torsdag den 30. april 2015

Bønnesalat m. bagte løg og peberfrugter

Jeg synes godt det kan være svært, at spise nok af de grove grøntsager. Hvis jeg skal indrømme det, så synes jeg bare en let salat er mere lækker, men det er jo altså vigtigt at huske sine grove grøntsager også :) Derfor synes jeg, det er vigtigt at lave noget ekstra lækkert, når det er dét der er på menuen. Som i aften, hvor vi fik hakkebøffer, bagt sød kartoffel m. purløgscreme og denne utroligt lækre bønnesalat :)Ingredienser (2 pers.)

2 rødløg
2-3 spsk olivenolie
lidt balsamico
200 g grønne bønner
100 g. grønne asparges
1 stor rød peberfrugt
1 majskolbe
½ dl høvlet parmesan
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:
  1. Pil løgene og skær dem i både. Fjern kernehuset fra peberfrugten og skær den i kvarte. Kom løgene og peberfrugten i en bradepande og krydr med salt, peber og olivenolie. Bag dem ved 175 grader i ca. 40 min. til de er møre og let gyldne. 
  2. Dryp de bagte løg og peberfrugter med lidt balsamico og krydr med ekstra peber.
  3. Nip bønnerne og knæk den træde ende af aspargesene. Kog bønnerne i vand med salt ca. 5 min til de er møre - kom aspargesene med de sidste 2 minutter af kogetiden. Skyld de kogte bønner og asparges i koldt vand; det sikre at de beholder deres flotte farve.
  4. Tag bladene af den friske majskolbe og fjern de små fimrehår. Kom majsen i en stor gryde med vand og salt. Når vandet koger skrues ned på jævn varme og majsen koges videre i ca. 7-10 minutter. Skær majsene af kolben i store lækre flager.
  5. Skær de bagte peberfrugter i mundrette bidder, og vend dem sammen med de bagte løg, kogte bønner, majsflager og friskhøvlet parmesan.
  6. Server til et godt stykke kød.Ha' en dejlig dag!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..