, som blød broccoli ;) Salaten kan naturligvis laves med lige nøjagtig din yndlingskartoffel, men kan du få fingrene i Alexandra, så gør dig selv den tjeneste :)


Ingredienser (4-6 pers.):
Fyld:
500 g. kartofler
1 bt. broccoli
100 g. solsikkekerner
1 pk. bacon
1 rødløg

Dressing:
2,5 dl. creme fraiche
2-3 spsk. mayonnaise
2 spsk. sukker
2 spsk. Balsamico

Desuden:
1-2 liter kogende vand

Fremgangsmåde:
  1. Fyld: Kartoflerne skrælles og skæres i tern. Kog kartoflerne til de er møre; det tager 7-10 minutter alt efter størrelse. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle af.
  2. Broccolien deles i små buketter, kommes i et dørslag og skylles grundigt under rindende vand. Derefter overhældes de med kogende vand 1-2 liter kogende vand. Lad broccolibuketterne dryppe af.
  3. Imens broccoli og kartofler køler af ristes solsikkekernerne gyldne på en tør pande med lidt salt. Stil til side.
  4. Baconen skæres i mundrette stykker og steges sprød på en pande.
  5. Løget pilles og hakkes fint.
  6. Dressing: Kom creme fraishe og mayonnaise i en skål. Tilsæt sukker og balsamico og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber og evt. mere sukker/balsamico.
  7. Kom fyldet i dressingen og vend det hele godt rundt.
  8. Stil salaten på køl indtil servering.
Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..