søndag den 2. marts 2014

Spanske (paleo) churros ♡

Findes der nogle, der ikke lige skal et smut over i det gamle stræde efter en portion Churros (spanskrør), når de er i Tivoli? :) Ja, jeg kan i hvert fald ikke dy mig. De fås med både chokoladesauce, kanelsukker, softice - og favoritten; helt almindeligt sukker! :) Nå, jeg har eksperimenteret lidt i køkkenet med nogle forskellige opskrifter, og ud af mine mange anstrengelser kom en portion lækre Paleo Churros! :) Ja, du læste rigtigt ♡ 

Churros er lange rør med en sprød skorpe og en lækker blød midte. De her er dog også både sprøde udenpå og bløde inden i, men jeg havde simpelthen ikke en tyl, der var stor nok til at lave rørene - den perfekte tylstørrelse er en Wilton 1M, og den er altså blevet væk her hos mig, så… Jeg måtte lave kugler i stedet - og det fungerede også rigtig fint; midten bliver dog lidt mere blød end hvis de steges som rør! :) Så hvis du har en tyl, der passer, så steg dem som rør - det giver jo også det helt 'rigtige' visuelle look :)

Spanske Paleo Churros (spanskrør) 

Ingredienser (ca. 30 stk kugler)
1 1/4 dl vand
100 g økologisk smør
1/2 tsk salt
65 g. kokosfibre
4 æg

Fremgangsmåde:
 1. Smør og vandet smeltes i en kasserolle.
 2. I en skål blandes salt, kokosfibre, arrowroot-pulver og kokospalmesukker.
 3. Når smørret er smeltet og det bobler let kommes de tørre ingredienser i gryden. Rør til dejen er klumpfri og har samlet sig til en bolle i gryden.
 4. Lad dejen køle af i ca. 5 minutter.
 5. Bland æggene i dejen et ad gangen - det er vigtigt at dejen røres kraftigt imellem hvert æg, således at ægget er helt optaget i dejen inden det næste hældes i. Dejen bliver let flydende når æggene kommes i, men skulle gerne samle sig igen under den kraftige omrøring.
 6. Når alle æggene er blandet i dejen kommes den i en sprøjtepose.
 7. Varm en god sjat olie op i en gryde eller på en pande (olien skal dække bunden med minimum nogle millimeter, således at dejen kan flyde og ikke hænger fast på bunden). 
 8. Sprøjt enten dejen ud i lange rør eller kugler og steg dem gyldne i den varme olie. 
 9. Lad Churros'ne køle af på fedtsugende papir.
 10. Kom dem i en skål og strø kokospalmesukker over.
 11. Server mens de stadig er lune. 

Ha' en dejlig dag!
- Camilla

2 kommentarer:

 1. Det lyder lækkert :) Kan man bruge FiberHUSK istedet for arrowroot?

  SvarSlet
 2. Churros er portugisiske ikke spansk. synes bare du skulle vide det. Og ja churros er FANASTISK!!!

  SvarSlet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..