Isen lavede jeg efter min sædvanlige (og virkelig fantastiske) opskrift, hvor jeg blot udskiftede sukker med stevia; ikke lige over, da stevia søder meget mere end traditionelt sukker - men doseringsforhold står på pakken. Det fungerede super godt må jeg sige!
1 banan
Hjemmelavet vaniljeis
1 pose frosne jordbær
1 spsk. honning
1 håndfuld hasselnødder
Frisk frugt til pynt - her vindruer
Fremgangsmåde:
- Forberedelse: De frosne jordbær kommes i en gryde med en lille bitte smule vand (blot for at undgå, at de brænder på inden de selv afgiver væske) og koges helt møre.
- De møre bær blendes til puré og sødes med honning - stilles på køl indtil det skal anvendes (fungerer fantastisk som 'syltetøj' og holder 2-3 uger hvis det er sterilt)
- Hasselnødderne hakkes og ristes på en tør pande - sættes til side.
- Bananasplitten: Bananen deles i to og anrettes på en tallerken så enderne peger mod hinanden og der er 'hul' i midten.
- Isen formes til kugler og anrettes ovenpå bananerne.
- Jordbærpurén hælder over isen og drysses med de ristede hasselnødder.
- Bananasplitten pyntes med frisk frugt og serveres straks!
- Velbekomme
Bananen og is er anrettet på en tallerken. |
Pyntet med jordbærpuré, ristede hasselnødder og vindruer |
Den færdige bananasplit. Muuums! |
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..