lørdag den 10. november 2012

Boller i Karry; nyt og 'moderne'

Jeg har en bedre halvdel, der simpelthen bare elsker karry - og hvis han kunne vælge, skulle der karry i alt og på alt (nå ja, måske overdriver jeg lidt....men kun lidt).  Det kom dog derfor heller ikke som nogen overraskelse, at han gerne ville have boller i karry til aftensmad i dag :)

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg har et lidt ambivalent forhold til Boller i Karry. Min far laver en møg god omgang Boller i Karry, men jeg kan bare ikke selv se mig tilbedrede det? Det er bare lidt for 'sovset' og lidt for dansk og gammeldags. Og bevares - jeg har intet imod dansk mad, eller gammeldags mad for den sags skyld - det smager dejligt; jeg er bare ikke god til selv at tilberede den. Derfor kommer de gamle danske klassikere også altid en tur igennem moderniseringsmaskinen (mig) herhjemme.

Til min store glæde bød august nummeret [nr. 8, august 2012] af 'Spis Bedre' på en lidt nytænkende Boller i karry. Jeg har ændret opskriften lidt, og i får min version her:Ingredienser (4. pers.):
Kødbollefars:
1 løg
1 æg
1 dl. havregryn
500 g. hakket kalv- og flæsk
Salt&peber
1 hønsebouillonterning

Karrysauce:
1 løg
2 gulerødder
2 æbler
1 spsk. karry
Ca. 6 dl kødbollevand

Tilbehør:
1 æble
3 dl. ris
2 forørsløg
4 spsk kokosmel

Fremgangsmåde:

  1. Riv løget og pres væden fra. Kom i en skål sammen med æg og havregryn. Rød det hakkede kød heri. Krydr farsen med salt og peber og lad hvile i 30 minutter.
  2. Kog risene efter anvisningen på pakken.
  3. Kodboller: Bring en stor gryde med vand og bouillonterning i kog. Form farsen til kødboller, og kom dem i det kogende vand (et lag kødboller ad gangen). Lad dem koge ved svag varme ca. 8 minutter, eller til de er faste. 
  4. Sauce: Skær løg, gulerødder og æble i mindre stykker. Svits i olie i en gryde. Drys karry over, og svits videre. Hæld kødbollevandet ved, og lad grøntsagerne simre i 7-8 minutter. Blend saucen jævn i en blender eller med stavblender. Krydr med salt og peber. Kom kødbollerne i saucen og lad dem blive gennemvarme.
  5. Tilbehør: Server med ris, fintsnittet æble, forårsløg og kokosmel. 
Revet løg blandes med æg og havregryn.
Hakkekødet tilsættes og æltes til sammenhængende fars. 
Kødbollerne før kogning.
Kødbollerne efter kogning.
Løg, gulerødder og æblet er finthakket og klar til at blive svitset.
Grøntsagerne svitses.
Karryen 'brændes af', blandes med grøntsagerne og svitser videre yderligere et par minutter. 
Kogevandet tilsættes og det hele simre 7-8 minutter. 
Saucen blendes til den er glat og jævn. 
Kødbollerne tilsættes og varmes godt i gennem.
Serveres med ris og pyntes med fintsnittet æbler og forårsløg samt kokosmel. 

Ha' en dejlig aften!
- CamillaIngen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..