lørdag den 20. oktober 2012

Thai: Kylling Panang med nudler

Kan det efterhånden komme bag på nogle, at vi herhjemme godt kan lide udenlandsk mad? I aften har vi bevæget os ud i det thailandske køkken med min helt egen version af kylling pangnan med nudler.



Ingredienser:
300-400 g. kyllingefilét
1 peberfrugt
2 mellemstore gulerødder
1 bk. babymajs
1 pose sukkerærter
2 løg
1 pose panang krydderi
2 tsk. rød karrypasta
200 g. cremefraishe
Oliven olie
Salt&Peber

Desuden:
1 pk. grove ægnudler

Fremgangsmåde:
  1. Grøntsagerne skrælles/skylles/renses og skæres i passende stykker.
  2. kyllingen renses og skæres i mundrette stykker.
  3. Olivenolien opvarmes i wokken, og karrypastaen tilsættes.
  4. Når karrypasten sprutter og er godt varm tilsættes kyllingen, som steger indtil den er næsten helt færdig, hvorefter Panang-krydderiet tilsættes.
  5. Gulerødder og løg kommes i wokken og steger med nogle minutter. Krydr med salt og peber.
  6. Babymajs og sukkerærter tilsættes sammen med cremefraichen og retten simre nogle minutter.
  7. Imellemtiden koges nudlerne som anvist på pakken, vandet hældes fra og nudlerne vendes i den varme wok.
  8. Serveres straks.
Grøntsagerne klargøres.
Karrypastaen varmes.
Kyllingen steges.
Panang-krydderi tilsættes sammen med Gulerødder og løg. 
Sukkerærter og babymajs tilsættes sammen med cremefraichen, og rettens simre nogle minutter. 
De kogte nudler tilsættes og retten blandes rundt. 
Den færdige Kylling Panang med nudler.

Ha' en dejlig aften!
- Camilla

5 kommentarer:

  1. Hejsa
    Man bruger ikke cremefraiche men kokos mælk, det vil Gi retten en vidunderlig smag

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja vis man kan li kokos mælk prøvede for nogle dage siden. Tro mig gør jeg ikke igen, overvejer at prøve med fløde istedet

      Slet
  2. Som jeg også har skrevet i indlægget, er det min version af retten, og jeg bruger creme fraiche i den her ret, og kokosmælk i så meget andet :) Når det kommer til madlavning er der ikke noget rigtigt eller forkert - i bund og grund drejer det sig kun om smag og behag :)

    Ha' en dejlig aften.
    - Camilla

    SvarSlet
  3. Denne ret smager super skønt. Lige nøjagtig emnet fra tidligere kommentar, ang. man normalt bruger kokosmælk, har netop været et problem i vores husstand, da et familemedlem absolut ikke kan "tåle" det. Det har afholdt mig for at lave wok mad (etniske retter) da opskrifterne oftes er med kokosmælk. Jeg blev derfor super glad da jeg så lige denne opskrift, da jeg eeeeelsker denne type mad. Álle var vilde med denne ret, og der var ingen rest at tage med til frokost næste dag.. (ØV)
    P.s. Din opskrift på de luftige boller er også afprøvet, de kan varmt anbefales.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej med dig :)

      Kokosmælk er en vidunerlig ting - og jeg bruger det tit, men jeg må indrømme, at hvis jeg har en rest cremefraishe i køleskabet, så bruger jeg altså dét :) Det smager lige så godt - især hvis man kommer karrypasta i retten også :) Hvis man rigtig gerne vil have lidt kokossmag, kan man med fordel komme lidt kokosessens i også :) Bare et tip.

      Jeg er rigtig glad for, at opskriften passe ind hos jer - især hvis en i din familie ikke kan tåle kokosmælk :)

      Tusind tak for rosen, og rigtig glædelig jul
      - Camilla

      Slet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..