På kærestens arbejde spiser de morgenmad hver fredag i afdelingen, og det er med det hele - jeg har derfor indstillet søgningen på alternativer kæresten kan få med på arbejde, så han stadig kan være med i hyggen - uden at gå på kompromis med kosten :) Derfor har jeg i dag lavet gulerodsboller, kan kan få med i morgen. Flere opskrifter er på tegnebrættet - både på boller, pandekager, vafler og meget mere :) Men opskriften på de her boller har jeg fundet her - og så har jeg ændret lidt i det, så det passede til det, jeg havde i køkkenskabet :)
En færdig bolle skåret igennem - se lige en lækker krumme! ♡ |
Ingredienser (10 stk.)
4 små gulerødder
4 håndfulde mandler
4 spsk sesamfrø
2 spsk hørfrø
4 håndfulde mandler
4 spsk sesamfrø
2 spsk hørfrø
2 spsk solsikkekerner
4 æg
1/2 tsk salt
2 spsk smeltet smør
Fremgangsmåde:
4 æg
1/2 tsk salt
2 spsk smeltet smør
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Frø og kerner blendes til 'mel'.
- Gulerødderne rives fint på et rivejern.
- Alle ingredienserne blandes godt sammen (bliver ikke som alm. dej, men som en våd masse).
- Læg 10 klatter på en bagerist med papir på og bag i ovnen i ca 18-20 minutter. Efter 15 minutter vendes de om, så du gennembagning sikres.
Tip: kan fryses ned.
Tip: er gode på brødristeren
Nødder og frø er blendet til mel og blandet med de andre ingredienser. Dejen er lagt som klatter på bagepapiret og er klar til at blive sat i ovnen |
De færdige boller.
|
En færdig bolle. |
Bollen er skåret op og er klar til at blive spist - her med blødkogt æg og avokado :) |
Følg med de kommende dage, hvor der kommer opskrifter på, hvad man lige kommer oven på sådan en bolle, når man ikke spiser ost, syltetøj, pålægschokolade eller pålæg :)
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
Hej Camilla!
SvarSletJeg glæder mig til at "høre" hvad du kan lide at komme på disse skønne boller, når ikke du spiser ost, syltetøj, pålægschokolade eller pålæg!
:-)
P.S. Her til aften vil jeg bage dem igen.
:-)
Hej Luise :)
SletJeg spiser dem faktisk meget sjældent selv, men min bedre halvdel er tosset med dem, og han spiser som oftest hjemmelavet 'syltetøj' på dem; http://godmadogsodesager.blogspot.dk/2013/03/syltetj.html
De kan også bages mere flade, og så bruges som 'sandwich bolle' til f.eks. en rest kylling, lidt salat og noget hjemmelavet mayo :)
Ha' en dejlig aften!
- Camilla