lørdag den 25. april 2015

Kartoffelsalat m. asparges og radiser

Kære venner, grill-sæsonen er over os! Kan i mærke det??? Jaja, bevares - himlen er sort og det er stadig lidt koldt, men i min optik skydes grill-sæsonen igang, når vi oplever den første hede og solrige dag. Og den oplevede vi, i hvert fald her på matriklen, sidste weekend.

Til grill hører sig unægteligt kartoffelsalat - måske ikke til hver eneste grill-aften, men i hvert fald til de fleste ;) Derfor kommer her den eneste opskrift du behøver. Opskriften på Kartoffelsalat m. asparges og radiser.Ingredienser (4-6 pers.)
Fyld:
500 g. små kartofler
1 bt. asparges
1 bt. radiser
1 bt. forårsløg

Dressing:
3 dl. cremefraiche
1,5 dl. mayonnaise
3 spsk. mørk balsamico
4 spsk. sukker
Salt og peber

Pynt:
Skiveskåren radiser
Aspargestoppene
Hakket forårsløg

Fremgangsmåde:
  1. Kartoflerne renses for jord og kommes i en gryde med letsaltet vand. Gryden bringes i kog og kartoflerne koges i 10-15 min. afhængig af størrelse.
  2. Stik i kartoflerne med en urtekniv, hvis den går glat igennem og kartoflen selv kan glide af kniven, er kartoflen mør. Tag gryden af blusset og lad kartoflerne hvile i vandet i 5-10 min. 
  3. Hæld vandet fra kartoflerne og skær dem i mundrette bidder. De behøver ikke være ens - det giver en dejlig fornemmelse, når ingredienserne har nogle forskellige størrelser og former.
  4. Radiser, forårsløg og asparges skylles og skæres i mundrette bidder (gem lidt til pynt).
  5. Ingredienserne til dressingen røres godt sammen i en skål. Smag til om dressingen mangler balsamico eller sukker - smag ér altså så forskellig :)
  6. Kom fyldet op i dressingen og vend det hele godt rundt. 
  7. Pynt med skiveskåren radiser, de fine aspargestoppe og hakket forårsløg
  8. Servér til et dejligt stykke (grillet) kød.
Ha' en dejlig dag!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..