torsdag den 11. juli 2013

Saltede mandler

Saltede mandler; vi kender dem vel efterhånden alle sammen og de er intet mindre end fantastiske - både i en lækker salat, som lidt hygge til ungernes madpakke eller som en let snack til et glas hvidvin i solen :) Opskriften er simpel, så der er ingen undskyldning for ikke altid at have et lille lager af de lækre sataner :)

Mandler så langt øjet rækker :)
Ingredienser:
500 g. mandler
1 dl Groft salt
Vand

Fremgangsmåde:
  1. Mandlerne hældes i en skål og dækkes med vand. 
  2. Hæld saltet i skålen med mandlerne og rør rundt så saltet opløses (Det er ikke sikkert, at alt saltet opløses, men det gør ikke så meget).
  3. Lad mandlerne trække 30 minutter.
  4. Vandet og den overskydende salt hældes fra mandlerne som spredes ud på en bageplade med bagepapir. Tørres i ovnen ved 150 grader i ca. 20 minutter.
  5. Køl mandlerne af og opbevares i en lufttæt beholder. 
Saltede mandler - bedre bliver det faktisk ikke! :)
Ha' en dejlig dag!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..