Vi fyldte dem med hakket oksekød krydret med lidt forskellige krydderier, fintsnittet salat, agurk, peberfrugt, ærter og en dressing rørt af lidt Creme fraiche 38%.
Pitabrød lavet på nødder og kerner - utroligt mættende ♡ |
60 g. mandler
30 g. græskarkerner
30 g. solsikkekerner
20 g. Loppefrøskaller (også kaldet HUSK)
1 tsk Himmalaya salt
30 g. Øko usaltet smør
2 dl. vand
Fremgangsmåde:
- Mandler, græskarkerner og solsikkekerner blendes til fint mel i en blender/minihakker/kaffekværn. Bland melet med loppefrøskallerne og saltet. Sæt til side.
- I en kasserolle bringes vand og smør i kog. Når smørret er helt smeltet tilsættes melblandingen. Rør i det til massen har samlet sig og blevet til en tyk og klistret dej. Lad dejen køle af.
- Når dejen har kølet af formes den til 4 pitabrød. Bag dem på en bageplade ved 160 grader (så fedtsyrerne i nødderne og kernerne ikke ødelægges) i 30-35 minutter.
- Når bagetiden er gået slukkes ovnen. Lad pitabrødene blive i ovnen til den er kølet af - så undgår man, at brødene mister for meget af deres luftighed (som ellers er rigtig svært at opnå, når man ikke bager med mel).
- Fyld pitabrødene med dit yndlingsfyld og servér :) Velbekomme!
Nødder og kerner er blendet til mel. |
Smør og vand er bragt i kog og smørret helt opløst. |
Melet tilsættes. |
Dejen blandes rundt. |
Dejen formes til 4 pitabrød. |
De færdige pitabrød. |
Pitabrød m. fyld. |
Ha' en dejlig aften!
- Camilla
Dét har jeg savnet! Tak for det :-D
SvarSletHej Mette :)
SletDet kan du tro, jeg også havde :) Herhjemme vakte de stor succes. Meld endelig tilbage om resultatet :)
Ha en dejlig dag!
Vi har fået dem til aftensmad i dag med pulled pork og frisk grønt - det smagte fantastisk! :) Det er ikke sidste gang den opskrift bliver brugt, så tusind tak for at du har lagt den op :) Vi spiser primært efter LCHF principperne, og da jeg har æggeallergi kan det være lidt svært at finde "brød"-alternativer.
SvarSletHar du nogen erfaring med at fryse dem ned?
Mange hilsner
Mie
Hej (:
SvarSletKan ikke se om min besked er kommet frem.
Men altså jeg har en Facebook side "mod på mad og motion" med opskrifter jeg selv kreerer, men så faldt jeg over denne, vil have den på min madplan, som jeg laver hver uge. Er det okay at henvise til din blog? ����
Mvh Randi Gade
Kære Randi :)
SletDet kan du tro, at det er - og jeg er glad for, at du følger med :)
God vind med Facebooksiden :)
Camilla