Stenalder-lasagne er jo latterlig godt i forhold til den originale - og hvordan lader det sig så gøre tænker du måske? Jo altså, man skifter jo sådan set bare pastapladerne ud med grøntsager i skiver! :) Jeg brugte squash, men alt kan gå - knoldselleri, Butternutsquash, søde kartofler; alt hvor man kan få nogle store fine skiver :) Jeg har endvidere skrevet et forslag til en kødsauce - som jeg personligt synes er helt eminent! Men kan kan selvfølgelig bruge sin egen opskrift - tit har hver familie sin favorit, og sådan skal det også være :)
Stenalder-lasagne m. bechamelsauce :) |
Kødsauce:
500 g. hakket oksekød
3 store gulerødder
2 store løg
4 fed hvidløg
1 dåse hakket tomat
3 store gulerødder
2 store løg
4 fed hvidløg
1 dåse hakket tomat
1 stor dåse tomatpuré
1,5 dl. rødvin
1,5 dl. rødvin
1 dl vand
1 spsk timian
2 spsk honning
2 spsk rød balsamico
Salt og Peber
Lasagne-plader:
2 store squash
* Eller tilsvarende af andre rodfrugter
Bechamelsauce:
1,5 dl. piskefløde eller cremefraishe 38% (kokosfløde for paleo 1.0)
100 g. revet parmesan
2 æggeblommer
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Kødsauce: Brun kødet godt i en gryde - lad al væsken dampe væk, så får du den lækreste bruning.
- Imens skrælles grøntsagerne. Kom dem i foodprocessoren og hak dem fint - kan alternativt også gøres i hånden :)
- Når kødet er godt brunet tilsættes grøntsagerne. Lad dem stege med nogle minutter.
- Tilsæt de resterende ingredienser og skru ned for varmen. Lad retten simre til væsken er fordampet og du kan skrabe bunden hel fri i gryden.
- Pastaplader: Skræl squashne og skær dem i skiver af ca. 0,5 cm. tykkelse. Drys dem med salt således at væsken trækker ud af dem (så bliver din lasagne ikke så vandet). Bruger du andre grøntsager skærer du dem blot i samme tykkelse og steger dem let på en varm pande med lidt olie.
- Bechamelsauce: Varm fløde eller cremefraishe op i en gryde og lad det reducere lidt. Tilsæt æggeblommerne og rør godt rundt til det tykner lidt. Kom den revet parmesan ved og lad det smelte godt. Krydr med salt og peber.
- Samling: Saml lasagnen ved at lægge det hele i lag; kødsauce, lasagneplader, kødsauce, lasagneplader, kødsauce og slut af med at hælde bechamelsaucen over.
- Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter - bechamelsaucen skal være godt gylden.
Kødet er godt brunet og grøntsagner er kommet ved.
De resterende ingredienser er kommet i gryden og kødsaucen skal nu simre ved svag varme indtil væsken er fordampet :)
"Bechamelsauce" laves af fløde/creme fraishe, 2 æggeblommer og revet parmesan - smager i virkeligheden som en DRØM! :)
Lasagnen er samlet og er nu klar til det sidste lag med bechamelsauce.
Bechamelsaucen er kommet i fadet og lasagnen er nu klar til at blive bagt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Den færdige lasagne! Se dét kan jeg lide! :)
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..