mandag den 4. marts 2013

Wienersnitzler paneret i mandelmel, søde-fritter og kryddersmør

I dag har jeg prøvet noget nyt - igen.. Jeg kan rigtig godt lide en god wienersnitzel og den bedste jeg har fået i mit liv fik jeg serveret med kryddersmør og fritter i Hannover, Tyskland, med kæresten, da vi var inde på Ernst August Brauhaus, som simpelthen bare var det hyggeligste lille bryghus, hvor man spiser under træer og kan kigge på selve brygningen direkte fra restauranten, - men hvordan laver man lige sådan en selv, når man ikke spiser mel? Jo, man panerer den i mandelmel, som er mandler der er malet/hakket/blendet fint til en mel-lignende substans :) .. Og jeg må sige, at resultatet blev glimrende!

Wienersnitzel helt uden mel - men alligevel rigtig lækker 
Ingredienser (2 pers.):
2 snitzler
2 søde kartofler
2 dl. mandler
1 æg
Salt og peber
Klaret smør til stegning
Kryddersmør (jeg blandede smør med hvidløg og persille)

Fremgangsmåde:

  1. Kartoflerne skrælles og skæres ud som pommesfrites, dryppes med olie, krydres med salt og bages i ovnen ved 200 grader i 30 minutter - eller til de har fået god farve.
  2. Mandlerne blendes til mandelmel.
  3. Ægget slåes ud i en skål og piskes sammen.
  4. Snitzlerne vendes i æg og mandelmel og krydres med salt og peber. 
  5. Lidt klaret smør varmes på en pande, og snitzlerne steges gyldne og sprøde - ca. 2-3 minutter på hver side. 
  6. Serveres med de ovnbagte søde-fritter, og en klat kryddersmør.
De søde kartofler er skrællet og skåret ud til fritter.
Mandlerne er malet til mel (lidt groft).
Snitzlerne er vendt i æg og derefter mandelmel.
Snitzlerne steges gyldne og sprøde i klaret smør.  
Snitzlerne steges.
Aftenens tallerken! Mums :)
Ha' en dejlig aften!
- Camilla 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..