onsdag den 14. november 2012

Kokostoppe - sukkerfri

Jeg havde en pose kokosmel liggende i skabet fra forleden, da jeg lavede boller i karry med æbler og kokos - og ehm, var det ikke alletiders lejlighed til at lave kokostoppe? :P Det synes jeg faktisk. Jeg har altiiiid elsket kokostoppe som barn (tror måske vi kaldte dem kokosmakroner? Kan det passe?), men det er 100 år siden, jeg sidst har fået dem.

Jeg kastede mig ud i det - uden opskrift (vågehals - jeg ved det!). Jeg kan huske noget om, at de her lækkerbiskener indeholdte en masse sukker, og det synes jeg ikke, at mine skulle gøre - jeg har sgu ikke godt af alt det sukker, hvis jeg nu skal være ærlig - så derfor brugte jeg sødemiddel i stedet for :) .. Jeg var faktisk rigtig i tvivl om, hvorvidt de hang sammen, når de kom ud af ovnen, men jeg havde heldigvis ikke noget at være nervøs for :) De er selvfølglig lidt skrøbelige, og jeg forestiller mig, at det er som følge af den manglende sukker - men så er det hellere ikke værre.

Jeg har i øvrigt indtil flere ideer til lækre sukkerfrie kokostoppe, så glæd til - de skal nok komme på bloggen også. 



Ingredienser (12 stk.):
300 g. kokosmel
4 æg
1 spsk. vaniljesukker
2 spsk. sødemiddel

Fremgangsmåde:
  1. Æg, søddemiddel og vaniljesukker piskes til en lækker luftig masse.
  2. Kokosmelet tilsættes lidt ad gangen - 'dejen' må ikke være for våd.
  3. 'Dejen' formes til kokostoppe med hænderne (pres dem godt sammen), og sættes på en bageplade.
  4. Bages i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter (eller til de er gyldne og faste).
  5. Sæt kokostoppene til afkøling og dyb dem eventuelt i noget mørk chokolade 80 %.
Æg, vaniljesukker og sødemiddel piskes luftigt.
Den piskede æggemasse.
Kokosmelen er tilføjlet og 'dejen' er nu klar til at blive formet til toppe.
'Dejen' formes til toppe, som bages 10-12 minutter ved 175 grader.
De færdige kokostoppe.
De færdige kokostoppe.
Ha' en dejlig dag!
- Camilla

2 kommentarer:

  1. Hej Camilla. Hvilken form for sødemiddel bruger du? Flydende eller sukrin? :) hilsen Maria

    SvarSlet
  2. Øv mine blev knastørre :-/

    SvarSlet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..