lørdag den 28. september 2013

En hyldest til blomkålen


Jeg fik et spørgsmål omkring blomkål og dets anvendelsesmuligheder den anden dag - og det fik mig til at tænke på de utallige måder, man kan tilberede den lækre grøntsag på (hvis man da ikke bare vælger at spise den rå).

Blomkål er en virkelig undervurderet spise - og måske er det fordi mange forbinder den med en omgang overkogt smat, der lugter af prut, for at sige det som det er, men hvis man tilbereder den nænsomt og med omtanke er det en virkelig lækker og taknemmelig grøntsag med en skøn note (Ja, det har jeg hørt de kloge kokke i diverse madprogrammer kalde det - så kan jeg også :P) af ristede nødder. Derfor har jeg samlet en masse af mine opskrifter med blomkål til jer i dette indlæg, som jeg håber kan inspirere til at eksperimentere med den dejlige grøntsag, som jo er i sæson netop nu (og ca. til midt november). 

Blomkålsris - her serveret til Chili con carne
Blomkålspizza - hvor bunden er lavet på blomkål.
Sprød blomkålssalat m. purløgscreme
Stegt flæsk med 'persillesovs' lavet af blomkål
Bearnaise sauce lavet af blomkål
Stegt blomkål - har en dejlig nøddesmag
Ha' en dejlig dag
- Camilla

3 kommentarer:

 1. Din blomkålssalat ser super-lækker ud. Den må jeg prøve! Det er interessant så forskellig blomkål er i smagen, afhængig af om den er tyndt strimlet, rå eller kogt etc.
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten :)

   Du har ret, blomkål har så utroligt mange forskellige smagsnuancer :) Det er en lækker grøntsag :)

   Ha' en dejlig dag!
   - Camilla

   Slet
 2. Jeg bliver gang på gang overrasket over blomkålens anvendelighed - jeg har bland andet lavet en hummus med blomkål og den blev smagsmæssig og konsistensmæssing fuldstændig som originalen med kikærter - bare med væsentlig færre kulhydrater :-)

  Link til opskriften her hvis du skulle få lyst til at afprøve den :-)
  http://vanloseblues.blogspot.dk/2013/07/blomkalshummus.html

  SvarSlet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..