lørdag den 2. juni 2012

Pizza Margherita a'la Camilla (med papirstynd og ultrasprød bund)

Vi har længe haft nogle fliser på badeværelses-gulvet, som har været røget af, og nu synes manden altså, at det var på tiden at få dem fikset. Derfor havde han inviteret en god kammerat til at komme og hjælpe - sådan en af de der der bare har hænderne totalt god skruet på i ved :P .. Når projekt badeværelses-gulv var ordnet, så skulle de jo selvfølgelig have mande-mad og spille Fifa! :) .. Fifa'en er de i fuld sving med, så jeg kan jo passende dele opskriften på denne helt fantastiske pizza med jer! :) ..

Faktisk havde de bestilt pizza med kødsauce, men jeg er ikke til kød i så store mængder, så jeg ville gerne have en der var lidt 'lettere' - det resulterede i en pizza margherita :)


Ingredienser til pizzadej (2 pizzaer):
500 g. hvedemel '00'
25 g. gær
3 dl. lunkent vand
1 spsk. salt
2 tsk. olie

Fyld til pizza margherita:
Tomatsauce
Frisk mozzeralla
Pepperoni
Skiveskåret skinke
1 håndfuld basilikumblade

Fremgangsmåde:

  1. Gæren smuldres og røres ud i vandet. 
  2. Salt, olie og mel kommes ved og dejen æltes med fingrene til en glat ensartet 'bolle'.
  3. Dejen deles i 2 lige store kugler, som kommes på hver deres stykke bagepapir, hvor de hæver til dobbelt størrelse (ca. 30 minutter).
  4. Når dejen er hævet tilpas rulles den ud til to store runde pizzaer. 
  5. Pizzabundene pensles med olie og bages i ovnen ved 275 grader til de er sprøde (må ikke få farve - den kommer, når fyldet kommes på).
  6. Når bundene er sprøde tages de ud af ovnen og tomatsaucen smøres på i et jævnt lag. 
  7. Mozzerallaosten skæres i skiver og kommes på pizzaen sammen med pepperonien og den skiveskårne skinke. 
  8. Den friske basilikum drysses over pizzaen sammen med en smule oregano og pizzaen bages i ovnen ved 275 grader til den er gylden (ca. 10-15 min.)
Mozzarellaen er skåret i skiver og basilikumsbladene er skyllet.

Pizzabunden er bag sprød i ovnen, tomatsaucen er smurt på og mozzarella, pepperoni, skiveskåret skinke, basilikum og oregano er kommet på.
Pizzaen er klar til at blive bagt i ovnen ved 275 grader til den er gylden (ca. 10-15 minutter).
Den færdige pizza! Denne pizza blev med et trylleslag til min absolutte favorit. Med en papirstynd ultra sprød bund og en rigtig lækker italiensk smag bliver det bare ikke bedre! Den er så lækker - og jeg er ellers normalt ikke så meget til hjemmelavet pizza.Ha' en dejlig aften!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..