mandag den 25. marts 2013

Hokkaido-suppe

Selvom kalenderen siger marts og forår, så er det ikke ligefrem det, vejret giver indtryk af. Det er koldt og blæsende, og manden er ved at blive syg - derfor fik jeg den geniale ide, at vi skulle have græskarsuppe til aftensmad, i håbet om, at han når at blive frisk inden påske - hvor vi skal holde ikke mindre end to frokoster, og hans fødselsdag :) .. Inspirationen til opskriften stammer herfra, og så har jeg modificeret den, så den passer ind i vores kost.. Bla. udeladt boullion og erstattet fløden med kokosmælk :)

Lækker græskarsuppe med pinjekerner, der har fået en anelse for meget 
Ingredienser (4. pers.)
1 kg hokkaido
1 stort løg eller to små
400 g hakkede tomater
8 dl vand
1 dåse kokosmælk
1 frisk rød chili
salt og peber
2 spsk paprika
1 tsk cayennepeber

Pynt:
Radisser
Forårsløg
Ristede pinjekerner

Fremgangsmåde:
  1. Skræl græskaret, fjern kernerne og skær kødet ud i små tern. 
  2. Hak løget groft og svits det i en smule olivenolie i en gryde. 
  3. Tilsæt de hakkede tomater - lad simre lidt. 
  4. Tilsæt græskar og finthakket chili og svits det hele et par minutter under omrøring. 
  5. Tilsæt vand og lad det simre i ca. 30 minutter (eller til de er helt mørt).
  6. Suppen blendes til den er helt glat og ensartet. Varm suppen igennem, tilsæt kokosmælken og smag til med salt og peber.
  7. Server suppen pyntet med radisser, forårsløg og ristede pinjekerner.
Nogle af ingredienserne - løg og krydderi mangler.
Løget svitses. 
Resten af ingredienserne er tilsat og suppen koges nu mør.
Den færdige suppe :) 
Ha' en dejlig aften!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..