Sommer er i min verden ensbetydende med rigtig mange ting; Glæde, sjov og ballade, grill, hygge, is, badetøj og swimmingpools, kolde drinks, god musik og...... jordbærtærte! :) Jordbærtærte må være den danske nationalspise, når sommeren indtræffer og jeg elsker det også! :)
Derfor må der jo givetvis også komme en opskrift på en jordbærtærte til os, der ikke spiser mel og sukker - jeg ville faktisk ikke kunne været andet bekendt! :) Kagen er virkelig virkelig god og klart den bedste paleo-kage jeg har bagt til dato! :)
Jordbærtærte - en rigtig sommerklassiker - her uden raffineret sukker ♡ |
Tærtebund:
125 g. mandler
125 g. honning
2 æg
50 g. kokosmel
50 g. blødt smør
ca. 1/2 spsk HUSK (kan udelades)
2 æg
50 g. kokosmel
50 g. blødt smør
ca. 1/2 spsk HUSK (kan udelades)
Creme:
1/4 liter piskefløde
1 spsk vaniljepulver
1 spsk flydende honning
Pynt:
Friske danske jordbær
Fremgangsmåde:
- Bund: Alle ingredienserne kommes i foodprosessoren og køres godt sammen
- Dejen hældes i en smurt springform (eller tærteform) og bages ved 160 grader til den er gylden. Hold øje med den, det går pludselig hurtigt.
- Tærtebunden tages ud af ovnen (drysses evt. med revet chokolade) og sættes på køl til den er helt kold.
- Creme og pynt: Fløden piskes stiv med vaniljepulveret og smages til med honning. Cremen kommes på kagen, og pyntes med friske danske jordbær.
- Serveres med et smil :)
Dejen er kørt sammen i foodprosessoren. |
Klar til at blive bagt. |
Den færdige tærtebund. |
Cremen røres sammen. |
Cremen er sprøjtet på bunden. |
Den færdige jordbærtærte.. Muuuuums! |
Ha' en dejlig solskinsdag!
- Camilla
Er kokosMelen til bunden kokosfibermel 'revet' kokos Mel?
SvarSlet