Jeg har i dagens anledning købt en kalvegrydesteg, som jeg tilberedte i Slowcookeren i 5 timer på 'High' sammen med de grøntsager og rodfrugter, jeg nu lige havde liggende i køleskabet :) Grøntsagerne kan varieres, og man bruger bare dem, man nu lige har :) Jeg lavede en steg på omkring et kilo - og den krøb simpelthen 50%, så der endte med at være aftensmad til 2 - og ingen rester til min frokost i morgen - øv øv! :)
Langtidstilberedt kalvegrydesteg m. sprøde grøntsager ♡ |
0,8-1 kg. kalvegrydesteg
4 små/mellemstore gulerødder
3 mellemstore løg
2 pastinakker
3 fed hvidløg
1/2 butternut squash
2,5 dl. rødvin
2,5 dl. oksebouillon
Timian
Salt&Peber
Fremgangsmåde:
- Grøntsagerne skrælles og skæres i mundrette stykker (ikke for små, så koger de helt ud under den lange tilberedening) og kommes i slowcookeren.
- Opvarm lidt fedtstof på en pande og brun stegen godt af på alle sider - husk enderne. Krydr med salt og peber.
- Læg stegen ovenpå grøntsagerne og hæld væden ved. Drys med lidt timian
- Indstil din slowcooker til 5-6 timer på 'High'. Løft ikke på låget under tilberedningen - så lukker du al den gode og smagfulde damp ud.
- Når der er en 15 tilbage af tilberedningstiden åbnes låget og lidt af væden tages fra sammen med lidt grøntsager - dette blendes til en glat, lækker sauce og varmes godt igennem inden servering :)
- Skær kødet i skiver - det er så mørt, at det er svært at skære - og anret tallerknen med nogle af de lækre grøntsager og lidt sauce.
- Servér straks! :)
Grøntsagerne er smidt i Slowcookeren. |
Kødet brunes. |
Kalvestegen er lagt oven på grøntsagerne og væden er hældt ved. |
Slowcookeren er i gang med at lave sin magi :) |
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..