Når isen laves er der en masse æggehvider til overs, og dem har jeg i dagens anledning lavet en nøddemarengs af til at servere sammen med isen :)
Vaniljeis uden raffineret sukker ♡ |
Ingredienser:
Isen:
0,5 l piskefløde (38%)
6 æggeblommer
50 g. kokospalmesukker
100 g. mørk chokolade (80%)
Kornene fra en vaniljestang
Nøddemarengs:
50 g. hasselnødder
50 g. kokospalmesukker
30 g. æggehvide (ca. hviden fra et æg)
Fremgangsmåde:
- Isen: Pisk æggeblommer, vanilje og palmesukkeret til en luftig hvidlig masse - tager ca. 5 minutter.
- I en anden skål piskes fløden stiv. Vend forsigtigt fløden i æggemassen.
- Hak chokoladen og vend i isen.
- Kom isen i en beholder og sæt i fryseren natten over (eller mindst 5 timer).
- Nøddemarengs: Pisk æggehvider og kokospalmesukker til en stiv hvid masse - den skal danne stive toppe, nå piskeriset tages op - tager 10-15 minutter.
- Hak nødderne i en minihakker eller blender til det er findelt. Vend nødderne forsigtigt i æggehviderne.
- Kom marengsen i en form og bag den ved 165 grader i 25 minutter (eller til den giver efter, når du trykker på den). Når marengsen er bagt køles den af.
- Skær marengsen i firkanter og anret på en tallerken sammen med isen.
- Serveres evt. med en gang hjemmelavet syltetøj på toppen.
Isen:
Æggeblommer og kokossukkeret piskes luftigt. |
Flødeskummen vender forsigtigt i æggemassen. |
Chokoladen vendes vendes i massen, som sættes i fryseren. Marengs: |
Æggehvider og kokossukkeret piskes stift. |
Nøddemelet vendes heri. |
Marengsen kommes i en form. |
Den færdige marengs. |
Den færdige dessert :) |
Ha' en dejlig aften!
- Camilla
Rigtig lækker opskrift, vil se om ikke jeg kan få tid til at lave det i weekenden. Jeg skriver fortrinsvist om mad som ikke koster for meget at lave på min blog www.budgetmad.weebly.com
SvarSlet