tirsdag den 17. april 2012

Butter Chicken

I dag stod den på en omgang 'tøm køleskabet' - og sørme så om der ikke lige var ingredienser til en omgang indisk mad! YEAH siger jeg bare! :) .. 

Menuen blev den indiske ret Butter Chicken - som jo er en rigtig dejlig ret! Og det smagte da også skønt, hvis jeg skal være ærlig :) ..



Ingredienser: (til 2 pers.)2 kyllingebryster, skåret i store tern
2 spiseskefulde smør til stegning

Marinaden:
1 spiseskefuld cremefraishe
1 spiseskefuld eddike eller citronsaft
1 teskefuld stødt koriander
1 teskefuld hele spidskommen (det udelod jeg)
1 teskefuld Garam masala
1 teskefuld Gurkemeje
1 teskefuld chili pulver
1 løg hakket, som er knust til en løgpasta i en morter
2 teskefuld ingefær, som er knust til en pasta i en morter
3 fed hvidløg, som er knust til en pasta i en morter
Salt efter smag

Saucen:
1 dåse hakkede tomater uden kerner
2 spiseskefulde smør
1 spiseskefuld cremefraishe
1 teskefuld stødt koriander
1 teskefuld garam masala
1 teskefuld gurkemeje
1 teskefuld stødt spidskommen (det udelod jeg)
1/4 teskefuld chili pulver
Frisk kværnet sort peber
2 teskefuld finthakket ingefær
1/2 – 1 fint hakket grøn chili
1 nip sukker
Salt efter smag
Friske koriander blade til at drysse over lige inden servering

Fremgangsmåde:
  1. Varm 2 spiseskefulde smør ved medium varme i en pande til smørret er gyldent i farven og tilsæt kyllingen sammen med alle ingredienserne til marinaden. Dæk med låg og lad det simre i cirka 25 minutter ved lav varme.
  2. Varm det resterende smør i en anden gryde og tilsæt chili, koriander, spidskommen, sort peber, de hakkede tomater, sukker, ingefær og den hakkede chili og kog udækket på mellem varme i omkring 7 minutter indtil konsistensen bliver lidt tykkere og fedtet skiller.
  3. Rør yoghurten i.
  4. Tilsæt saucen til kylling-blandingen.
  5. Lad det simre på svag varme i cirka 10-15 minutter.
  6. Serveres med ris og naan-brød :)

Varm 2 spiseskefulde smør ved medium varme i en pande til smørret er gyldent i farven og tilsæt kyllingen sammen med alle ingredienserne til marinaden. 
Varm det resterende smør i en anden gryde og tilsæt chili, koriander, spidskommen, sort peber, de hakkede tomater, sukker, ingefær og den hakkede chili og kog udækket på mellem varme i omkring 7 minutter indtil konsistensen bliver lidt tykkere og fedtet skiller.

Rør yoghurten i.
Tilsæt saucen til kylling-blandingen.

Lad det simre på svag varme i cirka 10-15 minutter.

Serveres med ris og naan-brød :)

Ha' en dejlig aften!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..