Ingredienser:
5 dl piskefløde
150 gram sukker (mere kan tilsættes for en mere sød mousse)
300 gram hindbær
2 spsk vand
2 tsk vaniljesukker
1 tsk citronsaft (kan udelades)
6 blade husblas
Fremgangsmåde:
- Husblas tilberedes som anvis på pakken.
- Hindbær, vand og sukker og vaniljesukker kommes i en gryde - og massen koges til den er flydende. Det er vigtig at give hindbær et opkog for at dræbe evt. bakterier (som i øjeblikket eksisterer i mange hindbær). Når hindbærrene har fået et opkog knuges vandet godt ud af husblasen, og denne tilsættes den varme hindbærpure.
- Når massen er kogt og husblasen er tilsat stilles den køling - evt. i et vandbad.
- Imens piskes fløden til skum
- Når hindbærene er afkølet så den er 'håndvarm' (stik fingeren ned i massen - den skal være lun uden at man brænder sig) vendes den i flødeskummen og moussen stilles koldt, så den kan 'sætte sig'. :)
Husblas tilberedes som anvis på pakken. |
Imens piskes fløden til skum |
Den færdige hindbærmousse. |
Det er en himmelsk mousse - helt klart en af mine yndlings! Den er frisk og passer rigtig godt sammen med den ellers så søde kage og fondant :)
God fornøjelse!
- Camilla
God fornøjelse!
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..