torsdag den 17. oktober 2013

Osso Buco m. mos af sød kartoffel

Efteråret er for mig lig med simreretter. Osso buco er en af årstidens dejligste simreretter, og selv om den tager nogle timer at lave, så er opskriften lige til at gå til. Der er ikke særlig meget arbejde i retten og det meste af tiden passer den sig selv. Retten er velduftende og kødet er smørmørt.

Osso buco er en italiensk ret, og navnet betyder “knoglens hul” - og selve udskæringen taget i betragtning, så giver det jo meget fint mening. Skal det være helt traditionelt, så serveres den med risotto milanese, som er en risotto med safran og parmesanost. Herhjemme spiser vi osso buco med en mos af rodfrugter eller Sød Kartoffel. Almindelig kartoffelmos eller ris passer også fint som tilbehør, hvis man tillader det i sin kost.

Lækker  Osso Buco m. rødvin ♡
Ingredienser (4 pers.):
1-1,5 kg Kalveskank
6 små løg 
4 pastinakker
6 gulerødder
4 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
1 stor dåse tomatpure
5 dl. kalvefond m. rødvin (eller 2,5 dl. fond og 2,5 dl. rødvin)
Friske perleløg

Tilbehør:
1 kg. sød kartoffel
1 klat klaret smør

Fremgangsmåde:
  1. Grøntsagerne skrælles og skæres i mundrette stykker. Kom grøntsagerne i en gryde.
  2. Hæld de hakkede tomater, tomatpuréen og kalvefonden ved.
  3. Rids siderne på kalveskanken (hvis de ikke er det allerede), således at den seje hinde brydes et par stedet - så krymper kødet sig ikke sammen under tilberedningen.
  4. Brun kalveskankene godt på alle sider i lidt opvarmet olivenolie. Krydr med salt og peber og placér kødet oven på grøntsagerne.
  5. Bring det hele i kog og lad det simre 3-5 timer ved middel varme.
  6. Når der er en halv time tilbage af tilberedningstiden kommes de friske perleløg i slowcookeren.
  7. Jævning: Hvis der er behov for det kan man blende nogle af grøntsagerne og på den måde jævne saucen lidt. Jeg blendede en håndfuld af pastinakkerne, og det resulterede i at saucen blev lidt lysere, men til gengæld lidt tykkere :)
  8. Mos: Skræl og skær den søde kartoffel i mindre stykker. Kom i en gryde med vand og lad dem koge indtil møre - 20-30 minutter efter størrelse. Hæld vandet fra og tilsæt en klat klaret smør og en æggeblomme - pisk med elpisker til en luftig og blød konsistens.
  9. Anret det hele på en tallerken og server straks.
Kalveskanken brunes godt af. 
Grøntsagerne er skåret i passende stykker og kommet i gryden.
Væden er kommet ved.
Kalveskanken kommes ved og det hele får lov at simre nogle timer. 
Sovsen er jævnet og retten er nu klar til servering. 
Osso Buco! :)
Ha' en dejlig dag!
- Camilla

1 kommentar:

  1. Så lærte jeg også noget idag - jeg viste nemlig ikke at osso buco betød knoglernes hul (-;

    Jeg håber set smagte - lækkert ser det ud (-;

    SvarSlet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..