mandag den 4. marts 2013

Fyldt svinemørbrad og grøntsagsrösti

Kender i det der, når man står i supermarkedet og kigger skuffet ind i monteren med kød? Sådan en dag havde vi i går - kedeligt, dødssygt og møgdyrt. Så vi kiggede på hinanden og greb en svinemørbrad - det eneste stykke kød, der så ordentligt ud. Normalt når jeg laver svinemørbrad, fylder jeg den med ost, hvidløg og persille, MEN - i øjeblikket er den gængse bløde ost dømt ude af vores kost, og fyldte derfor kun mørbraden med persille og hvidløg, hvilket altså fungerede glimrende. Som tilbehør vi grøntsagsrösti og en lækker vindruesalat - dog uden de syltede hvidløg.Ingredienser:
1 Svinemørbrad
1 stor sød kartoffel
2 gulerødder
1 løg
1 æg
3 fed hvidløg
1 bundt persille
Jomfru Oliven Olie
Friskkværnet salt og peber

TIP: Hvis man er glad for bacon, kan mørbraden med fordel vikles ind heri, og steges i ovnen ved 200 grader til baconen er sprød og lækker (25-30 minutter)

Fremgangsmåde:
  1. Kød: Mørbraden pudses for det værste fedt og sølvhinden. Læg et snit på langs, uden at skære helt igennem. Hullet fyldes med hakket persille og presset hvidløg og snørres sammen med husholdningsgarn (eller hvad man nu bruger af 'madsnor').
  2. Varm lidt olivenolie på en stor pande og brun mørbraden på alle siderne i ca. 10 minutter (i alt).
  3. Læg låg på panden og steg yderligere 15 min - vend den engang imellem.
  4. Grøntsagsrösti: Sød kartoffel og gulerødder skrælles og rives på den grove side af et rivejern. Løget pilles og snittes ultra-fint. 
  5. Væsken presses ud af grøntsagerne (eks. ved at presse dem ned i en fintmasket sigte), ægget tilsættes og det hele krydres med salt og peber.
  6. Opvarm lidt jomfru olivenolie i en pande og pres massen god ned i panden. Steges ca. ti minutter på hver side. Hvis man har lidt problemer med at vende den, kan man efter de første 10 minutter smide den i ovnen ved 200 grader i de sidste 10-15 minutter til den er gylden og sprød. 
  7. Skæres i trekanter og serveres til et godt stykke kød og en god salat.

Grøntsagerne er revet og finthakket, blandet med æg og er nu presset ned på en pande med olivenolie, hvor de steger i ca. 10 minutter - derefter skal panden i ovnen i yderligere 10-15 minutter.
Mørbraden er pudset, snittet er blevet lagt og den er nu fyldt med persille og hvidløg.
Bindes sammen med husholdningsgarn og steges på panden.

Mørbraden steger.
Aftenens tallerken! 
Ha' en dejlig dag!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..