tirsdag den 2. august 2016

Citronfromage

Vi har som nævnt tidligere min sviger-mormor på ferie i denne uge :-) Det betyder, at der er helt oldschool mormormad på menuen. I går aftes fik vi frikadeller med brun sovs og rødkål. Til dessert fik vi citronfromage - og så var menuen ligesom fuldent. Sviger-momse eeelsker citronfromage, og havde ikke fået det i mange år. Det er så dejligt, at kunne glæde hende.


Jeg lavede tre store glas og tre små glas citronfromage :) De tre store spiste vi til dessert sammen med en kop aften kaffe, og de tre mindre glas forestiller jeg mig, at hun kan spise som eftermiddags-hygge i løbet af ugen. Sådan en gang fromage kan nemlig snildt holde sig på køl et par dage (og den er også særdeles fryseegnet).


Ingredienser (6 pers.):
5 blade husblas
3 æggeblommer
125 g. sukker
1 dl. citronsaft (ca. 2 store citroner)
2,5 dl. piskefløde
3 æggehvider

Desuden:
2,5 dl. piskefløde
Revet økologisk citronskal

Fremgangsmåde:
  1. Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter, så den bliver blød.
  2. Imens piskes æggeblommer og sukker til en luftig hvid masse.
  3. Når husblassen er udblødt knuges den fri for vand og smeltes over et vandbad. Når husblassen er smeltet tilsættes citronsaften. Rør det godt sammen og lad de afkøle til det er lunkent (så du kan stikke en finger i uden at brænde den ;-) ). 
  4. Vend den lunkne husblas/citronsaft i æggemassen.
  5. Piskes fløden til skum - lad være med at piske den for meget. Den skal være luftig og stiv, men piskes den for meget bliver den grynet. 
  6. Vend flødeskummen forsigtigt i æggemassen.
  7. Pisk æggehviderne stive så de danner toppe, når piskerises trækkes op. Vend de stive æggehvider i citronfromagen.
  8. Kom citronfromagen i en sprøjtepose og fordel den i 6 glas. 
  9. Stil glasne på køl i 3-4 timer, til fromagen er blevet fast.
  10. Anretning: Pisk fløden til skum og kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt flødeskummen på citronfromagen og pynt med lidt revet citronskal.
  11. Velbekomme.











Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..