lørdag den 1. marts 2014

Stegt Plantain (madbanan - med smag af kartoffel)

Her til aften fik vi en lækker paleo-burger, og dertil serverede jeg stegt plantain, som er en grøn madbanan. Stegt banan tænker du nok, det kan da ikke være særligt delikat, men dertil må jeg altså bare sige, at det ér det! :) Plantain er en madbanan og er derfor ikke sød, og smager heller ikke som en almindelig banan; faktisk smager den meget ala kartoffel (Sådan en lidt tør kartoffel, hvis du kan forestille dig det), og stegt med friskkværnet salt er det altså bare guf, hvis du spørger mig :) Plantain er i øvrigt grøn, og meget større end en almindelig banan - og så er skrællen mere grov. Den kan ikke bare skrælles som traditionelle bananer, og man er derfor nødt til at skære skrællen af med en kniv :)

Stegt plantain - smager meget hen af kartoffel :)
Ingredienser (2 pers.):
2 store plantain
En god sjat oliven olie
Friskkværnet salt

Fremgangsmåde:
  1. Plantains'ne befries fra skrællen (gøres lettest med en kniv) og skæres i skiver af ca. 5 millimeter. 
  2. Olien varmes op i en pande, og de skiveskårne plaintains steges gyldne på begge sider.
  3. Lad de stegte plantains dryppe af på lidt fedt sugende papir.
  4. Krydr med friskkværnet salt og servér som tilbehør til en god bøf, en burger eller hvad du nu kan finde på :)
  5. Velbekomme!

Ha' en dejlig dag!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..