mandag den 29. september 2014

Bananmuffins m. chokolade (uden mel)

Tidligere på året bagte jeg de her hindbærmuffins, som er hamrende gode. Kæresten synes dog godt at bærrene kunne være lidt syrlige, og så var det jeg tænkte, at han måske ville være bedre til en bananmuffin m. chokoladestykker :) Han elsker banan, og han elsker chokolade, og han er da også svært begejstret for disse :) De er lavet efter samme fremgangsmåde som hindbærmuffinsne og de er altså super nemme at gå til, så tøv endelig ikke :)

Bananmuffins m. chokolade - til den stenalderspisende :)

torsdag den 11. september 2014

Giveaway - Biografbilletter til filmen "Hundredefodsrejsen"


Kære læsere,

Det er ved at være noget tid siden, at vi sidst har snakket sammen :) Det vil jeg gerne rode bod på, med en lille giveaway. Det er sådan at filmen "Hundredefodsrejsen" havde præmiere i dag, den 11. september 2014, og jeg er så heldig, at Nordisk Film har givet mig 2 x 2 stk. fribilletter til filmen - og dem har i chancen for at vinde.

Hundredefodsrejsen er en film om mad og kærlighed - og den er fyldt med billeder af lækre opskrifter - opskrifter som jeg over det næste stykke tid, tillige vil dele med jer læsere.

Filmen tager sin begyndelse da filmen Kadam må forlade Indien for at slå sig ned i en lille fransk bjerglandsby, hvor de åbner en familiedrevet restaurant med indiske retter på menuen. Sønnen Hassan får lov at udleve sin drøm som chefkok, en drøm der i højeste grad møder udfordringer. På den anden side af vejen ligger en traditionel fransk Michelin-restaurant, Le Saule Pleureur, og her huserer den strikse chefkok Mallory - ifølge hende, er der ikke plads til en usofistikeret restaurant i den lille by, og snart er der dømt køkkenkrig.



Men unge Hassans spirende fascination af det klassiske franske haute cuisine – og ikke mindst madame Mallorys charmerende souschef, Marguerite – samt hans specielle talent for at kombinere de to køkkeners kulinariske kulturer, indhyller snart Saint-Antonin i så delikat besnærende dufte, at end ikke Madame Mallory kan ignorere dem.



I anerkendelse af den unge mands ekstraordinære kulinariske evner, lægger Madame Mallory nu fjendskabet bag sig og tilbyder at tage Hassan under sine vinger på en rejse, der kommer til at ændre deres liv…

Det er svenske Lasse Hallström, der instruere filmen. Han har for længst etableret sit navn i Hollywood, og filmen kan bedst sammenlignes med hans film fra 2000 ved navn "Chocolat". 

Jeg trækker lod om 2 x 2 billetter 

Billetterne gælder til og med den 13. oktober 2014 og alt du skal gøre for at vinde dem er:

1. Gå ind på min Facebook-side,
2. Like giveawayen på Facebook-siden og smid en kommentar under opslaget, hvor du tagger den person, du gerne vil have med i biffen.


Vinderen trækkes Fredag den 19. september 2014 på Facebooksiden

onsdag den 23. juli 2014

Tarteller m. kylling, ærter og grønne asparges

Kender i det der med, at man pludselig - sådan ud af det blå - får lyst til tarteletter?? :) Ja, det gør jeg i hvert fald. Min hofret er tarteletter, og min store hemmelighed er, at jeg ALDRIG selv har lavet det....før i dag! :)

Min far laver det vildeste tarteletter, og når han serverer dem, spiser jeg til det står mig ud af ørerne. Vi spiser altid tarteletter sammen med hønsekødssuppe. Så koger han suppe på hønen, og bruger kødet til tarteletfyld. Jeg siger jer, at de er gode :)

Jeg fik en pludselig lyst til tarteletter sent i går aftes, og da mine forældre ikke er hjemme om onsdagen kunne det ikke lade sig gi' sig at charmere min far til at byde på suppe og tarteletter i dag. Øv! Men det gav mig jo så den udfordring, at jeg selv måtte kaste mig ud i det. Mine evner udi madlavning rækker ikke rigtig til det helt traditionelle mormor-mad, så derfor blev mine tarteletter også tunet lidt :) Opskriften, ja den får i her :)

Tarteletter med kylling, ærter og friske grønne asparges :)

tirsdag den 22. juli 2014

Helstegt svinemørbrad i BBQ-marinade

Jeg elsker mad med barbecue sauce - ja faktisk kan jeg godt være en rigtig gris, hvad det angår, men det er simpelthen så sjældent at vi får barbecue til noget som helst...Hvis jeg tænker over det er det egentlig kun, når vi spiser pulled pork. MEN, i dag har vi fået en helstegt svinemørbrad i barbecuemarinade :) Super lækkert og sommerligt! Jeg har lavet en BBQ af ketchup, brun farin og røget paprika - den kan ligeså vel laves med honning, hvis man lyster - det har jeg gjort flere gange med stor succes.

Svinemørbrad i barbecuemarinade :)

søndag den 20. juli 2014

Intervalstegt okseculotte m. aspargessalat

Sommeren er jo for alvor over os, og varmen er næppe gået nogens næse forbi. Jeg synes aldrig, at jeg har haft så lidt appetit, som denne sommer - varmen plejer ikke at gå mig på, og det er da heller ikke fordi jeg synes, at her er for varmt, men appetitten - ja, den har altså været forsvundet et stykke tid... Ja og bedst som man gik og troede, at man kunne spare en masse penge ved slet ikke at spise, så overrumplede lysten til culottesteg mig :O Den sneg sig sgu lige inden om, i et uopmærksomt øjeblik - det indrømmer jeg gerne - så vi har selvfølgelig fået culottesteg her til aften! :) Ahh - og her ligger jeg på sofaen, fuldstændig udspilet og stopmæt, for det smagte saftsuseme fremragende, hvis jeg selv skal sige det :)


torsdag den 26. juni 2014

Sommersalat med rygeost og asparges

Puha, det er efterhånden ved at være noget tid siden, jeg har fået blogget - og hvorfor nu det? Jo, det er simpelthen fordi livet løber fra mig i øjeblikket; på sådan en rigtig dejlig måde :) Mit liv er fyldt af gode ting og store begivenheder - jeg arbejder og arbejder og arbejder på mit nye, og virkelig skønne, arbejde; jeg har praktisk talt ikke lyst til at gå hjem om dagen :) Så har mine gudforældre har haft sølvbryllup, min kære mormor er fyldt 80 år, min søde søde kusine er blevet 18 og min helt fantastiske søster blev student i tirsdags :) Jeg tror ikke, jeg kan sætte ord på, hvor stolt jeg er af hende. Da hun gik i folkeskole var gymnasiet ikke ligefrem det oplagte valg for hende, men hun ville det så gerne, og hun har fandme (undskyld mit franske) bevist, at der er noget solid intelligens under (studenter)huen. Hun har kæmpet bravt - og indset, hvor stort et potentiale hun virkelig har, og nu har hun store planer for sin fremtidige uddannelse. Det har været helt fantastisk at følge udviklingen fra sidelinjen, men også at dele den store sejr med hende i tirsdags, hvor jeg fik lov at give hende hendes fine studenterhue på :) I morgen får hun overrakt sit studenterbevis, og skal efterfølgende køre i vogn - så hvis i støder på 3.B fra HTG, så dyt endelig af dem; de bliver sååå glade :)

Men som i nok kan høre, så løber tiden fra mig her - og jeg er virkelig ked af, at jeg har måttet forsømme bloggen og jer :) Så, med håb om, at der kommer lidt solskin i nærmeste fremtid får i her en opskrift på sommersalat med rygeost og asparges :) Opskriften har jeg fået af min kollega Louise, og så tilpasset den mine smagsløg :)

Sommersalat m. rygeost, asparges og radisser :)

onsdag den 21. maj 2014

Kyllingespyd m. løg og æble

Jeg er startet på job (Jaaaa!!! Fandeme så), og selvom jeg ikke har været der særlig længe, så kan jeg virkelig bare fornemme, at det er så lækker en arbejdsplads - og kollegerne er simpelthen i særklasse! De sidste par måneder har været rigtig hårde mentalt. Tanken om pludselig ikke længere at "være noget" har været rigtig hård - forstået på den måde, at jeg jo altid har haft mærkaten 'studerende', og pludselig var jeg bare ikke noget.. Og det er jo løgn, for jeg var jo noget - jeg var arbejdsløs. Og selvom det måske er svært at forstå for folk, der altid har haft et job, så er det altså rigtig svært mentalt at være jobsøgende; det var det i hvert fald for mig. Jeg var rigtig glad for at blive færdig med studiet, men da alle spørgsmålene om: "Hvad så nu?" og "Har du så fået arbejde?" begyndte at tikke ind, så fandt jeg ret hurtigt ud af, at det var nemmere bare at lyve og sige at jeg stadig var studerende.. Hvor er det åndsvagt, ikke? Men der ligger rigtig meget ære og personlig stolthed i at 'være noget', og til tider tror jeg også, at der er sådan en konsensus i befolkningen om, at når man ikke har noget arbejde, så er man nok en af "de der, der bare ikke giiider lave noget" :) Og jeg gider bestemt godt at lave noget, bevares - jeg elsker også at have fri, men jeg har knoklet for at blive færdig i så mange år, og jeg har ikke mindst kæmpet for at få rigtig fine karakterer, og det der med at være arbejdsløs det føltes mest af alt bare som spild af tid... Ja, som spild af liv for at være helt nøjagtig! Og selvom udsigterne til job for nyuddannede jurister ikke ligefrem er kønne, så skulle det vise sig, at jobbet til mig var lige rundt om hjørnet - ja faktisk nåede jeg ikke engang at være ledig i 3 måneder :) Så for første gang i lang tid er jeg rigtig glad og lykkelig :) 

...Men, med nyt job kommer også nye indtryk - og hold op hvor er jeg træt, når jeg kommer hjem :) Træt på sådan en rigtig god måde - men den der lyst til at lave aftensmad er altså ligeglad om man er træt på en god eller dårlig måde, og derfor bliver det også bare til noget hurtigt og let i disse dage; det har selvfølgelig også sin charme, og de her kyllingespyd er altså hamrende lækre (og kunne faktisk være glimrende i madpakken) :)

Kyllingespyd med løg og æble :)

søndag den 20. april 2014

Påskelam anno 2014 m. timian, rosmarin, citron og hvidløg

Folk der kender mig ved, at jeg har min familie utrolig kær - jeg er familiemenneske til langt ud over fingerspidserne, og min familie kommer altid i første række. Jeg har en rigtig stor familie med mange fastre, mostre og onkler - og dertil også maaange fætre og kusiner. Vi samles flere gange om året til fødselsdage, og derudover har jeg indført nogle helt faste traditioner - de såkaldte 'familiedage'. Den ene er en julefrokost, og den anden var til at starte med en påskefrokost; men da flere i familien har som tradition at tage i sommerhus i påsken, ja, så har vi rykket den anden familie dag til slutningen af maj. Der er heller ikke tradition for påskefrokoster i mandens familie, og det betyder jo så også, at vi ikke rigtig har nogen påsketradition... Og for et sådan et familie-glad væsen som jeg, er den tanke jo helt ubærlig :) Derfor ses vi (manden og jeg) altid med mine forældre og min søster i påsken (ja faktisk ses vi med dem hele tiden, og spørg' mig lige om jeg elsker det?? :D )

Min far og jeg har det som fælles hobby at køkkenhygge; så kan vi kaste os ud i et fælles projekt, ja så er det altså bare toppen! :D Og et fælles projekt, det er lige netop hvad vi fik kastet os udi i går, hvor vi lavede langtidstilberedt lammekølle, bagte urter m. honning, nøddesalat m. druer og dadler samt Gateau Marcel m. blåbæris :)

Jeg ligner min far helt uhyggeligt meget, og jeg elsker at lære tips og tricks af ham, når vi står i køkkenet - jeg bilder mig ind, at jeg ind i mellem også kan lære ham et trick eller to - men han er simpelthen så dygtig i et køkken, at jeg mistænker ham for 'lades som om' for at gøre mig glad :P (fik jeg sagt, at min far er det dejligste menneske på jord?? :D).

Det var første gang vi (eller i hvert fald jeg) lavede lammekølle i går, men det var BESTEMT IKKE sidste gang. Hooooold nu fast hvor smagte det bare lækkert, og jeg kan næsten ikke vente til påsken 2015, hvor vi helt sikkert også skal have lammekølle... (Hov, opstod der en påsketradition lige der?? Det tror jeg nok :P).

Langtidstilberedt lammekølle m. timian, rosmarin, hvidløg og citron :)

Nøddesalat m. druer og dadler

Påsken er over os, og det betyder også, at de fleste familier samles til påskefrokoster. I mange hjem spises der, i disse dage, påskelam - og det var ligenetop hvad vi fik i går. Langtidstilberedt lammekølle m. timian, rosmarin, citron og hvidløg. Dertil serverede jeg bagte urter med honning, og denne lækre nøddesalat m. druer og dadler. Syrligheden fra druerne, sødmen fra de karmelliserede dadler og så den der lækre nødde crunch gør sig altså virkelig godt til sådan en gang lammekølle :)

Nøddesalat m. lune druer og dadler :)

Bagte urter m. honning

Vi var hos mine forældre i går til påskehygge, og min far og jeg var som altid i køkkenet, hvor vi fik kreeret den LÆKRESTE langtidstilberedte lammekølle m. timian, rosmarin, citron og hvidløg. Til lammekøllen serverede vi nøddesalat m. druer og dadler og bagte urter m. honning :) Begge ting komplimenterede virkelig lammekøllen.

Bagte urter med honning :)

onsdag den 16. april 2014

Kylling i karry på utraditionel vis :)

På vores matrikel har vi en meget karry-glad mand :) Ja faktisk så skulle alt serveres med karry, hvis det stod til ham - derfor kom det da heller ikke som nogen overraskelse, da han foreslog at vi skulle have 'noget med karry' til aftensmad :P Jaja, jeg kan nu også meget godt lide det lækre gule krydderi, og aftensmaden endte ud i en gang kylling i karry - på måske lidt utraditionel vis :)

En helt utraditionel omgang kylling i karry :)

tirsdag den 15. april 2014

Påskeæg m. lakrids-marcipan

Påsken nærmer sig, og jeg er godt i gang med produktionen af marcipan-æg! :) I er allerede blevet introduceret til opskriften på hjemmelavet marcipan på rene og naturlige råvarer, og i søndags fik i opskriften på nogle lækre påskeæg med skovbær-marcipan. I dag byder jeg også på påskeæg, denne gang med lakridssmag! :)

Påskeæg m. hjemmelavet lakrids-marcipan uden raffineret sukker :)

søndag den 13. april 2014

Påskeæg m. skovbær-marcipan

Påsken nærmer sig med hastige skridt, og findes der noget bedre end påskeæg? Jeg tror at definitionen af et lækkert påskeæg afhænger lidt af ens alder. Jeg ved i hvert fald, at jeg elskede at få de der pap-æg fyldt med slik da jeg var lille, som lidt ældre fik vi chokolade-æg, og nu - ja nu kan jeg altså godt lide et marcipan-æg :) Skægt som det ændre sig ikke? (Altså, så er jeg heller ikke mere voksen end at jeg prompte svarer 'ja-tak', får jeg tilbudt de andre :P). Marcipan er i sig selv rigtig lækkert, men jeg har eksperimenteret lidt her får i opskriften skovbær-marcipan :)

Påskeæg m. hjemmelavet skovbær-marcipan :) God påske!

fredag den 11. april 2014

Hjemmelavet marcipan

Påsken står for døren, hvilket jo er en glimrende anledning til at spise marcipan-æg! :) Marcipan smager jo forrygende, men indeholder ret meget sukker - heldigvis er marcipan nemt at lave selv, og tillige nemt at gøre stenaldervenligt! :) Dét kan vi lide! Jeg har nogle forskellige opskrifter i ærmet på lækre smagsvarianter; her får i grundopskriften :)

Min foodprocessor er altså ikke voldsomt god til at fintdele mandler (den er sgu blevet noget sløj i det synes jeg), og det er derfor blevet en lidt grovere marcipan, end man måske er vant til - det har også sin charme, men jeg tror jeg må ud at investere i noget nyt isenkram; enten en kaffekværn eller lignende eller en ny foodprocessor; det gør altså processen noget nemmere. Har du ikke en kaffekværn, så frygt ej - en foodprocessor duer sagtens til formålet, og de fleste på markedet er da også rigtig gode til at fintdele nødder :)

Hjemmelavet marcipan med kokossukker :)

fredag den 4. april 2014

15 forslag til nem stenalder-morgenmad

Jeg oplever tit, at i læsere sender mig spørgsmål om, hvad jeg spiser til diverse måltider - og derfor forsøger jeg at lave så mange "inspiration til morgenmad/frokost/aftensmad" som muligt. Det måltid jeg ubetvivlet oftest bliver spurgt til råds om er morgenmåltidet, og det kan altså også svært at overskue, hvad man lige gør, når man pludselig ikke længere spiser brød, morgenmadsprodukter og havregryn :) Derfor kommer her 10 forslag til nem og lækker stenalder-morgenmad.

Drop morgenmads-produkterne - spis RIGTIG mad! :)