Hjemmelavet blåbæris uden raffineret sukker ♡ |
Isen:
5 dl piskefløde
6 æggeblommer
6 spsk kokospalmesukker
Vaniljepulver
50 g. mørk chokolade >80%
Blåbærkompot
1 pose frosne blåbær
Fremgangsmåde:
- Blåbærkompot: Kom de frosne blåbær i en kasserolle med en lille bitte smule vand (kun lige akkurat så bærrene ikke brænder på). Kog blåbærrene ind til en tyk kompot, således at det meste af vandet fra bærrene er fordampet.
- Blendt blåbærene til en glat og ensartet masse uden for mange store stykker. Sæt kompotten til afkøling.
- Isen: Pisk æggeblommer, vanilje og palmesukkeret til en luftig hvidlig masse - tager ca. 5 minutter.
- I en anden skål piskes fløden stiv. Vend forsigtigt fløden i æggemassen.
- Hak chokoladen fint og vend i isen sammen med blåbærkompotten.
- Kom isen i en beholder og sæt i fryseren natten over (eller mindst 5 timer).
Æggeblommer og kokospalmesukkeret piskes til hvid luftig masse. |
Blåbærkompotten vendes i æggemassen. |
Flødeskummen vendes forsigtigt deri sammen med den hakkede chokolade. |
Den færdige is - virkelig lækker! ♡ |
Har du husket at kigge forbi min Giveaway? Jeg udlodder et styks julekogebog med opskrifter uden mel og sukker - så kan du komme igennem julen med et stabilt blodsukker :) Konkurrencen slutter d. 17. november kl. 12.
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
Den lyder virkelig lækker. Den må prøves. Hilsen Annette
SvarSletHej Annette :)
SletDet er altså også en virkelig lækker is! :) Håber den falder i din smag :)
Ha' en dejlig dag.