fredag den 25. oktober 2013

Vaniljeis m. nøddemarengs

En af mine aller største laster (Ja, jeg har et par stykker :P) er is - is is is is iiiiiiiiis! :) En af mine yndlings-is er en hjemmelavet vaniljeis med mørke chokoladestykker. Det eneste problem er, at den indeholder sukker. Jeg spiser ikke traditionel raffineret sukker, for det giver simpelthen nogle store udsving i blodsukkeret, som så giver 'cravings' og lyst til endnu mere sukker - og så er det, at den ene kage tager den anden, efterfulgt af Familieguf og flødeboller.. Ja jeg har prøvet det utallige af gange! Derfor har jeg tilpasset min sædvanlige opskrift, så den er uden raffineret sukker - men derimod med kokospalmesukker, som har et lavt glykemisk indeks (ca. 35), hvilket betyder, at det ikke får blodsukkeret til at stige nær så voldsomt som almindeligt sukker (GI på 65).

Når isen laves er der en masse æggehvider til overs, og dem har jeg i dagens anledning lavet en nøddemarengs af til at servere sammen med isen :)

Vaniljeis uden raffineret sukker ♡

Ingredienser:
Isen:
0,5 l piskefløde (38%)
6 æggeblommer
50 g. kokospalmesukker
100 g. mørk chokolade (80%)
Kornene fra en vaniljestang

Nøddemarengs:
50 g. hasselnødder
50 g. kokospalmesukker
30 g. æggehvide (ca. hviden fra et æg)

Fremgangsmåde:
  1. Isen: Pisk æggeblommer, vanilje og palmesukkeret til en luftig hvidlig masse - tager ca. 5 minutter. 
  2. I en anden skål piskes fløden stiv. Vend forsigtigt fløden i æggemassen.
  3. Hak chokoladen og vend i isen. 
  4. Kom isen i en beholder og sæt i fryseren natten over (eller mindst 5 timer).
  5. Nøddemarengs: Pisk æggehvider og kokospalmesukker til en stiv hvid masse - den skal danne stive toppe, nå piskeriset tages op - tager 10-15 minutter.
  6. Hak nødderne i en minihakker eller blender til det er findelt. Vend nødderne forsigtigt i æggehviderne.
  7. Kom marengsen i en form og bag den ved 165 grader i 25 minutter (eller til den giver efter, når du trykker på den). Når marengsen er bagt køles den af.
  8. Skær marengsen i firkanter og anret på en tallerken sammen med isen.
  9. Serveres evt. med en gang hjemmelavet syltetøj på toppen.

Isen:
Æggeblommer og kokossukkeret piskes luftigt.
Flødeskummen vender forsigtigt i æggemassen.
Chokoladen vendes vendes i massen, som sættes i fryseren.

Marengs:
Æggehvider og kokossukkeret piskes stift. 
Nøddemelet vendes heri. 
Marengsen kommes i en form. 
Den færdige marengs. 
Den færdige dessert :)

Ha' en dejlig aften!
- Camilla


1 kommentar:

  1. Rigtig lækker opskrift, vil se om ikke jeg kan få tid til at lave det i weekenden. Jeg skriver fortrinsvist om mad som ikke koster for meget at lave på min blog www.budgetmad.weebly.com

    SvarSlet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..