Aldrig havde man forestillet sig, at der skulle ligge en opskrift på tomatsalat her på bloggen - og det havde man ikke fordi jeg aldrig har kunne lide tomater - og heller ikke tåle dem i mine yngre år. Selvom jeg ikke har kunne lide smagen af tomat, har jeg altid synes, at de så noooooget så lækre ud.
Derfor besluttede jeg, at jeg i 2015 skulle lære at elske smagen af tomater ligeså meget, som jeg elsker deres flotte røde farve. Missionen er fuldført - efter mangen en gang, hvor jeg har smagt på dem, tygget i dem og forsøgt at nyde dem, kan jeg nu helt oprigtigt lide dem. Ja, det lyder måske mærkeligt - men ofte er smag altså et spørgsmål om tilvænning, og her vandt min stædighed. Jeg nyder dem så meget, at jeg spontant kan få lyst til en gang klassisk tomatsalat :)
onsdag den 4. november 2015
søndag den 1. november 2015
Okseragout m. champignon og perleløg
Forleden morgen lavede David de Silva okseragout i Go'morgen Danmark, og det synes jeg at jeg ville forkæle familien med i sommerhuset. Retten er super nem at lave og passer sig jo for det meste selv. Og som det oftest er med den slags mad, så smager det simpelthen forrygende. Kødet var smørmørt og saucen kraftig og fuld af smag.
Hvis man synes, at saucen er for tynd, så kan man snildt jævne den med lidt mel-jævning, men jeg synes altså ikke, at det var nødvendigt.
torsdag den 29. oktober 2015
Spaghetti m. kødboller
Spaghetti med kødboller er en ret jeg har tænkt på at lave en million-milliard gange, men som en eller anden grund aldrig rigtig har fundet vej til mit køkken. Det har den så nu, og nu kommer den aldrig herfra igen, for hold da op, hvor smager det bare lækkert! :)
onsdag den 28. oktober 2015
Boller i karry
Herhjemme elsker manden boller i karry - Ja, faktisk alt med karry - og derfor ligger der allerede en opskrift eller to på ret her på bloggen. I den ene opskrift er saucen lavet på kokosmælk og i den anden opskrift er saucen jævnet med grøntsager. Denne her version er lidt mere traditionelt, og måske lidt mere efter mit hjerte :)
Jeg koger mine kødboller direkte i karrysaucen, det synes jeg giver ekstra smag og karakter til saucen, som jeg laver på mælk. Sådan foretrækker jeg retten - og den vækker også altid begejstring hos manden.
Jeg fik simpelthen ikke taget billeder af kødbollerne - hverken som fars, eller da de kogte i saucen. Ja, sådan er det når man engang i mellem laver mad med hovedet under armen :P Beklager, jeg får taget de billeder en anden god gang.
Jeg koger mine kødboller direkte i karrysaucen, det synes jeg giver ekstra smag og karakter til saucen, som jeg laver på mælk. Sådan foretrækker jeg retten - og den vækker også altid begejstring hos manden.
Jeg fik simpelthen ikke taget billeder af kødbollerne - hverken som fars, eller da de kogte i saucen. Ja, sådan er det når man engang i mellem laver mad med hovedet under armen :P Beklager, jeg får taget de billeder en anden god gang.
lørdag den 17. oktober 2015
Pasta m. butternutsquash og tre slags ost
Herhjemme elsker vi pasta! Ja, det kan vidst næppe komme som en overraskelse for nogen :) Hi hi. Vores ultimative favorit er stadig denne super simple "to-die-for-pasta-med-tomatsauce" - men den kan vi jo ikke spise hver gang. Men variation er også skønt. Især når man så kan få lov til at mæske sig i den her suuuuuuper lækre pastaret med butternutsquash og tre slags ost <3
mandag den 12. oktober 2015
Granola - hjemmelavet ristet müsli
Granola, hvad er nu dét for noget? Jo, det er egentlig blot en honningristet udgave af en traditionel müsli. Jeg elsker granola på min yoghurt. Ja faktisk siger yoghurt mig absolut ingen ting uden granola. Det relaterer sig i aller højeste grad til konsistensen på yoghurt - der er ikke noget at tygge, ingen sprødhed (og jeg ELSKER sprødhed), skal den synkes med et samme, eller vendes rundt i munden? De problemer løser granola fuldstændig! Tænderne får lov at arbejde, og det smager himmelsk.
Det tager ingen tid at lave en portion hjemmelavet granola, og så smager det altså bare langt bedre end det man køber. Det har selvfølgelig også den fordel, at man kan komme lige nøjagtigt det man selv kan lide i sin blanding - og udelade det man synes knap så godt om.
Det tager ingen tid at lave en portion hjemmelavet granola, og så smager det altså bare langt bedre end det man køber. Det har selvfølgelig også den fordel, at man kan komme lige nøjagtigt det man selv kan lide i sin blanding - og udelade det man synes knap så godt om.
søndag den 11. oktober 2015
Osso Buco
Der kan ikke være nogen tvivl om, at efteråret er over os. Det blæser, er køligt og træerne begynder at blive de skønneste gule og orange farver. Efteråret er for mig lig med simreretter, såsom Osso Buco.
Osso Buco betyder knoglens hul - og det er jo egentligt et meget passende navn til retten. Traditionelt serveres retten med Risotto Milanese, som er en rissotto med safran og parmesan, men jeg må altså indrømme, at vi herhjemme fortrækker den med kartoffelmos.
lørdag den 10. oktober 2015
Oksesteg i slowcookeren
Jeg har nævnt min slowcooker før her på bloggen, og der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg er virkelig virkelig glad ved den. Det er det perfekte 'værktøj', hvis man skal lave nem og velsmagende mad. Den kan indstilles til "High" eller "Low" og så x-antal timer. På den måde har man mulighed for at smide ingredienser i gryden inden man tager på arbejde om morgenen, og så komme hjem til færdiglavet mad - der smager som englene synger. Uanset hvilken indstilling man sætter maskinen på, så fungerer det bare; smørmørt kød og grøntsager med let bid (også efter 8 timer). Det er som om maskinen giver kødet et dejlig omgang massage og gør det virkelig mørt - men kun nusser grøntsagerne blidt, så de stadig har bid :D Det er magi siger jeg jer!! Hi hi.
I dag har vi fået en oksesteg m. blandede rodfrugter i skøøøøønne farver. Farverne forsvandt dog under tilberedningen, pudsigt nok, men smagen var stadig helt intakt.
I dag har vi fået en oksesteg m. blandede rodfrugter i skøøøøønne farver. Farverne forsvandt dog under tilberedningen, pudsigt nok, men smagen var stadig helt intakt.
fredag den 9. oktober 2015
Lette, luftige og lækre fødselsdagsboller
Der er en ting, der unægteligt hører sig til et fødselsdagsbord - og det er boller. Jeg tror, at de fleste familier har en eller anden bolle-opskrift, som de sværger til fordi den stammer fra mormor eller olde - og det er faktisk en meget rar og fin tanke, ikke :)
Herhjemme sværger vi til denne opskrift. Den er super let, men vigtigst af alt så bliver bollerne simpelthen så luftige og lækre. Det er som at bide af et stykke himmel :) Jeg bryder mig meget lidt om tunge boller. Jeg synes, at de ligger i maven på sådan en ubehagelig måde. Det gør de her ikke (eller jo, hvis du spiser for mange. Hi hi) og de høster altid et væld af komplimenter fra gæsterne. Så kæreste læsere, her bringer jeg opskriften på mine absolut favorit boller.
Herhjemme sværger vi til denne opskrift. Den er super let, men vigtigst af alt så bliver bollerne simpelthen så luftige og lækre. Det er som at bide af et stykke himmel :) Jeg bryder mig meget lidt om tunge boller. Jeg synes, at de ligger i maven på sådan en ubehagelig måde. Det gør de her ikke (eller jo, hvis du spiser for mange. Hi hi) og de høster altid et væld af komplimenter fra gæsterne. Så kæreste læsere, her bringer jeg opskriften på mine absolut favorit boller.
torsdag den 24. september 2015
Bløde og luftige burgerboller
I dag er FIFA 2016 udkommet - og for nogle er det måske fuldstændig uvæsentligt, men for de to dejlige mænd, der sidder i min stue, der er det noget nær årets vigtigste dag, og der er dømt mandehørm for fulde drøn - både i dag og i morgen. Ja, sådan et vigtigt spil lader sig altså ikke kun spille en dag, når de lige er udkommet. Næ, der må to dage til.
Menuen her i huset står derfor på Pulled Pork med coleslaw, hjemmelavet BBQ og så de her bløde og luftige burgerboller. Det er selvsagt et hit, det er den menu altid :) Opskriften på burgerboller er den samme som denne her gamle version, hvor jeg har skiftet mælken ud med vand, simpelthen fordi jeg synes at mælk godt kan gøre brød lidt tungt :)
Menuen her i huset står derfor på Pulled Pork med coleslaw, hjemmelavet BBQ og så de her bløde og luftige burgerboller. Det er selvsagt et hit, det er den menu altid :) Opskriften på burgerboller er den samme som denne her gamle version, hvor jeg har skiftet mælken ud med vand, simpelthen fordi jeg synes at mælk godt kan gøre brød lidt tungt :)
lørdag den 19. september 2015
Rosenkål m. bacon og appelsin
Jeg elsker rosenkål, og jeg synes mildest talt, at det er en overset grøntsag. Jeg tror det handler om, at mange har dårlige minder fra deres barndom, om rosenkål der var kogte til ukendelighed. Men ærlig talt, så er det altså ikke klædeligt for nogle grøntsager, at være overtilberedt.
Rosenkål stegt på panden er derimod smadre lækre - de er møre, men alligevel med bid, og når de så får selskab af bacon, et dryp appelsinsaft, og lidt revet appelsinskal, så er der næsten ikke et øje tørt :)
Rosenkål stegt på panden er derimod smadre lækre - de er møre, men alligevel med bid, og når de så får selskab af bacon, et dryp appelsinsaft, og lidt revet appelsinskal, så er der næsten ikke et øje tørt :)
fredag den 18. september 2015
Fyldte bagte kartofler m. bacon og purløg
De her kartofler er virkelig en klassiker herhjemme. Jeg har serveret dem utallige af gange, og det har aaaaaltid vakt stor glæde hos mine gæster. Min søster mener faktisk slet ikke, at hun behøver spise andet for at leve :) Hi hi.
Chiagrød
Det er ikke nogen hemmelighed, at de små chiafrø efterhånden er hædret som små super-frø, der bliver markedsført som sådanne ud over alle grænser. Jeg siger altid at; "Når det ligner en and, siger som en and og lugter som en and....så er det nok en and" :) Derfor er min holdning omkring chiafrø også, at det skal tages med et gran salt.
Når det så er sagt, så har chiafrøene mange gode egenskaber og indeholder både proteiner, kostfibre og gode fedtstoffer - og så har de en super evne til at suge væske. Det betyder, at såfremt du blander dem med mælk, ja så bliver de til en lækker grød, der er genial som morgenmad. Du kan bruge lige nøjagtigt den mælk, du synes; alm. komælk, mandelmælk, kokosmælk, rismælk etc.
torsdag den 17. september 2015
Inspiration til frokost - Spejlæg m. oksekød og rosenkål
Jer der har fuldt med på bloggen de senere år ved godt, at jeg er hamrende dårlig til at huske at spise frokost (og morgenmad). Men dét skal være en gammel løgn. Nu har jeg taget mig selv i nakken, og husker som minimum et af de to måltider om dagen - målet er selvfølgelig begge to.
Der er jo mange muligheder at spise til de to måltider - men jeg må indrømme, at jeg går helt død, hvis jeg skal spise rugbrød hver dag :) Misforstå mig ikke, jeg elsker rugbrødsmadder(!), men lidt variation gør ikke noget.
I dag har jeg fået 3 spejlæg med en rest oksekød fra i går og nogle stegte rosenkål (Mhm, elsker stegte rosenkål). Det behøver jo ikke at være besværligt, bare fordi det skal være varieret :)
Der er jo mange muligheder at spise til de to måltider - men jeg må indrømme, at jeg går helt død, hvis jeg skal spise rugbrød hver dag :) Misforstå mig ikke, jeg elsker rugbrødsmadder(!), men lidt variation gør ikke noget.
I dag har jeg fået 3 spejlæg med en rest oksekød fra i går og nogle stegte rosenkål (Mhm, elsker stegte rosenkål). Det behøver jo ikke at være besværligt, bare fordi det skal være varieret :)
søndag den 13. september 2015
Pandekager - verdens bedste!
Sikke da et søndagsvejr, hva'? Regn og rusk.. Liiiige vejr til pandekager. Og det var lige nøjagtig hvad vi fik til aftensmad. Verdens bedste pandekager.
Nu er det sådan med pandekager i min familie, at de bliver lavet efter én opskrift, og kun den ene. Den er fra en gammel 'God mad - let at lave' bog, og jeg tror måske, at det er den eneste opskrift i bogen, der nogensinde er blevet brugt. Den er så til gengæld også blevet lavet flittigt. Bogen havde vi også dengang jeg var en lille pige, og siden med pandekageopskriften er efterhånden så nusset, at man ikke er i tvivl om, hvilken side opskriften er på, når bogen er lukket. Jeg har smagt mange pandekager efterhånden, men I N G E N slår dem her. Opskriften er blevet modificeret lidt med tiden og tilpasset til familien smag - i får selvfølgelig min version.
Nu er det sådan med pandekager i min familie, at de bliver lavet efter én opskrift, og kun den ene. Den er fra en gammel 'God mad - let at lave' bog, og jeg tror måske, at det er den eneste opskrift i bogen, der nogensinde er blevet brugt. Den er så til gengæld også blevet lavet flittigt. Bogen havde vi også dengang jeg var en lille pige, og siden med pandekageopskriften er efterhånden så nusset, at man ikke er i tvivl om, hvilken side opskriften er på, når bogen er lukket. Jeg har smagt mange pandekager efterhånden, men I N G E N slår dem her. Opskriften er blevet modificeret lidt med tiden og tilpasset til familien smag - i får selvfølgelig min version.
Abonner på:
Opslag (Atom)