søndag den 17. november 2013

Søndags-suppedasen del 7 - Ærtesuppe m. granatæble

Da jeg skulle udtænke nogle forslag til, hvad jeg kunne lave af supper til det her projekt søndags-suppedasen var der ingen tvivl om, at jeg skulle lave en ærtesuppe :) Af mange forskellige årsager faktisk; den har en lækker farve, den er ikke særlig tidskrævende, jeg elsker ærter… Og, jeg har en skøn erindringer fra min barndom fra filmen 'Bernard og Bianca - SOS fra Australien', hvor de to mus er ude at spise på en fin restaurant; Man ser et klip fra køkkenet, hvor kokken tilbereder suppe og ned i suppegryden falder en kæmpe ært (helt almindelig størrelse, men for de små væsner synes den utrolig stor) - kokkens begejstring er ikke at tage fejl af, og nu er det han (til min store fornøjelse) udbryder: "Uhh, ærtesuppe!". Jeg er helt tosset med det klip! :) Som i for øvrigt kan se her, IT-specialisten på matriklen har nemlig klippeklistret i den skønne Disney Film - er det ikke skønt??


...I kan godt se, der var jo ingen vej uden om for mig - jeg måtte lave ærtesuppe! :) Jeg søgte lidt rundt på nettet, og opskrifterne på ærtesuppe ligner faktisk alle sammen hinanden - de indeholder ærter. Jeg tilsætter næsten altid løg og hvidløg til mine supper, og selvfølgelig bouillon. Når det passer i smag tilsætter jeg kokosfløde, men når kokossmagen ikke er kompatibel bruger jeg fuldfed fløde - det har jeg gjort i dag :) Resultatet = Nem suppe. Deeeeejlig suppe! 



Ingredienser (2 pers.):
Suppen:
2 løg hakket
3 fed hvidløg hakket
700 g frosne ærter
½ liter grøntsagsbouillon
2 spsk timian
1 spsk oregano
1 dl piskefløde 38%
Salt/peber

Topping:
Granatæble
Forårsløg
Karse
Lidt piskefløde

Fremgangsmåde:
  1. Suppen: Hak løg og hvidløg og steg dem bløde i lidt olivenolie i en gryde
  2. Tilsæt ærter, timian, oregano, salt og peber og rør rundt.
  3. Tilsæt bouillong lad koge i ca. 3-5 min. (Koges den for meget mister ærterne deres grønne farve).
  4. Blend suppen indtil den har en blød og jævn konsistens. Varm suppen godt igennem.
  5. Tilsæt fløde og rør rundt.
  6. Topping: Pil og skær forårsløget i skiver på tværs, fjern kernerne fra granatæblet (kasser skrællen), og klip karsen. 
  7. Top suppen med Forårsløget, granatæblekernerne, karse og et lille skvæt fløde, hvis du har noget til overs :)
  8. Bon Appetit 
Læg sauteres. 
Ærter tilsættes. 
Bouillon hældes ved.
Suppen blendes og smages til.
Den færdige tallerken! 

Ha' en dejlig dag!
- Camilla

4 kommentarer:

  1. Haha, hvor er det et skønt klip! Og sikke en smuk suppe :-)

    SvarSlet
  2. Disney-film er og forbliver det bedste :D Og så ser suppen desuden rigtig lækker ud - alle retter bliver så fine med granatæblekerner.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har ret Anne :) Jeg er selv stor fan af Disney :)

      Og granatæblekerner har jo bare verdens smukkeste farve :)

      Slet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..