mandag den 29. april 2013

Hors d'oeuvre | Baconsvøbte abrikoser

Jeg synes nogen gange godt, det kan blive lidt for bastant det hele til sådan en 3 retters middag, når man både skal have forret, hovedret og dessert. Måske er det i virkeligheden fordi, jeg er hammer dårlig til at begrænse mig - det munder jo ud i, at jeg får serveret 3 voldsomme retter, men jeg synes altså det er svært med sådan nogle rigtigt godt forretter! 

Jeg spiser jo ikke rigtig fisk (jeg arbejder på at blive bedre... eller jeg arbejder på at gå i gang med at blive bedre!), så det er udelukket. Så er der suppe, men... suppe? Det bliver bare aldrig sådan rigtig lækkert vel? Eller jo, det gør det - men så ender det med at jeg har lavet et eller andet voldsomt, der i sig selv kan fungere som hovedret. Så er der den klassiske, som jeg er helt tosset med - bruschetta! Dejlig nemt, ligger let i maven, ser indbydende ud, bum! Men når man så ikke spiser brød, så er vi jo lige vidt.. I kan godt se problematikken ikke? Men så var det, jeg kom til at tænke på sådan noget tapas-agtigt med ting svøbt i bacon, og det ledte tankerne videre til, at salt og sødt jo er rigtig fint sammen - og så slog det mig, at jeg havde tørrede abrikoser i køkkenskabet - og så, magi blev skabt! Baconsvøbte abrikoser. Lækkert, nemt, ligger let i maven - jeg er vild med det!

Beklager kvaliteten af billedet - de ser mere mørke ud end de faktisk var. 
Ingredienser (20 stk.)
1 pakke økologisk bacon
20 tørrede abrikoser
Ahornsirup
Tandstikker

Fremgangsmåde:
  1. Del baconstykkerne i tre pr. skive (altså en skive bliver til tre)
  2. Vikel hver abrikos ind i bacon og læg dem i et ildfast fad (med samlingen nedad), pensl med ahornsirup og bag dem i ovnen ved 180 grader til baconen er dejlig sprød.
  3. Når de baconsvøbte herligheder er færdige tages de ud af ovnen og anrettes på et fad - sæt en tandstik i og server for dine sultne gæster.Ha' en dejlig dag!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..