lørdag den 25. april 2015

Kartoffelsalat m. asparges og radiser

Kære venner, grill-sæsonen er over os! Kan i mærke det??? Jaja, bevares - himlen er sort og det er stadig lidt koldt, men i min optik skydes grill-sæsonen igang, når vi oplever den første hede og solrige dag. Og den oplevede vi, i hvert fald her på matriklen, sidste weekend.

Til grill hører sig unægteligt kartoffelsalat - måske ikke til hver eneste grill-aften, men i hvert fald til de fleste ;) Derfor kommer her den eneste opskrift du behøver. Opskriften på Kartoffelsalat m. asparges og radiser.



Ingredienser (4-6 pers.)
Fyld:
500 g. små kartofler
1 bt. asparges
1 bt. radiser
1 bt. forårsløg

Dressing:
3 dl. cremefraiche
1,5 dl. mayonnaise
3 spsk. mørk balsamico
4 spsk. sukker
Salt og peber

Pynt:
Skiveskåren radiser
Aspargestoppene
Hakket forårsløg

Fremgangsmåde:
  1. Kartoflerne renses for jord og kommes i en gryde med letsaltet vand. Gryden bringes i kog og kartoflerne koges i 10-15 min. afhængig af størrelse.
  2. Stik i kartoflerne med en urtekniv, hvis den går glat igennem og kartoflen selv kan glide af kniven, er kartoflen mør. Tag gryden af blusset og lad kartoflerne hvile i vandet i 5-10 min. 
  3. Hæld vandet fra kartoflerne og skær dem i mundrette bidder. De behøver ikke være ens - det giver en dejlig fornemmelse, når ingredienserne har nogle forskellige størrelser og former.
  4. Radiser, forårsløg og asparges skylles og skæres i mundrette bidder (gem lidt til pynt).
  5. Ingredienserne til dressingen røres godt sammen i en skål. Smag til om dressingen mangler balsamico eller sukker - smag ér altså så forskellig :)
  6. Kom fyldet op i dressingen og vend det hele godt rundt. 
  7. Pynt med skiveskåren radiser, de fine aspargestoppe og hakket forårsløg
  8. Servér til et dejligt stykke (grillet) kød.








Ha' en dejlig dag!
- Camilla

2 kommentarer:

  1. Jeg fandt denne opskrift på en pakke med nye danske kartofler, så jeg måtte jo lige ind og kigge på din wen side. Ser bare så godt ud, så opskriften skal prøves nu i aften. Der er så meget godt i, så det bliver uden kød. :o)
    Venlig hilsen
    Villy

    SvarSlet
  2. Så er den afprøvet og ubetinget den bedste kartoffelsalat jeg har smagt. Jeg havde ikke asparges kartofler, så brugte nye danske - kogte 10 minutter, slukkede for varmen og lod dem trække i vandet 10 minutter og de var perfekte faste i det til kartoffelsalat.
    Jeg kunne kun finde et slatten bundt asparges i Rema, så jeg valgte at gå i haven og klippe en lille håndfuld Purløg og blande i / drysse over. Det kan anbefales.
    Jeg er diabetiker og erstattede de 4 skefulde sukker med en strøget teske Stevia. Tak for opskriften.

    SvarSlet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..