lørdag den 5. september 2015

Skovbærsnurrer

Kanelsnurrer er efterhånden et 'gammelt' fænomen indenfor brød og bagning - og det var vidst nok Mayer, der bragte den norske spise til Danmark. Snurrerne minder jo meget om de klassiske kanelsnegle, men med en smule mere æstetisk udtryk.

Jeg har længe gået og spekuleret over, om man i stedet for kanel kunne komme en lækker bærkompot i sådan nogle kanelsnegle eller snurrer. De fik jeg afprøvet i dag - og jeg må indrømme, at resultatet blev rigtig lækkert. Jeg vil indrømme, at processen nok er en smule nemmere (pga. fyldets konsistens) at lave dem som snegle - men snurrene er sjove, så kast dig endelig ud i dem, hvis du har mod på at få lidt snavsede fingre.


torsdag den 3. september 2015

Kartoffelsuppe m. porrer- og bacondrys

Det begynder så småt at blive efterår.... ja, det gør ondt at skrive, men buske og træer taber så småt deres blade, og vejret; ja, det behøver vi ikke snakke mere om. Til efterår hører sig unægteligt suppe, så det er dét, menuen har budt på i dag. Kartoffelsuppe med porrerdrys og sprødstegt bacon.

Der ligger efterhånden ret mange opskrifter på suppe her på bloggen. Det kommer sig blandt andet af, at jeg for 2 år siden kørte et søndags-tema over vinteren, der hed: "Søndags-suppedasen". Otte søndage i træk serverede jeg nye, sjove, spøjse og lækre supper. Tag endelig et kig, hvis du mangler inspiration til supper :)

onsdag den 2. september 2015

Spaghetti Bolognese

Opskriften her er en klassiker herhjemme - og jeg har skrevet om den for nogle år tilbage også; se her. Vi eeeeeeeelsker bolognese :) Nogle gange spiser vi det med rå squash-spaghettier og andre gange med fettuccine som her.

Selve bolognesen tager nogle timer at lave, det kan man altså ikke komme uden om. Til gengæld så slår den Dolmio med LÆNGDER. Den har dybte, er cremet og virkelig virkelig lækker! :)

onsdag den 5. august 2015

Tarteletter m. kylling, gulerødder, friske asparges og lilla blomkål

Jeg vil slet ikke begynde at fortælle, hvor meget jeg elsker tarteletter (igen), det har jeg nemlig allerede fortalt indtil flere gange; se bare her og her.

Så uden yderligere forklaring vil jeg bare fortælle, at vi fik tarteletter til aftensmad - det fik jeg sådan lyst til i går aftes, da jeg så "Go' Appetit" på TV2 med Claus Holm og Christian Bitz - jeg er ikke fan af nogle af dem, og slet ikke af programmet, men da jeg så at de skulle lave 'sunde' tarteletter, måtte jeg alligevel se med med et halvt øje. Du gode gud - lad mig blot sige så meget, at da jeg så deres halvbrændte tarteletter UDEN sovs, der stod det klart, at vi i aften måtte have den ægte vare.... MED sovs!

mandag den 3. august 2015

Flæskestegssandwich

I dag har vi fået flæskestegssandwich - noget man (læs: vi) får alt alt for sjældent :) Rigtig mange mennesker laver flæskestegssandwich af resterne fra stegen, når de har fået "flæskesteg med det hele". Problemet er bare, at herhjemme spiser vi kun "flæskesteg med det hele" den 24. december - det er sådan et princip vi har. Hi hi. Men altså, princippet siger jo ikke noget om, at man ikke godt kan lave en hel flæskesteg KUN med det mål for øje, at lave flæskestegssandwich :) 

Svinekød og æble går rigtig godt sammen, det har jeg vidst skrevet om en gang eller to før, og derfor er det også rigtig lækkert med et par sprøde skiver æble i sin flæskestegssandwich :) Derudover har jeg kommet mayo, syltede agurker, rødkål og timian i - en totalt lækker kombi. 

Syltede agurker / agurksalat

I aften står menuen på flæskestegssandwich, og til det hører sig unægteligt en omgang agurksalat - i hvert fald, hvis du spørger min bedre halvdel. Agurksalat er hamrende nemt at lave; og det har den fordel, at du kan tilsætte lige nøjagtigt det, du har lyst til. Jeg har kommet et teskefuld knus chilifrø i min agurksalat, men er man mere til en anden slags krydderi - eller den helt klassiske udgave for den sags skyld, så kan man fint gøre, som man har lyst :)

fredag den 31. juli 2015

Tærte m. skinke

I går fik vi skinke, og vi er jo som bekendt kun to her i hustanden, så det sker altså bare ikke, at vi få spist sådan en hel fætter. Heller ikke selvom den 'kun' var på 800 gram, samt krøb lidt under tilberedningen. Men det gør nu ikke så meget. Normalt spiser vi det bare i to dage - så laver jeg ekstra tilbehør. Denne gang har jeg dog puttet resterne i en tærte; og dén spiser vi så til gengæld i to dage.

onsdag den 29. juli 2015

Kalvefrikassé m. timian

Man må i den grad sige, at sommervejret lader vente på sig. Men det er ikke så skidt at det ikke er godt for noget - regnvejr er nemlig en god anledning til, at lave noget lækker mormor-mad. Kalvefrikassé er en gammel klassiker, og egentlig en ret overset ret, hvis du spørger mig. Der er tonsvis af muligheder i en frikassé, hvad angår grøntsager.

søndag den 12. juli 2015

Cæsarsalat m. bacon og kyllingelår

Selvom sommeren har taget sig en lille pause, så er min appetit altså stadig, som den altid er om sommeren. De fleste dage har jeg lyst til noget let og lækkert - frisk og sprødt, som denne her cæsarsalat med bacon og kyllingelår.

Jeg har udeladt den klassiske cæsar-dressing, og i stedet serveret salaten med en god vinaigrette. Derudover har jeg tilføjet barbecuemarinerede kyllingelår til retten, fordi jeg synes, at det er en virkelig lækker og overset sommerspise :)

mandag den 6. juli 2015

Frisk 'grøn' kartoffelsalat m. jordbær og edamamebønner

Vejret har været fantastisk i den sidste uges tid, og trods skyerne har gjort sit indtog på himlen her hos os, så er temperaturen stadig høj. Det betyder, at lysten til 'tung' og mere efterårsagtigt mad er blevet afløst af lysten til lette og sommerlige retter.

Igår grillede vi et par gode pølser, som vi spiste sammen med denne lækre og friske 'grønne' kartoffelsalat :) Den er fyldt med alt hvad der er godt; jordbær, asparges, kartofler, edamamebønner etc., og så er den bare frisk og lækker.

søndag den 5. juli 2015

Bruschetta m. jordbærsalsa

Sikke et dejligt vejr, hva'? Når solen skinner på denne måde, og vejret viser sig fra sin bedste side, så kan man umuligt være andet end glad og let til mode. Sådan har jeg det i hvert fald. Jeg elsker sol og høje temperaturer - jo højre jo bedre :)

Men, appetiten er ikke voldsom stor, når det er rigtig varmt udenfor. Derfor er disse friske og lækre bruschettaer perfekte til en varm sommerdag.

onsdag den 1. juli 2015

Tærte m. kartoffel og spinat

Vi er gået fra aldrig at få tærte herhjemme til at få tærte rigtig tit. Manden har altid været meget glad for det, og jeg har virkelig også fået øjnene op for, hvor nem mad, det i virkeligheden er - samtidig med, at den kan fyldes med massere af sunde og nærende ting.

Når jeg laver tærte bruger jeg som regel, hvad jeg har i køleskabet - og jeg elsker både at komme løg og bacon i. Det spiller altså max i min verden. Sidste gang jeg lavede tærte, lavede jeg den her med spicy filodej, feta og spinat, og det var et - S T O R T - hit skal jeg lige love for. Den smagte lækkert og så fik jeg øjnene op for, hvor skønt spinat egentlig er. Jeg har aaaaaldrig syntes, at spinat så særligt lækkert ud (jo i frisk tilstand), men det smager jo både dejligt og er fyldt med gode vitaminer og mineraler. Derfor er det en oplagt ting, at fylde i sin tærte, hvis man gerne vil have lidt ekstra grønt :)

onsdag den 24. juni 2015

Hyldeblomstsaft

Hvis der er noget jeg elsker elsker eeeeelsker i denne verden, så er det hyldeblomstsaft. Faktisk er der slet ikke ord for, hvor glad jeg er for den lækre sommerdrik (som drikkes året rundt herhjemme). Manden er knap så begejstret som jeg, men så behøver jeg jo heller ikke at dele :P .. Hi hi.

Når man er så glad for hyldeblomstsaft som jeg, så skal der selvfølgelig også være en opskrift på herligheden her på bloggen. Faktisk er det uhørt, at jeg ikke har del den med jer før :) Men i får den nu, og så er det bare om at komme ud at samle hyldeblomster :)

Jeg hældte en noget af saften på en patentflasken (som forinden var blevet skoldet), som jeg satte i køleskabet til at nyde i de kommende dage. Resten har jeg kommet i isterningeposer. På den måde er det hurtigt at tage et par isterninger op, og komme i et glas vand, når lysten til hyldeblomstsaft skulle melde sig - og dét gør den stensikkert :)

mandag den 22. juni 2015

Honningbagte nye gulerødder, kartofler og asparges

Jeg er vild med den her tid på året - hvor torvet på Israels Plads i København bugner med grønthandlere, der sælger alskens frisk frugt og grønt. Der er bare noget særligt over spæde gulerødder med top, grønne asparges og nyopgravede kartofler. Egentligt er der ikke den store forskel på bagte rodfrugter, som man laver dem i efteråret/vinteren og så denne version, men på en eller anden vis, så er den bare mere let og sommerlig :) (Nå ja, og så må den der sommer altså godt snart vise sig).

lørdag den 20. juni 2015

Tærte med spinat, feta og pinjekerner

Manden er svært glad for tærte :) Og jeg er faktisk også gået hen og blevet fan. Det er super nemt at lave - og herhjemme rækker en tærte til to dage - så bliver det ikke nemmere i en travl hverdag :)

Ideen til den her tærte fik jeg en eftermiddag, da jeg så "Jamies mad på 30 minutter" - og det var jo selvklart, at den måtte på menuen herhjemme. Jeg har ændret lidt i opskriften; tilføjet noget mere cheddarost, bacon og porrer. Og nøj hvor er den god.