søndag den 27. oktober 2013

Søndags-suppedasen del 4 - Blomkåls-suppe m. æble

Så blev det søndag - og så blev det tid til suppe! :) Jeg er nu halvvejs gennem projekt 'Søndags-suppedasen', og jeg er ærlig talt meget overrasket over, hvor mange fantastiske supper der findes! :) Jeg har indtil nu præsteret at lave 4 forskellige suppe, som jeg aldrig har smagt før - og som hver især har haft et forskelligt smagsindtryk.

Jeg spurgte for noget tid siden, om nogle af jer læsere havde et forslag til forskellige supper, jeg burde prøve - en af de henvendelser jeg fik lød på blomkålssuppe, og det synes jeg faktisk lød som en rigtig fin idé :) Den søde læser havde smagt suppe ude, og havde derfor ingen opskrift - meeen, det skulle ikke være nogen hindring :) Suppe er jo i virkeligheden bare nogle grøntsager, noget væde og nogle krydderier :) Så, med det in mente gik jeg i gang. Jeg var faktisk rigtig nervøs for, at suppen kom til at smage som blomkål lugter, når det er rigtig udkogt - og det gjorde den faktisk også til at starte med - sådan rigtig af...ja, prut! Men, jeg tilsatte en sjat piskefløde, lidt timian, salt, peber og massere af citronsaft - og så endte det faktisk med, at suppen fik en dejlig dyb og fyldig smag (som altså ikke var af prut). Virkelig lækker må jeg sige :)

Lækker, silkeblød og med en dyb og fyldig smag ♡
Ingredienser (4 pers.)
1 blomkålshoved
2 persillerødder
2 porrer
2 æbler
1 l. grøntsagsbouillon
1,5 dl. kokosmælk
1 dl piskefløde (kan erstattes med kokosmælk)
Saften fra en citron
Timian
Salt og peber

Fremgangsmåde:
  1. Blomkålen renses og deles i mindre buketter. Persillerødderne skrælles og porrene renses - det hele skæres i mundrette bidder. 
  2. Hæld grøntsagerne i en gryde med grøntsagsbouillonen og lad koge 15-20 minutter. 
  3. Skræl æblet, skær det i tern og kom det i gryden - lad det hele koge til det er mørt. 
  4. Blend suppen, tilsæt fløden og smag til med timian, salt, peber og citronsaft.
  5. Serveres straks - evt. med lidt knust bacon og forårsløg på toppen.
Grøntsagerne er hældt i gryden.
Kokosmælk og bouillon er tilsat. 
Æblerne kommes ved.
Den færdige suppe! :) 


Velbekomme - og ha' en rigtig dejlig søndag!
- Camilla

3 kommentarer:

  1. Super lækker suppe, men er en smule syrlig, så man skal være obs på mængden af cirtonsaften.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sandra :)

      Det handler helt klart om tilsmagning - vores smagsløg er meget forskellige, ligesåvel som citroner varierer i størrelse og surhed :)

      Slet
    2. Lige præcis :) og det er ikke sidste gang jeg laver den :)

      Slet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..