tirsdag den 24. april 2012

Mandelfrikadeller

Så blev det tirsdag og menuen i aften stod på mandelfrikadeller - og jeg havde simpelthen bare glædet mig til at både lave dem, og smage dem! Jeg fandt opskriften på Kødfri Fredags blog - og de frikadeller ser bare SÅ gode ud! :) .. Jeg fulgte for en gangs skyld opskriften til punkt og prikke - og undlod at tilsætte alt muligt :P .. MEN, det fortryder jeg altså lidt! Frikadellerne var lækre, bevares, men jeg synes, de manglede krydderi og smag. Og det undre mig meget, for der er både hvidløg, skalotteløg, persille og meget andet med kraftig smag i.. Måske har jeg gjort det forkert trods alt? - for det var virkelig kedelige! Konsistensen var rigtig lækker, især med de knasende mandelstykker - og det er heller ikke sidste gang, jeg laver dem. Næste gang 'taber' jeg bare noget krydderi i farsen :) .. 




Ingredienser (ca. 12 frikadeller):
50 g røde linser
50 g skalotteløg
3 fed hvidløg
50 g rød peberfrugt
100 g gulerod
100 g afskallede mandler
ca. 50 g havregryn
2 spsk tamari (soja)
ca. 2 spsk hvedemel
1 bdt hakket persille
2 æg
olivenolie til stegning


Fremgangsmåde:

  1. Kog linserne 20 minutter i vand, der dækker. Afdryp dem. 
  2. Hak løg, hvidløg og peberfrugt fint. Riv guleroden fint.Hak mandlerne mellemfint.
  3. Bland mandlerne med grøntsagerne og havregrynene og tilsæt tamarien. Smag godt til med salt og peber.
  4. Rør hvedemelet ud i 2 spsk vand og rør det i farsen. Tilsæt persillen og rør æggene i et ad gangen.Lad farsen hvile en halv times tid. 
  5. Vurdér konsistensen. Hvis farsen er for lind, tilsættes lidt flere havregryn. 
  6. Varm olien op på en pande og steg ca. 12 frikadeller, til de er gyldne, ca. 5 minutter på hver side.
Kog linserne 20 minutter i vand, der dækker. Afdryp dem.

Hak løg, hvidløg og peberfrugt fint. Riv guleroden fint.

Farsen set tæt på.
Frikadellerne steges.
Jeg var meget overrasket over, hvor godt de holder formen/faconen - ingen problemer at stege overhovedet :)
Aftenens tallerken :)

Ha' en dejlig dag!
- Camilla

1 kommentar:

Kom gerne med dine tanker om opskriften..