onsdag den 29. april 2015

Kartoffeltærte m. bacon og asparges

Manden her i huset er svært begejstret for tærte - i alle afskygninger - og han bliver så dejlit glad, når tærte er på frokostbuffeten på arbejdet. Jeg derimod er ikke særlig begejstret for tærte... eller det troede jeg i hvert fald ikke før jeg prøvede denne..

Det ville være synd at sige, at jeg ofte serverer tærte herhjemme - faktisk har det aldrig været på bordet; og det er synd og skam både for manden, som er så glad ved det, og fordi det er sådan en nem og dejlig spise. Men jeg skal være den første til at indrømme, at det er svært at servere noget, man ikke selv er særlig begejstret for. 

Jeg har dog længe gået og tygget lidt på, hvordan jeg kunne glæde manden med tærte, men samtidigt lave den med noget, jeg selv synes er lækkert at spise. Svaret måtte være, at lave en tærte af nogle af de ingredienser, jeg holder aller mest af; kartofler, bacon, løg og asparges <3 Det smagte fortræffeligt, og manden er så glad så glad så glad for, at der i fremtiden bliver serveret (og ekspermenteret) meget mere end hidtil :)


Ingredienser  (4 pers.)
Fyld:
2 bagekartofler
200 g. bacon i tern
1 løg
Salt og friskkværnet peber

Æggemasse:
6 æg
250 g. hytteost
100 g. revet ost
1 bt. forårsløg
Salt og friskkværnet peber

Desuden:
1 rulle tærtedej a 250 g.
1/2 bt. asparges

Tilbehør:
evt. en god blandet grøn salat
evt. brøndkarse til pynt

Fremgangsmåde:
 1. Fyld: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kom dem i en gryde med letsaltet vand, og kog dem i ca. 5 minutter. Hæld vandet fra og stil tilside.
 2. Steg baconen, til den er gylden og sprød. Stil til side.
 3. Pil løget og skær det i skiver. 
 4. Skyl aspargesene og knæk de træde ender af. Sæt til side.
 5. Æggemasse: Rør æg, hytteost og ost sammen til en homogen masse. Krydr med salt og peber.
 6. Pil forårsløgene og skær dem i skiver. Kom forårsløgene i æggemassen.
 7. Tærten samles: Læg tærtedejen i en tærteform. 
 8. Fordel først kartoflerne i bunden af tærteformen. Derefter bacon. Så skiveskåren løg og så æggemasse. Slut af med at lægge aspargesene oven på æggemassen og pres dem let ned.
 9. Bag tærten i ovnen ved 200 grader varmluft i 30-35 minutter, til den er gylden, og fyldet virker fast. Lad tærten hvile i 5-10 minutter inden servering. 
 10. Server evt. tærten med en grøn salat til.
 11. Velbekomme.Ha' en dejlig dag!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..