mandag den 23. april 2012

Lun fransk salat med stegte kartofler, bacon og fetaost.

Denne uge er vi igen startet op med en madplan herhjemme for hele ugen - det er altså en rigtig god ting. Man kan nøjes med at handle en - måske to gange, hvis noget ikke kan holde sig en hel uge. Det sparer for det første penge, og det sparer tid! :) .. Vi havde en hel masse salat og kål i køleskabet, og en hel pose kartofler. Desuden en masse andet godt i skabet, som også skal bruges. Jeg nægter simpelthen at smide så meget god mad ud - så det bliver brugt her i den kommende uges spændende retter. Det betyder da også, at jeg i dag har handlet ind for under 300,- til hele ugen (inklusiv 4 kogebøger til den samlede pris af 40,-) - og som i kan se her, så er det BESTEMT(!) ikke kedelig mad vi skal have :) .. Jeg har simpelthen bare valgt nogle retter, hvor mange af ingredienserne går igen fra ret til ret - ellers så ender vi altså med en masse ting i overskud, når vi kun er os to mennesker! :) .. Så det er det nye projekt - mere planlægning, og mindre madspild! :)

Puha - sikke en intro! :) .. I aften stod menuen på en lun fransk salat med stegte kartofler, bacon og fetaost, som var en opskrift fra Føtex hjemmeside :) .. Det smagte rigtig lækkert! Og så var det nemt og smertefrit at lave :) .. Jeg fik ikke taget mere end 2 billeder - men det er altså, som i vil se, heller ikke rocket science vi har med at gøre her :P ..


Ingredienser (2 pers.)
1 pk. bacon i tern
300 g Skrællede kartofler
1 stk. Fed hvidløg
Friske timianblade
50 g Feta i tern
1 bakke babyleaves (eller andet salat)
1/2 bk. Brøndkarse
Salt&peber

Fremgangsmåde:

  1. Steg baconternene sprøde på panden og hæld fedtet fra.
  2. Skær kartoflerne i tern. Steg dem i olivenolie sammen med knust hvidløg og timian i ca. 10 minutter ved jævn varme og under omrøring. Det kan godt tage lidt længere tid, alt efter hvor store kartoflerne er - pointen er, at de skal være gyldne og møre :) 
  3. Fordel bacon, kartofler, ost og salat på 2 tallerkener og drys med brøndkarse. 

Kartoflerne steges i olivenolie sammen med knust hvidløg og timian. 
Fordel bacon, kartofler, ost og salat på 2 tallerkener og drys med brøndkarse.
Server straks med lunt brød.


Ha' en dejlig aften!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..