Jeg har forsøgt mig med bearnaise før, hvor det skilte - men i dag, ja der sad den altså lige i skabet.. Og så smagte den jo fantaaaastisk! I en traditionel bearnaise, bruger man eddike, men da jeg spiser efter paleo principperne, er det ikke en del af min kost, og jeg har derfor brugt citronsaft :) Virkelig lækkert! - Men kan selvfølgelig laves helt traditionelt, om man vil :) ..
Jeg ville have serveret en god bøf til den lækre bearnaise, men det eneste de havde i supermarkedet, var hakket oksekød (og røget bacon).. Så det blev hakkebøf, bløde løg og bønnefritter. Jeg synes dog, at en god steak og bearnaise er to komponenter, der hører sammen :) ..
Jeg fik simpelthen ikke taget billeder under forløbet - enhver der har prøvet at lave bearnaise ved, at man skal være lidt over den :)
Hjemmelavet bearnaise - bedre bliver det ikke ♡ |
250 g. usaltet øko smør
2 lange skalotteløg
4 friske kviste estragon
4 æggeblommer
3-4 spsk. citronsaft (eller eddike)
5 spsk vand
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Klaret smør: Smelt smørret i en kasserolle. Når det er smeltet hældes den klare og helt gule del over i en ny beholder og det hvide bundfald kasseres (mælkeproteinet)
- Bearnaiseessens: Friske estragon, citronsaft, vand, finthakket skalotteløg, salt og peber kommes i en gryde, hvor det reduceres indtil lidt under halvdelen er tilbage. Si essensen således at løg og estragonkviste sies fra, og den rene kraftige essens er tilbage.
- Kom æggeblommerne i gryden og pisk til det skummer og tykner lidt.
- Tag gryden af varmen og pisk smørret i en skefuld ad gangen til al smørret er pisket i.
- Smag til med salt og peber og friskhakket estragon.
- Servér straks.
Vand, citron, skalotteløg, estragon, salt og peber koges til essens. |
Bearnaise-essensen piskes med æggeblommer og klaret smør. Estragon tilsættes og saucen smages til med citron, salt og peber. |
Aftenens tallerken! |
Ha' en dejlig aften!
- Camilla
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..