torsdag den 19. april 2012

Selleribøffer og Coleslaw!

Som overskriften antyder - så prøvede jeg i aften en lidt utraditionel form for 'bøf' - nemlig selleribøf! :P .. Og lad mig starte med at afsløre, at manden i huset var en aaaaanelse skeptisk :P .. men men men - hold nu fast, hvor var de lækre! :) .. Det er da absolut og helt bestemt ikke sidste gang, jeg laver dem!
Opskriften var en, jeg fandt på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside - og den gik altså som sagt rent hjem! :)

Til selleribøfferne fik vi en gang coleslaw, da jeg havde en masse kål og gulerødder i køleskabet :) .. Jeg havde ladet mig fortælle, at det gav et lækkert pift til coleslaw'en, hvis man kom 1 spsk. honning og 1 spsk. dijonsennep i - det var altså en tand for meget dijon til min smag, så det bliver i hvert tilfælde formindsket næste gang .. Og så havde jeg for en sikkerheds skyld lavet en bagt kartoffel - hvis nu maden skulle vise sig at være helt uspiselig :P ..



Ingredienser til Selleribøf (4 stk.):
250 g. selleri
1 håndfuld revet ost (jeg brugte dem magre fra levevis)
1 fed hvidløg (jeg brugte 2)
1 dl. rasp
1 stort æg (jeg brugte 2)
salt&peber

Fremgangsmåde:
  1. Sellerien skrælles og rives på den grove side af rivejernet. 
  2. Bland sellerien, ost, hvidløg, æg og rasp og krydr med salt og peber.
  3. Rør 'farsen' godt og form 4 bøffer. Steges i en smule olie 4-5 minutter på hver side - eller til de er godt gyldne :)

Sellerien skrælles og rives på den grove side af rivejernet.
Bland sellerien, ost, hvidløg, æg og rasp og krydr med salt og peber.
Rør 'farsen' godt og form 4 bøffer. Steges i en smule olie 4-5 minutter på hver side - eller til de er godt gyldne :)

Ingredienser til Coleslaw (den blev lavet lidt på slum):
1/2 hvidkål
5-6 gulerødder
1 stort løg

Coleslaw dressing
1 dl creme fraiche 18% (kan erstattes med græsk yoghurt)
1 dl mayonnaise (light/let)
1 spsk honning
1 spsk dijonsennep
2-3 tsk. sukker (kan erstattes af sødemiddel)
Hvid balsamico eddike efter behag
Salt&peber

Fremgangsmåde:

  1. Hvidkålen snittes fint 
  2. Løget hakkes fint. 
  3. Gulerødder rives groft. 
  4. Grøntsagerne blandes sammen. Ingredienserne til dressingen blandes og hældes over. 



Hvidkålen snittes fint
Løget hakkes fint.
Gulerødder rives groft.
Grøntsagerne blandes sammen. Ingredienserne til dressingen blandes og hældes over.
Den færdige coleslaw.


Aftenens tallerken! :) .. MUMS!

Ha' en dejlig aften!
- Camilla

6 kommentarer:

  1. Det ser godt nok lækkert ud, det tror jeg vi spiser imorgen. Tak fordi du deler den :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Og jeg takker fordi du læser med, Helle :)
      Hvad opskriften angår, så er det muligvis en af de opskrifter, der har overrasket mig mest. Jeg var meget skeptisk over for konceptet med bøffer af selleri, men det smagte altså virkelig dejligt :)

      Ha' det rart :)
      - Camilla

      Slet
  2. Så er aftensmaden lavet... glæder mig til at sætter tænderne i den. Lavede bøfferne i en stor muffins bradepande fobbelt potion, så er der sørme osse til pålæg og snak med lidt dip.

    SvarSlet
  3. Har smagt det. Det smagte himmelsk. Er ikke sidste gang vi har fået det😄

    SvarSlet
  4. Sort, det var ikke meningen jeg ville være ukendt

    SvarSlet
  5. Laver dem uden rasp , og bager dem i ovnen , så sparer vi lidt kalorier.

    SvarSlet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..