søndag den 13. oktober 2013

Søndags-suppedasen del 2 - Jordskokkesuppe m. æble og kokos

Så blev det tid til 2. søndag i projekt 'søndags-suppedasen' :) Der findes så utroligt mange forskellige slags supper, at man slet ikke drømmer om det - det væsentlige for mig er, at de lyder spændende, lækre og at de passer ind i min (stenalder)kost.

Jeg har længe haft lyst til at prøve jordskokkesuppe - det lyder lækkert, det ser lækkert ud, alle siger, det smager lækkert - så ja, det vil jeg da også lave! :) Jeg har lavet min suppe med kokosmælk, således at den passer ind i en strikt stenalder-diæt, og det giver suppen en dejlig eksotisk note (Ja, jeg har sagt det før, når tosserne i diverse madprogrammer kan bruge det udtryk, så kan jeg også! :P). Både jeg og kæresten var virkelig begejstret for den her suppe - det er helt sikkert en der kommer på programmet en anden gang, når kulden bliver for meget, og man trænger til noget at varme sig ved :) Vi spiste den med noget stegt øko-flæsk for også at få noget protein til måltidet :)


Jordskokkesuppe m. æble og kokos ♡
Ingredienser (2 pers.):
500 g. jordskokker (renset vægt)
1 løg
1 fed hvidløg
1 rød chili
1 æble
5 dl. grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
Timian
Salt og peber

Pynt:
Ristede græskarkerner

Fremgangsmåde:
  1. Suppe: Jordskokkerne renses og skæres i tern. Løg, hvidløg og chili hakkes fint.
  2. Opvarm lidt fedtstof i en gryde - rist jorskokker, løg, hvidløg og chili med lidt timian til har taget en smule farve.
  3. Skræl æblet og skær det i tern - kom det i gryden og lad de hele riste videre i 3-4 minutter.
  4. Hæld bouillonen i gryden og lad det hele simre til jordskokkerne er godt møre; Ca. 20 minutter afhængigt af, hvor store jordskokkerne er. 
  5. Kom kokosmælken ved og kog godt igennem inden suppen blendes til en blød og ensartet konsistens.
  6. Smag til med salt&peber og varm suppen igennem.
  7. Servér med ristede græskarkerner.
Jordskokker, løg og hvidløg svitses 
Finthakket chili tilsættes.
Æblet er skrællet og kommet i gryden. 
Bouillonen hældes ved og det hele simre. 
Kokosmælken er tilsat og suppen koges godt igennem.
Suppen blendes til glat og ensartet - smag til med salt og peber.
Drysses med ristede græskarkerner og serveres straks.

Ha' en dejlig dag!
- Camilla

2 kommentarer:

  1. uhm for en lækker suppe. Jeg er først lige begyndt at være fan af supper - jordskoksuppe er bestemt en der skal afprøves :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria

      Du har noget at glæde dig til, hvis du først lige har opdaget det fantastisk ved supper :) Meld gerne tilbage, hvad du synes om suppen, hvis du kaster dig ud i det :)

      Ha' en dejlig dag!
      - Camilla

      Slet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..