søndag den 7. juli 2013

Jordbærtærte uden mel og raffineret sukker

Sommeren er over os, og jeg nyder det virkelig i fulde drag. Jeg kan mærke, at jeg virkelig har ventet på det gode vejr. Jeg har haft brug for blå himmel og solskin. Ikke at jeg har været deprimeret eller noget i den stil, men jeg synes det har været nogle rigtig rigtig hårde måneder, og så er det en lettelse at mærke, at humøret stiger markant i takt med sommervejret :)

Sommer er i min verden ensbetydende med rigtig mange ting; Glæde, sjov og ballade, grill, hygge, is, badetøj og swimmingpools, kolde drinks, god musik og...... jordbærtærte! :) Jordbærtærte må være den danske nationalspise, når sommeren indtræffer og jeg elsker det også! :)

Derfor må der jo givetvis også komme en opskrift på en jordbærtærte til os, der ikke spiser mel og sukker - jeg ville faktisk ikke kunne været andet bekendt! :) Kagen er virkelig virkelig god og klart den bedste paleo-kage jeg har bagt til dato! :)

Jordbærtærte - en rigtig sommerklassiker - her uden raffineret sukker ♡
Ingredienser (1 tærte)

Tærtebund:
125 g. mandler 
125 g. honning
2 æg
50 g. kokosmel
50 g. blødt smør
ca. 1/2 spsk HUSK (kan udelades)

Creme:
1/4 liter piskefløde
1 spsk vaniljepulver
1 spsk flydende honning

Pynt:
Friske danske jordbær

Fremgangsmåde:
  1. Bund: Alle ingredienserne kommes i foodprosessoren og køres godt sammen
  2. Dejen hældes i en smurt springform (eller tærteform) og bages ved 160 grader til den er gylden. Hold øje med den, det går pludselig hurtigt.
  3. Tærtebunden tages ud af ovnen (drysses evt. med revet chokolade) og sættes på køl til den er helt kold.
  4. Creme og pynt: Fløden piskes stiv med vaniljepulveret og smages til med honning. Cremen kommes på kagen, og pyntes med friske danske jordbær.
  5. Serveres med et smil :)
Dejen er kørt sammen i foodprosessoren.
Klar til at blive bagt.
Den færdige tærtebund.
Cremen røres sammen.
Cremen er sprøjtet på bunden. 
Den færdige jordbærtærte.. Muuuuums!
Ha' en dejlig solskinsdag!
- Camilla

1 kommentar:

  1. Er kokosMelen til bunden kokosfibermel 'revet' kokos Mel?

    SvarSlet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..