Hønsesalat - en himmelsk mundfuld :) |
fredag den 27. februar 2015
Hønsesalat m. friske asparges
Hønsesalat - knap så lækkert færdigkøbt, vidunderlig hjemmelavet.. Ja sådan tror jeg faktisk, at man beskriver hønsesalat bedst. Det tager ikke mange 5 minutter at smide en portion sammen, hvis man har et koldt kylligebryst fra dagen i forevejen. Har man ikke det, ja så er tiden alligevel godt givet ud, når man tager den første mundfuld :)
tirsdag den 24. februar 2015
Svensk Pølseret
Den opmærksomme læser har spottet, at her er tale om en gammel ret på bloggen - i nye klæder :) Svensk pølseret står som noget nostalgisk for mig; jeg smagte det aller første gang som helt lille pige, da jeg var på ferie med min kusine og hendes mand på Sejerø. Måske er svensk pølseret noget særligt netop på grund af den tur - en ferie som virkelig står lysende klart i hukommelsen, trods jeg ikke var særlig gammel dengang.
... Men her kommer den så endnu engang - med nyt billede og en ny ingrediens, som virkelig gør noget dejligt for retten. Brun Farin! Det er ikke nogen hemmelighed, at en smule sukker gør underværker for en ret med tomat, men brun farin - det giver lige det ekstra, hvis i spørger mig.
... Men her kommer den så endnu engang - med nyt billede og en ny ingrediens, som virkelig gør noget dejligt for retten. Brun Farin! Det er ikke nogen hemmelighed, at en smule sukker gør underværker for en ret med tomat, men brun farin - det giver lige det ekstra, hvis i spørger mig.
torsdag den 5. februar 2015
Ristet brød m. pesto, mozzarella og avocado
Det sker ind i mellem, at vi ikke orker det helt store til aftensmad herhjemme, og så ynder vi gerne at spise de her skønne stykker brød. De hører virkelig til i kategorien: "Less is more" - betydende at nogen gange, er det enkle bare det bedste. Opskriften er meget simpel og uden mængde angivelser - men det skulle heller ikke gøre det store, når bare det er så enkelt :)
Ristet brød m. pesto, mozzarella og avocado :) |
mandag den 2. februar 2015
Pasta m. pinjekerner og asparges
Som i måske ved, er vi vilde med pasta her på matriklen - det betyder også, at vi leger lidt med forskellige ideer og opskrifter :) Her er Jamie Oliver en rigtig stor inspiration. Hans program "Jamies mad på 30 minutter" ruller i øjeblikket over skærmen om eftermiddagen, og ofte laver han pasta. Det har mangen en gang givet ideer til spændende pastaretter herhjemme.
I dag har vi fået en lækker ret m. sprødstegt bacon, ristede pinjekerner og grillede asparges. Den er virkelig lækker, og meget forårsagtig - ja, når vejret udenfor ikke byder på forår, så må jeg jo selv sørge for den følelse :) Hi hi.
I dag har vi fået en lækker ret m. sprødstegt bacon, ristede pinjekerner og grillede asparges. Den er virkelig lækker, og meget forårsagtig - ja, når vejret udenfor ikke byder på forår, så må jeg jo selv sørge for den følelse :) Hi hi.
Pasta m. pinjekerner og asparges :) |
tirsdag den 27. januar 2015
Boller i kokoskarry m. æble
søndag den 25. januar 2015
Pasta m. tomatsauce
Jeg er smadder glad for pastaretter - og jeg ved godt, at pasta er fyldt med kulhydrat, og at det jo ikke ligefrem er specielt velkommen i dette, efterhånden, sundheds-orienterede samfund. MEN, pastaretter er nemme, og kan varieres i tusinde af afskygninger, og så smager de altså bare lækkert - lad os nu være ærlige :)
Vi spiser ofte Carbonara, når vi får pasta herhjemme, men i aften har jeg prøvet noget nyt, og minsandten om ikke, at vi har fundet en ny pasta-favorit :) Manden ville gerne have pasta m. tomatsauce og der skulle være chili og bacon i - ja, så det kom der selvfølgelig :) Retten er nem, og lækker, den er dejlig sød og så alligevel lidt stærk; helt ligesom manden kan lide det bedst.
Vi spiser ofte Carbonara, når vi får pasta herhjemme, men i aften har jeg prøvet noget nyt, og minsandten om ikke, at vi har fundet en ny pasta-favorit :) Manden ville gerne have pasta m. tomatsauce og der skulle være chili og bacon i - ja, så det kom der selvfølgelig :) Retten er nem, og lækker, den er dejlig sød og så alligevel lidt stærk; helt ligesom manden kan lide det bedst.
fredag den 23. januar 2015
Anders Ands kanelsnegle
Ja, overskriften er måske en lille smule aparte, men det kommer sig af, at opskriften på disse kanelsnegle stammer fra min barndoms FAVORIT kogebog: "Anders Ands kogebog". Den skønneste lille bog med lækre tegnede billeder, som en tegneserie - bare med opskrifter :) Jeg elsker den, og jeg har den stadig - også selvom siderne er klistret og næsten faldet ud.
Uanset hvilken opskrift man bruger til at bage sine kanelsnegle gælder der een regel, og en regel alene... Man må ikke spare på remoncen!! Ikke alene må man ikke spare på remoncen, man skal være en gris med remoncen :) Og det er vi også i den her opskrift.
Anders Ands kanelsnegle - med ekstra remonce <3 |
onsdag den 21. januar 2015
Sprøde ristede kartofler
Jeg er ikke stor fan af almindelige kogte kartofler - jo jo bevares, sådan en nyopgravet kartoffel er da lækker, men det er så også de eneste. Der skal virkelig noget særligt til før jeg nyder en kartoffel - som f.eks. når den udhules og fyldes med kartoffelmos, bacon og purløg... eller som her, når de er ristede til guddommelighed.. Guddommelighed siger jeg jer. De er sprøde udenpå, men lækre bløde indeni - tilberedt til perfektion, hvis i spørger mig :)
Opskriften indeholder ikke mængder og det er simpelthen fordi, det er meget forskelligt, hvor mange kartofler folk spiser - også i forhold til, hvad de skal udgøre tilbehør til. Når det så er sagt, så lav endeligt rigeligt, de er virkelig "To die for" :) Vi fik dem i aften til en gammeldags oksesteg, og der lavede jeg 8 små-mellemstore kartofler, og jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke godt kunne have spist en kartoffel eller to mere ;)
Sprøde ristede kartofler :) |
torsdag den 15. januar 2015
Inspiration til aftensmad - Spaghetti Bolognese
Her til aften fik vi en omgang Spaghetti Bolognese - og jeg kan lige så godt være ærlig, det er virkelig en af favoritterne herhjemme. En god solid bolognese skal simre, og den skal simre lææænge. Det gjorde den her også... 3 timer for at være helt nøjagtig :) Og måske lyder det lidt voldsomt for noget, der i folkemunde kaldes kødsovs, men smagen er altså også derefter - smagen i en langtidssimret bolognese er UOVERTRUFFEN.
Opskriften er en af de gamle, og den er lavet et uuutal af gange her på matriklen. Jeg vil derfor ikke ulejlige mig med at skrive den ind endnu engang, men blot smide jer et link. Opskriften på denne fantastiske bolognese finder du nemlig lige her.
Er du ikke så meget til pasta, så kan den sagtens laves som i denne opskrift, hvor spaghetti er skiftet ud med Squash-spaghetti (squashghetti).
Den kan også, med fordel, spises med rå revet gulerod - det har jeg selv gjort gentagende gange, når jeg har spist resterne til frokost dagen efter :) Suppleret med lidt rå peberfrugt skåret i skiver :)
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
Opskriften er en af de gamle, og den er lavet et uuutal af gange her på matriklen. Jeg vil derfor ikke ulejlige mig med at skrive den ind endnu engang, men blot smide jer et link. Opskriften på denne fantastiske bolognese finder du nemlig lige her.
Er du ikke så meget til pasta, så kan den sagtens laves som i denne opskrift, hvor spaghetti er skiftet ud med Squash-spaghetti (squashghetti).
Den kan også, med fordel, spises med rå revet gulerod - det har jeg selv gjort gentagende gange, når jeg har spist resterne til frokost dagen efter :) Suppleret med lidt rå peberfrugt skåret i skiver :)
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
søndag den 4. januar 2015
Amerikansk slider m. BBQ og Whiskey
Det er vidst ikke nogen hemmelighed, at jeg er vild med sliders - jeg har skrevet det før, og jeg er ikke bange for at gøre det igen. Jeg synes de er P E R F E K T E !
En slider er faktisk bare en lille burger, men størrelsen gør, at den kan spises med en hånd (hvis ikke der er for meget snask i), og så giver den mulighed for, at man kan spise flere forskellige slags burgere til et måltid :) Og dét er da win-win :)
Her på bloggen findes der flere forskellige opskrifter på sliders; Amerikanske sliders m. rødvinsreducerede løg og BBQ (som er to-die-for), Mexikanske sliders m. guacamole og chilisnask, Franske sliders m. brie og løgkompot... og her får i så opskriften på Amerikanske sliders m. BBQ og Whiskey. Muuuums.
En slider er faktisk bare en lille burger, men størrelsen gør, at den kan spises med en hånd (hvis ikke der er for meget snask i), og så giver den mulighed for, at man kan spise flere forskellige slags burgere til et måltid :) Og dét er da win-win :)
Her på bloggen findes der flere forskellige opskrifter på sliders; Amerikanske sliders m. rødvinsreducerede løg og BBQ (som er to-die-for), Mexikanske sliders m. guacamole og chilisnask, Franske sliders m. brie og løgkompot... og her får i så opskriften på Amerikanske sliders m. BBQ og Whiskey. Muuuums.
Mexikansk Slider m. guacamole og chilisnask
Sliders - små burgere til store øjeblikke :)
Min kærlighed til sliders er tidligere beskrevet her på bloggen, og derfor vil jeg egentlig ikke introducere dem nærmere. Jeg vil blot konstatere, at de er LÆKRE!!
Her på bloggen ligger der følgende opskrifter på sliders: Amerikanske sliders m. rødvinsreducerede løg og BBQ (som er to-die-for), Franske sliders m. brie og løgkompot og Amerikanske sliders m. BBQ og Whiskey.
Den er udgave er en mexikansk slider er med guacamole, chilisnask og bacon. Chilisnasken er en sjov lille finurlighed som både er sød, men som også har den karakteristiske chilismag, som brænder lidt på tungen.
Fransk slider m. brie og løgkompot
Ideen til den her slider fik jeg, da manden og jeg var i Bruxelles for at fejre nytår. Efter en lang dag, hvor vi havde gået byen tynd, spiste vi aftensmad på en lille lækker restaurant og bar ved navn LOFT. Jeg fik mit livs bedste burger (klassisk m. cheddar og bacon), og manden fik en fransk burger med brie og valnødder. Jaa, den var vældig lækker, men der manglede ligesom noget... LØGKOMPOT!! :)
onsdag den 31. december 2014
Pasta m. svampe & porre
Så blev det nytårsaftensdag (hedder det det?) :) For rigtig mange betyder nytår champagnefest og konfetti, det betyder som regel også tømmermænd og forfærdelig hovedpine den 1. januar... Og når den står på tømmermænd og hovedpine, ja - så vil de fleste gerne have nem-mad. Enten takeaway eller noget de selv kan lave på kort tid. Sådan en opskrift har jeg til jer her - så kan i nå at handle så i slipper for det i morgen, når livet gør ondt.
mandag den 29. december 2014
Oksekødstern i rødvinsauce (slowcooker)
Så kom vi over på den anden side af julen - og nytåret banker så småt på døren. Vi havde en dejlig jul. Den 23. december var min svigermor og svigermormor på besøg til lille-juleaften med dejlig mad og gode gaver. Den 24. december fejrede vi jul hos mine forældre. Den 25. og 26. december stod på de to årlige familie-julefrokoster i hver af de to familier, og den 27. spiste vi rester hos min svigermor. Igår slappede vi noget så grusom af i hovederne. Selvom jeg elsker at være omgivet af familie, og selvom jeg elsker julen noget så frygteligt, så må jeg indrømme, at man godt kan blive lidt ør i hovedet af, at være sammen med mange mennesker i mange timer, i mange dage :) Jeg må også indrømme, at min mave bliver lidt træt af julemad - jeg elsker det, men maven synes det er lidt hårdt at fordøje :) Derfor har den stået på kød og grøntsager i dag (nå ja, og lidt piskefløde - det ville sgu være for hårdt bare sådan helt at tage en kold tyrker... hi hi hi).
mandag den 22. december 2014
Jødekager ♡
Mhmm, jødekager. Den småkage som de fleste nok forbinder med jul. Den er sød og sprød, og så smager den af lækker kanel. Den er let at lave og alle kan være med - også de små. Jeg husker selv alle de gange, min mor, min søster og jeg har stået i køkkenet og bag jødekager. Min mor rullede dejen ud, og min søster og jeg stak kager ud i finer former :) Dét var tider. I dag har jeg blot lavet mine runde, men det kan man jo gøre, som man synes bedst om.
![]() |
Jødekager :) |
Abonner på:
Opslag (Atom)