Opskriften på 'syltetøj' er såre simpel, og kan varieres alt efter, hvilke bær man bedst kan lide :) Jeg har bl.a. lavet en 'syltetøj' af blandede røde bær fra frost, og en af jordbær :) De er hammer gode begge to; den med de blandede bær har en lækker underspillet syrlighed, som er skøn og frisk, og jordbærsyltetøjen er sød og lækker og minder faktisk rigtig meget om alm. syltetøj.
'Syltetøj' uden sukker og e-numre.. Bedre end den Gamle Fabrik ♡ |
1 pose frosne bær
Flydende økologisk honning
Fremgangsmåde:
- Bærene kommes i en gryde med en lille bitte smule vand og koges helt møre.
- Hæld en god del af væden fra (gem evt. til en lækker vildt-sauce) og blend bærrene til en lækker glat masse. Syltetøjet kan godt virke tyndt, når det lige er lavet - men det tykner altså i køleskabet.
- Smag til med honning og hæld på glas (husk at skolde dem inden, så det er helt sterile).
- Spis på din morgenbolle :)
Jordbær koges møre. |
Jordbær er blendet og smagt til med honning = syltetøj! |
Blandede bær koges møre. |
Bærrene er blendet og smagt til med en smule honning = syltetøj! |
Lækker og velsmagende morgenboller med syltetøj. |
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
Du kan desværre ikke kalde det "Uden Sukker", da Honning ikke er andet end "Sukker" ;)
SvarSlet