Pasta carbonara - det bliver næsten ikke lettere. Det tager simpelthen ingen tid at lave, og slet ikke i forhold til, hvor lækkert det faktisk smager. Jeg har tilsat en smule kylling i min version for at få lidt mere mæthed i retten, og lidt løg - fordi jeg elsker det (:P). Den traditionelle opskrift kan findes
her.
|
Den opmærksomme læser har selvfølgelig lynhurtigt spottet de nye tallerkener. |
Ingredienser:
200-250 g. Pasta tagliatelle
200 g. kylling
1 pk. bacon
1 løg
250 g. creme fraishe
2 store æggeblommer
1 1/2 dl friskrevet parmasan (“det færdigrevede i pose/dåse smager og lugter af prut” citat Price)
1 bt. purløg (gem lidt til pynt)
Friskkværnet salt og peber
Fremgangsmåde:
- Pastaen tagliatelle koges efter anvisningen på pakken.
- Imens steges baconen i en pande med høj kant. Baconen tages af varmen før den er sprød og stilles til side.
- Kyllingen renses og skæres i fine stykker, som steges i det overskydne fedt fra baconen. Mens kyllingen steger hakkes løget og tilsættes, når kyllingen er ved at være færdigstegt.
- Creme fraiche tilsættes - lad simre.
- Æggeblommerne piskes grundigt i (pas på retten ikke er alt for varm således at ægget koagulerer og bliver til røræg), og retten krydres med salt og peber.
- Purløgen og parmesanosten henholdsvis snittes og rives fint.
- Når pastaen er kogt kommes den i den varme sauce (kom gerne en skefuld pastavand eller to ved). Bacon, pamesanost og purløg tilsættes og retten simre 1 minut.
- Pastaen anrettes i en dyb tallerken og den resterende sauce hældes over. Drysses med fintsnittet purløg og parmesan.
- Serveres straks og rygende varm!
|
Ingredienserne klar til brug. |
|
Baconen steger (må ikke blive sprød). Stilles tilside når stegt. |
|
Kyllingen er renset, skåret fint ud og steges nu. |
|
Det hakkede løg tilsættes. |
|
Cremefraichen tilsættes og retten simre et par minutter. |
|
Æggeblommerne kommes ved og der piskes grundigt - pas på saucen ikke er for varm så ægget koagulerer og bliver til røræg - det føles bare så forkert i munden :P |
|
Når pastaen er kogt kommes den direkte fra gryden og over i saucen - lad der bare komme noget vand med, det skader bestemt ikke. |
|
Parmesanost og purløg kommes ved. |
|
Bacon tilsættes og det hele vendes rundt. |
|
Anrettes i tallerkenerne og serveres rygende varm. |
Ha' en dejlig aften!
- Camilla
Uhm det ser lækkert ud! Helt sikkert min livret, når det gælder pastaretter :)
SvarSlet/Frida
www.fridaspeach.wordpress.com
Dejlig opskrift! Smager godt, og ser godt ud (Y) Tak
SvarSletHvor mange % er creme fraishen på?
SvarSlethvor mange personer er den til
SvarSlet