søndag den 2. februar 2014

Ugen der gik - Uge 5.

Så nåede vi enden på januar! :) Her hos os har det været en noget hektisk måned. Jeg er blevet færdiguddannet som Jurist (Cand.jur.), og vi har generelt bare haft utroligt mange planer :) Jeg glæder mig til at tage hul på februar, som forhåbentligt bliver en måned med lidt mere tid til bloggen her, og til at eksperimentere i køkkenet :)

Især har denne uge været smadder hektisk, især fordi det er i denne uge, at jeg fik svar på mit speciale, men om ikke andet får i her et indblik i, hvad vi har fået at spise i denne uge :)

Mandag:
Spise ude

Tirsdag:
Hakkebøffer, hjemmelavet bearnaise og stegte rosenkål

Onsdag:
Spiste ude - vi fejrede at jeg blev jurist :)

Torsdag:
L.O.C koncert med søs - spiste ude.

Fredag:
Culottesteg, sød kartoffel salat m. granatæble, rosenkålsalat og hjemmelavet bearnaise.

Lørdag:
Fejrede titlen som Cand.jur. med pigerne.

Søndag:
Efter en hård bytur blev det til en tur på MacD.


Ha' en dejlig søndag!
- Camilla

Vinderen er fundet

Så blev det tid til at trække vinderen af konkurrencen om et eksemplar af "Palæo - stenalderkost og træning" af Thomas Rode Andersen og Thilde Maarbjerg :) Læs mere om den her.


Konkurrencen har foregået på min bloggens Facebook-side, og kravene var, at man skulle like facebook-siden, samt like og dele giveaway'en :) Jeg har selvfølgelig fundet en vinder, der har opfyldt alle kravene, og den heldige blev…..

Mia Vildbrad :)

Stort tillykke til Mia, i andre må følge med her på siden, hvor der er flere give-aways på tegnebrættet! :)

Ha' en dejlig søndag!
- Camilla

søndag den 19. januar 2014

Ugen der gik - uge 3

Så gik årets 3. uge - og tænk sig, jeg synes lige at det har været nytår.. Året synes at gå stærkt (om end januar med sine 5. uger virker ueeeendelig lang).. Jeg startede, som i måske har lagt mærke til, med at lave denne bagudrettede madplan i sidste uge - og det synes jeg faktisk fungerer ret fint :) Så her kommer resultatet af denne uges middage :)

Mandag:
Vi skulle have haft pulled beef - med kødet var simpelthen dårligt, så det endte med en frittata :)

Tirsdag:
Amerikanske sliders til håndboldkampen (ps. hvor var vi skide gode!! :D )

Onsdag:
Hakketbøffer m. bønnefritter og hjemmelavet bearnaise.

Torsdag:
Sunde tacos m. hakket oksekød, rød peberfrugt, agurk, løg og hjemmerørt dressing.

Fredag:
Pulled pork m. karameliseret løg-BBQ, bagte søde-kartofler og coleslaw. Til dessert; bananasplit m. blåbæris :)

Lørdag:
Reunion m. den gamle folkeskoleklasse (spiser ude).

Søndag:
Rester af pulled pork fra i fredags m. coleslaw :)


Her var højdepunktet uden tvivl en omgang pulled pork, som vi nød den skønneste veninde, vi mødte på vores Tunesien tur forrige år! :D Hvad har højdepunktet været i din maduge?? :)

Ha' en dejlig søndag!
- Camilla

lørdag den 18. januar 2014

Give-away⎪"Palæo" af: Thomas Rode Andersen og Thilde Maarbjerg

Kære læsere,

Jeg elsker at afholde giveaways her på bloggen. Jeg har tidligere afholdt 2 forskellige - og begge har været en stor succes :) Og tænk sig engang… nu har Politikens Forlag været så søde at sponsorere en giveaway her på bloggen! Det er da fantastisk, er det ikke?? :) Så kære læsere, i har nu muligheden for at vinde et eksemplar af bogen "Palæo - Stenalderkost & træning" :) 

"Palæo - Stenalderkost & træning" af Thomas Rode Andersen og Thilde Jo Maarbjerg er en bog, der fokuserer på stenalderkost-principperne og crosstfit-træning, som i kombination giver en sund og stærk krop. Bogen forklarer på videnskabelig vis, hvordan og hvorfor det er bedst for din krop at indtage naturlige fødevarer, og hvorfor det ikke er sundt for dig og din krop at leve af mad med kemi. At spise stenalderkost betyder ikke, at man selv skal ud at skyde dyr, samle bær og planter, men i stedet at man lever af naturlige råvarer, der indeholder den rigtige mængder protein, fedt og kulhydrat således at kroppen kan fungere bedst muligt.

I bogen finder du 87 helt friske, nye opskrifter på mad til hverdag og fest. Opskrifterne er baseret på idéen om at stimulere smagssanserne og at få dig i gang. De består af rigtig mad: kød, fisk, frugt og grøntsager som holder kroppen i balance, og som hjælper dig til at være sund og fuld af energi.

Indenfor bogens træningsdel bliver du guidet igennem flere forskellige måder, hvorpå du kan træne, således at du styrker alle dine muskler. Du får også råd om, hvordan du træner på den rigtige måde så du ikke lider overlast eller skader dig selv.

Gourmetkokken Thomas Rode Andersen og hans kone Thilde Jo Maarbjerg lever selv kun af stenalderkost, går langt uden om pasta, hvede, ris og sukker og træner på en måde, som kroppen er skabt til. Thomas selv har stået på mål for megen kritik af sin levevis, hvorfor du i bogen kan læse mere om de medicinske tests, Thomas Rode har fået foretaget. Disse test er med til at underbygge, at han i dag er et levende bevis på, at man kan gøre noget ved sundheden i en sen alder.

"Palæo - Stenalderkost & træning" er et fantastisk eksempel på, hvorfor stenalderkost ikke bare er en ny trend men derimod en livsstil, der er kommet for at blive!

Information:
Sponsoreret af: Politikens Forlag
Titel: Palæo - Stenalderkost & træning
Forfattere: Thomas Rode Andersen og Thilde Jo Maarbjerg
Vejl. pris: 300 kr.
Sideantal: 256 sider


For at deltage:
1. Like min Facebook-side, (hvis du ikke allerede har gjort det), samt
2. Like og del giveawayen på Facebook-siden.


http://www.politikensforlag.dk

Konkurrencen slutter d. 31. januar 2014.
Vinderen trækkes d. 1. februar 2014.

onsdag den 15. januar 2014

Blåbærmuffins til den stenalderspisende

Som i nok har bemærket er jeg gået lidt muffins i den her på bloggen. Det er der to årsager til; for det første så kan man ligeså godt viderudvikle og eksperimentere, når man har fundet en rigtig god opskrift - som jeg synes jeg gjorde med hindbærmuffinsne :) Og for det andet, så ved jeg, at en af de ting, der er rigtig svært for folk at undvære, når man lægger sin kost om, er de søde sager. Derfor har jeg gjort mit bedste for at dele lidt ud af diverse opskrifter på sødt :) Her kommer der så endnu en version af de lækre muffins; denne gang med blåbær :)

Lækre og luftige blåbærmuffins - til den stenalderspisende :)

søndag den 12. januar 2014

Ugen der gik - uge 2

Jeg forsøger at lave madplan - eller i hvert fald skabe mig et overblik over den kommende uges middage inde i hovedet, men jeg må altså erkende, at jeg ikke er fantastisk til det. Når det kommer til mad handler jeg som oftest på mine impulser, og det hænder tit, at jeg har lavet en lææækker madplan - men når vi så tager hul på ugen, ja så kommer der dage, hvor det ikke er det, der står på planen, som jeg lige har lyst til. Jeg har modtaget flere henvendelser fra jer læsere om, hvorvidt jeg ville genindføre fanen med madplaner, som engang var at finde oppe i toppen af siden, men jeg synes ikke selv, at den var voldsom succesfuld, da jeg som sagt ikke er særlig dygtig til at overholde sådan en plan - jeg har dog en anden idé, som måske virker bedre for mig.

Jeg tænker at jeg hver søndag kunne lave et samlet indlæg med, hvad vi havde fået at spise ugen igennem; det er næste som en madplan - bare bagudrettet :P Det er i hvert fald noget, jeg vil forsøge - og så må vi jo se, om det fungerer :) Jeg giver indlæggene etiketten 'Ugen der gik' - så er de til at finde ude i spalten i højre side :)

Her kommer i al fald første uges indlæg:

Mandag:
- Mandens yndlingspizza

Tirsdag:
- Spise ude

Onsdag:
- Rester fra mandag m. salat

Torsdag:
- Gammeldagsoksesteg i slowcookeren

Fredag:
- Boller i kokoskarry m. æble og blomkålsris - bollerne blev selvfølgelig lavet uden havregryn, som jeg ikke længere spiser :)

Lørdag:
- Familiejulefrokost

Søndag:
- Vi skulle oprindeligt have haft 'Pulled beef m. rodfrugtmos og skysauce', men vi er blevet inviteret ud at spise af svigermor, og derfor er denne menu rykket til i morgen :) (Så i må vente i spænding på resultatet) :)

Ja, man må sige at det har været en uge, hvor vi har været meget uge, men sådan er nogle uger jo - og det er faktisk meget hyggeligt :) Så må vi se, hvad næste uge byder på :) Har i fået noget i denne uge, der var særligt lækkert? :)

Ha' en dejlig søndag!
- Camilla

fredag den 10. januar 2014

Hindbærmuffins til den stenalderspisende

Jeg har en svaghed for hindbær, og en svaghed for muffins - måske mest af alt en svaghed for hindbærmuffins :P Selvom opskriften ikke behøver yderligere introduktion, så synes jeg alligevel, at den skal have et par ord med på vejen :) Opskriften er lavet til den stenalderspisende og er lavet af fedtreduceret mandelmel (Det der dyre du ved nok), men der skal ikke bruges så meget ad gangen. Jeg har ikke før haft brugt noget af det specielle mel, men nu har jeg alligevel kastet mig over det - jeg tænker, at det er okay at flotte sig lidt en gang imellem :) Opskriften indeholder desuden ahornsirup, som jo er saft fra ahorntræet - det er et naturligt sødemiddel, men det er trods alt stadig et sødemiddel - og det er derfor ikke noget man skal spise hver eller hver anden dag :) Det kan erstattes af andre flydende sødemiddler; honning, dadelsirup, kokossirup, agavesirup etc.

Disse lækre muffins ser måske lidt kompakte ud, men de er lette og luftige at sætte tænderne i - især når man tænker på, at de er bagt uden hvedemel - de er tilpas søde og så har de lige det er ekstra touch i form af de friske bær :) Jeg er fan!

Jeg elsker muffins, jeg elsker hindbær…. Hindbærmuffins!!

Inspiration til aftensmad #1



Igår fik vi denne her herlige ret, der faktisk laver sig selv - hvilket jo er et kæmpe plus :) Jeg brunede en oksesteg af tykkam, på ca. 850 gram, derefter smed nogle grøntsager (gulerødder, persillerødder, løg og rødbede) i slowcookeren i nogle middelstore stykker, tilsatte en god sjat rødvin og smed kødet ovenpå. Så indstillede jeg slowcookeren til 5,5 time på High… og kl. 18, ja der var der mad! Smørmørt kød og grøntsager der stadig har lidt bid (Ja, også efter 5,5 time) :) Der blev desuden en lækker sauce af stegeskyen, som dog ikke er på billedet. Den lavede jeg ved at tage stegeskyen og blende med en håndfuld grøntsager til en glat sauce (husk at smage til med salt og peber). Jeg eeeeelsker sådan noget mad :) For en mere udførlig opskrift, kig da her.

Ha' en dejlig dag!
- Camilla

onsdag den 8. januar 2014

Knasende sprøde knækbrød - uden mel

Findes der nogle der ikke elsker knækbrød? Ja jeg spørger bare. Jeg er i hvert fald helt tosset med det! :) Den der knasende sprøde lækkerhed - mums! Knækbrød indeholder som oftes kornprodukter i den ene eller anden afskygning, men det gør de her ikke. De er lavet på kerner og frø og skal derfor bages nænsomt ved en lavere temperatur end normalt (maks 160 grader), for at bevare de sunde fedtsyrer.

Opskriften har jeg fundet hos Jane, og justeret lidt i den - derudover tilføjet birkes, fordi jeg bare ELSKER birkes :)

Knækbrød - knasende sprødt. Her serveret med tandsmør

Inspiration - Morgenmad

Det er ikke den store appetit, jeg har disse dage - sådan er det som regel, når jeg giver den gas med kostomlægningen. De sidste par måneder har været præget af stress, og mine måltider har derfor været helt hen i vejret - det roder jeg, som bekendt, bod på nu og jeg døjer med en grim kvalme (det gjorde jeg også sidst, jeg lagde min kost om), og det giver altså ikke den største madlyst :) Slet ikke om morgnen. Ikke desto mindre er det vigtigt at få morgenmad; jeg har aldrig gjort mig i morgenmad, men det er altså ikke en særlig sund løbebane, så derfor forsøger jeg at spise selvom lysten ikke er størst :) I dag har jeg fået 2 blødkogte æg, 1 stor snackpeber og en håndfuld gulerødder - til det drak jeg en 'the' af kogt vand med citronsaft :) Det tog noget tid, men jeg spiste det hele :)


Ha' en dejlig dag!
- Camilla

lørdag den 4. januar 2014

Inspiration til frokost

Det er sjældent, at jeg bager stenalderbrød, men det er en rigtig fin måde at gøre sine måltider lidt nemmere at gå til på. Jeg bagte et brød i går, og spiste to tyndtskårne skiver til frokost - det smager altså dejligt! :) Man kan ikke spise uhæmmede mængder af nødder, og derfor bør man heller ikke spise brødet ubegrænset, men en skive eller to tyndtskårene gør ikke noget :)


Jeg ristede de tynde skiver brød i brødristeren for at få den der lidt aromatiske nøddesmag rigtig frem i brødet. Derefter smurte jeg dem med artiskokcreme (Jeg har købt et glas, der ikke indeholder 'snavs' fra mærket 'Princip', den indeholder kun; artiskok, hvidløg, olivenolie og salt), og tynde skiver af avokado. Derefter kom jeg agurk og peberfrugt på den ene, og smilende æg, mayo og purløg på den anden :) Spist med lidt skiveskåren peberfrugt og agurk ved siden af :)

Ha' en dejlig dag!
- Camilla

fredag den 3. januar 2014

Brownie - uden mel og raffineret sukker

Så kan vi vidst ikke komme uden om, at januar er indtruffet - og der er for mange af os fokus på sundere madvaner. Det kan for mange være hårdt at starte en kostomlægning; især efter en måned med julegodter, og hvad der ellers 'hører sig til' i december. For dem som er afhængige af sukker, for dem hvor sukker og guf fylder en stor del af hverdagen, er det en smadder fin idé at tage en kold tyrker, og lige fortælle kroppen, hvem der bestemmer :) Andre kan måske bedre styre det, og for dem er det nok at skære ned på godterne eller blot sundhedsoptimere dem, og så er der dem, som bare har fuldstændig kontrol over lysten og forholdet til de søde sager. Uanset hvilken gruppe du måtte tilhøre kommer her en opskrift på en utrolig lækker brownie uden mel og raffineret sukker - lav den med det samme, i morgen, næste uge eller gem opskriften og vent med at lave den til om en måned, hvor din krop har detoxet - opskriften kommer i hvert fald her, og den er hammer lækker! :)

Brownie uden mel og raffineret sukker  

onsdag den 1. januar 2014

Nytårsmiddag

Så blev det første januar, og vi har taget hul på et splinter nyt år :) Det er dejligt, og ikke mindst forfriskende :) Bloggen her hedder, som i ved, "God mad og søde sager" - og derfor er det jo oplagt lige at nævne, hvad jeg så fik af god mad og søde sager den sidste dag i 2013.

Jeg stod for en gangs skyld ikke for maden (eller lidt af den gjorde jeg); det gjorde min skønne far og hans gode ven Allan derimod. Både min far og Allan er fantastiske i et køkken, og sammen fik de lavet en rigtig lækker menu, som bød på:

Hors d'oeuvre til nytårstalen af: Camilla
Baconsvøbte dadler og abrikoser

Forret: af Allan
Allans fiskesymfoni bestående af kammuslinger på avokadocreme, Butterdejsbolle m. rejesalat og dild, tigerrejer m. hvidløgscreme, ferskrøget laks på peberrodscreme m. wasabi-kaviar, lakseroulade m. spinat og råmarinerede gulerødder samt grønnetomater på kaviarcreme.

tirsdag den 31. december 2013

Focaccia m. krydderurter og løg

Så er det i aften, at året går på hæld….! Sikke tiden er gået. Vi havde oprindeligt de store nytårsplaner, som desværre gik i vasken - kæresten og jeg er derfor blevet enige om, at der hviler en nytårsforbandelse over os :P Nå men, mine forældre var som altid så søde og dejlige at tilbyde os at være dér, og det takkede vi ja til. Vi bliver i alt 10 og de andre skal have en overdådig fiskeanretning til forret, men det spiser hverken kæresten eller jeg, derfor medbringer jeg selv en lækker suppe og dertil lidt brød. Brødet bliver dette lækre Focacciabrød m. krydderurter og løg - og da jeg nu har lavet en bradepande regner jeg med, at der også er rigeligt til hovedretten :)

Herhjemme kalder vi Focaccia for 'Fiumisini brød' - og til det hører sig faktisk en ret morsom historie. Kæresten og jeg var i foråret på kærestetur til Rom. Om dagen vadede vi byen rundt og om aftenen slog vi os ned på de forskellige restauranter. Een aften bestilte vi lidt focaccia brød til forret, Spaghetti Bolognese til hovedret (dessereten husker jeg ikke), og kæresten og jeg var i vores ekstra gode hjørne bestilte sådan en hel liter lokalbrygget vin til maden… Dumdristigt ville nogen måske mene :P Den søde ejer i restauranten blev svært begejstret for bestillingen og skænkede os den største kande kan kunne finde…..af den værste rødvin jeg har smagt i mit liv :P Den søde ejer var så begejstret, at vi ikke kunne få os selv til at levne så stor en kande, og vi gav os derfor i kast med rødvinen.. Jeg fik et par glas og kæresten en 8-9 stykker, og så begav vi os hjem ad…. godt berusede - med ham under armen valsede vi gennem Roms gader og pludselig - helt ud af det blå - udbryder kæresten med den skønneste berusede og halv-læspende stemme: "Det var da noget meget godt fiumisini brød" :P Han kunne selvfølgelig ikke helt huske navnet på det dersens brød, vi havde fået at spise, og jeg skrælgrinede! :D Siden har det ikke heddet andet herhjemme… Fiumisini-brød 

Focaccia m. krydderurter og løg 

mandag den 30. december 2013

Friske forårsruller

Såå kom vi igennem julen, og før vi ved af det, har vi taget hul på et helt nyt og ubrugt år. Jeg glæder mig kan jeg fortælle - jeg synes ikke 2013 har været et særlig fantastisk år. Det sidste halve år har været hårdt, rigtig hårdt, både på den private og professionelle front, men det har også været lærerigt - jeg har lært enormt meget om mig selv, både på godt og ondt, jeg har lært endnu mere om min søde kæreste, og så jeg har lært en masse om, hvem det er, der altid står ved min side :) Når det så er sagt, ja, så glæder jeg mig faktisk rigtig meget til at tage hul på et nyt år, hvor tingene kun kan gå den rigtige vej.

Jeg spiser rigtig meget med følelserne - ja, det er noget skidt, det ved jeg godt, men det er heldigvis ikke fordi jeg sidder herhjemme med mine små Gollum-klør og skovler familieguf ind i kæften (det er mere is og kage ;P) - og jeg har derfor i den seneste tid spist nøjagtigt, hvad der faldt mig ind (med det resultat, at min allergi er gået helt bersærk), og det gør jeg til og med 2. januar. Jeg har på intet tidspunkt 'syndet' - jeg har tvært i mod taget et fuldstændigt oplyst valg, og det er ikke noget jeg fortryder - jeg er ked af konsekvenserne i min allergi, men jeg accepterer dem, og så stiger jeg op på hesten igen med oprejst pande :) Bloggen her har det sidste år båret præg af min stenalder-livsstil, og jeg har derfor været meget i tvivl om, hvorvidt jeg skulle dele opskrifter med jer, som ikke var stenaldervenlige - og hidtil har jeg ikke gjort det…men! Det her er mit fristed, det er her jeg øser lidt ud af min hverdag, her jeg får luft, her jeg deler ud af mine ideer, og her jeg henter inspiration - derfor får i nu en opskrift, som ikke er stenaldervenlig, men som jeg har guffet i mig til aften.. Ta' den eller lad vær' :)

Inspirationen til opskriften er hentet i min kærestes barndomshjem. Han har en søster, der er halv vietnameser, som altid har lavet denne ret - hos hende hedder de 'hvide ruller'. Jeg kalder dem friske forårsruller. Kærestens søster kommer nudler, flæsk, en vietnamesisk pølse i og så grøntsager. Derudover dypper hun dem i fiskesauce. Jeg kan bestemt ikke lide dem, men min svigerfamilie og kæreste elsker dem, og derfor har jeg adopteret ideen, men ændret den, så jeg også kan være med :) Inholdet og dyppelsen kan varieres som man lyster.

Friske forårsruller m. kylling, ris, agurk, gulerod, peberfrugt og bønnespirer :)