torsdag den 8. november 2012

Spaghetti Carbonara m. kylling

Pasta carbonara - det bliver næsten ikke lettere. Det tager simpelthen ingen tid at lave, og slet ikke i forhold til, hvor lækkert det faktisk smager. Jeg har tilsat en smule kylling i min version for at få lidt mere mæthed i retten, og lidt løg - fordi jeg elsker det (:P). Den traditionelle opskrift kan findes her.

Den opmærksomme læser har selvfølgelig lynhurtigt
spottet de nye tallerkener.

Ingredienser:
200-250 g. Pasta tagliatelle
200 g. kylling
1 pk. bacon
1 løg
250 g. creme fraishe
2 store æggeblommer
1 1/2 dl friskrevet parmasan (“det færdigrevede i pose/dåse smager og lugter af prut” citat Price)
1 bt. purløg (gem lidt til pynt)
Friskkværnet salt og peber

Fremgangsmåde:
  1. Pastaen tagliatelle koges efter anvisningen på pakken.
  2. Imens steges baconen i en pande med høj kant. Baconen tages af varmen før den er sprød og stilles til side.
  3. Kyllingen renses og skæres i fine stykker, som steges i det overskydne fedt fra baconen. Mens kyllingen steger hakkes løget og tilsættes, når kyllingen er ved at være færdigstegt.
  4. Creme fraiche tilsættes - lad simre. 
  5. Æggeblommerne piskes grundigt i (pas på retten ikke er alt for varm således at ægget koagulerer og bliver til røræg), og retten krydres med salt og peber.
  6. Purløgen og parmesanosten henholdsvis snittes og rives fint.
  7. Når pastaen er kogt kommes den i den varme sauce (kom gerne en skefuld pastavand eller to ved). Bacon, pamesanost og purløg tilsættes og retten simre 1 minut.
  8. Pastaen anrettes i en dyb tallerken og den resterende sauce hældes over. Drysses med fintsnittet purløg og parmesan.
  9. Serveres straks og rygende varm!
Ingredienserne klar til brug.
Baconen steger (må ikke blive sprød). Stilles tilside når stegt.
Kyllingen er renset, skåret fint ud og steges nu. 
Det hakkede løg tilsættes.
Cremefraichen tilsættes og retten simre et par minutter. 
Æggeblommerne kommes ved og der piskes grundigt - pas på saucen ikke er for varm så ægget koagulerer og bliver til røræg - det føles bare så forkert i munden :P
Når pastaen er kogt kommes den direkte fra gryden og over i saucen - lad der bare komme noget vand med, det skader bestemt ikke.
Parmesanost og purløg kommes ved.
Bacon tilsættes og det hele vendes rundt.
Anrettes i tallerkenerne og serveres rygende varm.
Ha' en dejlig aften!
- Camilla

4 kommentarer:

  1. Uhm det ser lækkert ud! Helt sikkert min livret, når det gælder pastaretter :)

    /Frida
    www.fridaspeach.wordpress.com

    SvarSlet
  2. Dejlig opskrift! Smager godt, og ser godt ud (Y) Tak

    SvarSlet
  3. Hvor mange % er creme fraishen på?

    SvarSlet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..