Verdens bedste chokoladekage - Gateau marcel ♡ |
200 g. mørk chokolade 80%
200 g. kokossukker (eller alm. sukker)
200 g. klaret smør
200 g. æggeblommer
200 g. æggehvider
Pynt:
Raw kakaopulver
Frysetørret hindbær og solbær
Fremgangsmåde:
- Smør, chokolade og kokossukker smeltes over vandbad. Kokossukkeret har en lidt anden struktur en almindeligt sukker, hvorfor det ikke smelter helt, men derimod efterlader massen en smule grynet - men fortvivl ej, sådan skal det se ud! :)
- Når massen er smeltet og klumpfri piskes æggeblommerne i lidt ad gangen.
- Pisk æggehviderne stive og vendt dem forsigtigt i dejen ad flere omgang.
- Smør en springform og fordel 2/3 dele af dejen heri. Bag kagen ved 175 grader i 20 minutter. Kagen vil ved endt bagetid være hævet, men virke ubagt - og det skal den altså være. Tag den ud af ovnen og sæt den til afkøling (her vil kagen falde sammen, og det skaaaal den altså).
- Når kagen er afkølet fordeles resten af dejen ovenpå. Kom lidt kakaopulver i en finmasket si og drys i et fint lag ud over kagen. Top med de frysetørrede hindbær og solbær.
- Kagen stilles koldt i nogle timer, gerne natten over.
- Server portionsanrettet m. lidt hjemmelavet is og/eller bærcoulis.
- Camilla
Lyder så godt med den mørke chokolade i - jeg kan nemlig ikke særlig godt lide gateau marchel normaltvis, da den smager meget mælkechokoladesødt, det er ikke lige mig. Men den her, yum!
SvarSlet- Anne
Jamen Anne, så er jeg slet ikke i tvivl om, at den her udgave falder lige i din smag! :) Den er så lækker og intens - uden at være hverken 'to much' eller bitter!
Slet-- Camilla
Den ser simpelthen så mega lækker ud! Den kunne jeg sagtens spise et stykke eller 3 af lige nu ;)
SvarSletKnus Anna
- anna-mad.blogspot.dk
Er der nogen som har erfaring med at lave denne kage med andet sødemiddel end kokossukker? Evt sukrin eller stevia eller flydende sød fra isis? Jeg har pco og kan derfor ikke tåle kokossukker men vil virkelig gerne kunne bage kagen :-)
SvarSletJeg har lige lavet den med Sukrin Gold
SletHejsa :-)
SvarSletHvorfor palmesukker, er det sundere, feder det ikke?
Hilsen
Gitte