Selvom kalenderen siger marts og forår, så er det ikke ligefrem det, vejret giver indtryk af. Det er koldt og blæsende, og manden er ved at blive syg - derfor fik jeg den geniale ide, at vi skulle have græskarsuppe til aftensmad, i håbet om, at han når at blive frisk inden påske - hvor vi skal holde ikke mindre end to frokoster, og hans fødselsdag :) .. Inspirationen til opskriften stammer herfra, og så har jeg modificeret den, så den passer ind i vores kost.. Bla. udeladt boullion og erstattet fløden med kokosmælk :)
Ingredienser (4. pers.)
1 kg hokkaidoLækker græskarsuppe med pinjekerner, der har fået en anelse for meget ♡ |
1 stort løg eller to små
400 g hakkede tomater
8 dl vand
1 dåse kokosmælk
1 frisk rød chili
salt og peber
2 spsk paprika
1 tsk cayennepeber
Pynt:
Radisser
Forårsløg
Ristede pinjekerner
Fremgangsmåde:
- Skræl græskaret, fjern kernerne og skær kødet ud i små tern.
- Hak løget groft og svits det i en smule olivenolie i en gryde.
- Tilsæt de hakkede tomater - lad simre lidt.
- Tilsæt græskar og finthakket chili og svits det hele et par minutter under omrøring.
- Tilsæt vand og lad det simre i ca. 30 minutter (eller til de er helt mørt).
- Suppen blendes til den er helt glat og ensartet. Varm suppen igennem, tilsæt kokosmælken og smag til med salt og peber.
- Server suppen pyntet med radisser, forårsløg og ristede pinjekerner.
Nogle af ingredienserne - løg og krydderi mangler. |
Løget svitses. |
Resten af ingredienserne er tilsat og suppen koges nu mør. |
Den færdige suppe :) |
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..