torsdag den 11. juli 2013

Steak salat m. jordbær og mango

I dag har været sådan en dejlig dag! I går havde vi besøg af en kær ven, og det blev rigtig sent for drengene hyggede sig gevaldigt - det betød også, at jeg fik sovet længe i dag (hvilket jo altid er kærkomment) og vågnede til det skønneste vejr! Jeg har nydt solen, siddet på altanen og givet mig i kast med en lydbog - og ja, der tænker du nok; 'goddag mormor', men der er faktisk en bagtanke med projektet. Når jeg sidder i solen elsker jeg at læse, men når jeg sidder med en bog og soler mig, så bliver hele min krop dejlig sommerbrun, mens min hals (ja, der hvor dobbelthagerne skygger) forbliver kridhvid! Det er altså bare hammer utjekket! Så, derfor en lydbog! :) Jeg er så nødt til liiiige at vende mig til, at jeg pludselig hører en andens (mandsperson) stemme højt, i stedet for at høre min egen yndefulde stemme læse ordene op inde i hovedet. Lydbogen er Camilla Läckbergs 'Englemagersken', og jeg tror nok, det skal blive godt, når jeg lige har vænnet mig til det :) ..

Tilbage til middagen; når vejret nu er blevet så fint, så stiller min hjerne sig helt automatisk ind på sommermad. Mange mennesker har ikke noget problem med de ellers tunge retter som; Stegt flæsk med persillesovs, Krebinetter og stuvede grøntsager - men jeg, jeg er altså af en lidt anden støbning. Jeg fantaserer om salater og grillet kød og saftigt frugt! :) .... Og i dag blev den fantasi til en steaksalat!


Steaksalat - fungerer også rigtig fint uden skamstegt kød ;P Hihi.
Ingredienser (2 pers.):
Salat
2 oksebøffer
2 hoveder hjertesalat
200 g Mango
4-6 jordbær
1 avokado
150 g saltede mandler

Dressing
1 spsk balsamico
3 spsk olivenolie
1 tsk Dijonsennep
1-2 tsk flydende honning

Fremgangsmåde:
  1. Salat: Bøfferne steges i ca. 3 minutter på hver side. Afkøl kødet lidt før det skæres i skiver. 
  2. Skyl og snit salaten i grove stykker. Mangoen skrælles og skæres i mundrette stykker, løget hakkes fint og parmesanosten skæres i tynde flager.
  3. Ingredienserne til salaten blandes rundt og kødet anrettes ovenpå salaten.
  4. Dressing: Rør olie med balsamico, sennep, honning og klippet purløg. Dryp dressingen over salaten og drys med saltede mandler.
  5. Server straks! :)
Salaten er blandet
Den færdige salat.
Ha' en dejlig aften!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..