søndag den 3. november 2013

Søndags-suppedasen del 5 - Novembersuppe m. friteret pastinak

Så blev det 5. søndag i projekt 'søndags-suppedasen'.. Det er næsten lige som en adventskalender det her - bare med suppe :) Ugen har været regnfuld, og jeg synes godt man kan mærke, at efteråret begynder at lede op til vinteren. Der er næsten ikke flere blade på det store træ ude foran mit vindue; dem har vinden taget. Når vejret er som nu, ja så er suppe en ekstra dejlig spise :)

Inspirationen til ugens suppe kommer fandt jeg her, men de eneste ingredienser jeg havde i mit køleskab var faktisk porrer og løg. Så jeg brugte hvad jeg havde :) Og det blev altså til denne rigtig lækre suppe :) Novembersuppe m. friteret pastinak :)

Novembersuppe med friteret pastinak  ♡
Ingredienser (2 pers.)
Suppen:
2 store porrer
2 pastinakker
1 stort løg
2 fed hvidløg
8 dl. grøntsagsbouillon
Timian
Citronsaft
Salt og peber

Friteret pastinak:
1 stor pastinak
Olie

Fremgangsmåde:
  1. Suppen: Porrer, pastinak og løg skylles, skrælles og skæres i mundrette bider. 
  2. Varm lidt olie op i en gryde og sauter grøntsagerne sammen med hvidløget.
  3. Hæld bouillonen ved og lad grøntsagerne koge møre 20-30 minutter (alt efter grøntsagerne størrelse). Krydr med timian, salt og peber.
  4. Når grøntsagerne er møre blendes suppen til en glat masse. 
  5. Varm suppen igennem og smag til med salt, peber og citronsaft.
  6. Friteret pastinak: Skræl pastinakken og lav lange strimler med en tyndsskræller/kartoffelskræller. 
  7. Varm olie op på en pande og fritér de tynde strimler pastinak.
  8. Anret suppen i en skål og pynt med den friterede pastinak.
Grøntsagerne sauteres 
Bouillonen er hældt ved. 
Den færdige suppe.
Ha' en dejlig aften!
- Camilla

2 kommentarer:

  1. Uhm, det ser godt ud. Var det nok til at mætte 2 personer eller spiste i mere bagefter?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Malene :)

      Vi spiste et par skiver stegt øko flæsk til for også at få lidt protein - ellers var der nok i suppen :)

      Ha' en dejlig dag!

      Slet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..