tirsdag den 10. marts 2015

Stegt flæsk med persillesovs

Det sker meget sjældent, at manden her i huset bestiller mormor-mad til aftensmad. Faktisk sker det uhyre sjældent. Han er mere til det lidt mere lette og moderne. Men engang imellem tager han fusen på mig - som i dag, hvor han bestilte stegt flæsk med persillesovs. Det betød også, at opskriften fandt vej her til bloggen :) Den er helt almindelig og klassisk, og den kommer her.

mandag den 9. marts 2015

Små lækre desserter m. hyldeblomstmousse, jordbærmousse og pistacie

Som i ved lavede jeg kage til min fasters 25-års jubilæum den 7. marts 2015 :) Fik lavet tre store kager med det lækreste mousse - og jeg var så heldig, at der blev lidt tilovers.

Jeg brugte mine rester til disse små sødmefyldte glas - pyntet med friske jordbær og hakket usaltede pistacienødder.

Opskriften på både jordbærmousse og hyldeblomstmousse findes her. Jordbærmoussen behøves ikke at blive frosset ned til 'bomber' - men kan kommes i glas med det samme, hvis man ønsker det.

Bemærk at der bliver meget mousse af de to opskrifter, eftersom de er tiltænkt en stor kage, er hensigten derfor blot at komme dem i glas som her, da kan opskrifterne halveres eller den overskydende mousse fryses ned. Mousse kan nemlig snildt fryses ned og gemmes til en anden god gang. Det skal blot lige piskes op og så er der lækker mousse til alverdens desserter.










Ha' en dejlig dag!
- Camilla

søndag den 8. marts 2015

Sød sommerkage m. hyldeblomstmousse og jordbærbomber

Min familie betyder alverden for mig, og der er simpelthen ikke den ting, jeg ikke ville gøre for dem -  sådan har mange det nok, og dét er sgu da dejligt, er det ikke? :) I hvert fald var der ingen tvivl, da min faster spurgte, om jeg ville stå for kagen til hendes 25-års jubilæum.

Hun er det skønneste menneske på jord, og jeg plejer at kalde hende Danmarks mest hjertevarme frisør :) For det ér hun altså, hjertevarm. Hun havde 25-års jubilæum den 1. marts 2014, og receptionen blev holdt i går i hendes frisørsalon, Frisør Rita Borum, i Hedehusende. 

Da vi snakkede om, hvad hun ellers ville servere af mad spottede jeg hurtigt, at en af de tunge fondant-kager, som jeg ellers har haft lavet tidligere, ville blive alt for tung ifht. de lette lækre ting, hun ellers ville servere på buffeten. Derfor gik jeg i tænkeboks - og efter megen overvejelsen frem og tilbage endte jeg her...


fredag den 27. februar 2015

Hønsesalat m. friske asparges

Hønsesalat - knap så lækkert færdigkøbt, vidunderlig hjemmelavet.. Ja sådan tror jeg faktisk, at man beskriver hønsesalat bedst. Det tager ikke mange 5 minutter at smide en portion sammen, hvis man har et koldt kylligebryst fra dagen i forevejen. Har man ikke det, ja så er tiden alligevel godt givet ud, når man tager den første mundfuld :)

Hønsesalat - en himmelsk mundfuld :)

tirsdag den 24. februar 2015

Svensk Pølseret

Den opmærksomme læser har spottet, at her er tale om en gammel ret på bloggen - i nye klæder :) Svensk pølseret står som noget nostalgisk for mig; jeg smagte det aller første gang som helt lille pige, da jeg var på ferie med min kusine og hendes mand på Sejerø. Måske er svensk pølseret noget særligt netop på grund af den tur - en ferie som virkelig står lysende klart i hukommelsen, trods jeg ikke var særlig gammel dengang.

... Men her kommer den så endnu engang - med nyt billede og en ny ingrediens, som virkelig gør noget dejligt for retten. Brun Farin! Det er ikke nogen hemmelighed, at en smule sukker gør underværker for en ret med tomat, men brun farin - det giver lige det ekstra, hvis i spørger mig.

torsdag den 5. februar 2015

Ristet brød m. pesto, mozzarella og avocado

Det sker ind i mellem, at vi ikke orker det helt store til aftensmad herhjemme, og så ynder vi gerne at spise de her skønne stykker brød. De hører virkelig til i kategorien: "Less is more" - betydende at nogen gange, er det enkle bare det bedste. Opskriften er meget simpel og uden mængde angivelser - men det skulle heller ikke gøre det store, når bare det er så enkelt :)

Ristet brød m. pesto, mozzarella og avocado :)

mandag den 2. februar 2015

Pasta m. pinjekerner og asparges

Som i måske ved, er vi vilde med pasta her på matriklen - det betyder også, at vi leger lidt med forskellige ideer og opskrifter :) Her er Jamie Oliver en rigtig stor inspiration. Hans program "Jamies mad på 30 minutter" ruller i øjeblikket over skærmen om eftermiddagen, og ofte laver han pasta. Det har mangen en gang givet ideer til spændende pastaretter herhjemme.

I dag har vi fået en lækker ret m. sprødstegt bacon, ristede pinjekerner og grillede asparges. Den er virkelig lækker, og meget forårsagtig - ja, når vejret udenfor ikke byder på forår, så må jeg jo selv sørge for den følelse :) Hi hi.

Pasta m. pinjekerner og asparges :)

tirsdag den 27. januar 2015

Boller i kokoskarry m. æble

Hvis der er en ting, som manden her i huset elsker (ja okay, der er mange ting, men altså) så er det karry. Alt med karry - især boller i karry. Jeg har også altid været glad for boller i karry, og min far laver en virkelig god en af slagsen. Bruger jeg så hans opskrift, når jeg laver boller i karry? Nej, det gør jeg ikke - hvorfor ikke, tænker du nok - og det gør jeg ikke fordi, det bare ikke ville være det samme, om jeg så prøvede :) Mad og følelser hænger mere sammen end vi tror, og nogle ting smager bare bedre, når de forbindes med et godt minde, en god følelse eller en speciel fornemmelse. 

En anden grund til, at jeg ikke bruger min fars opskrift er, at jeg elsker at eksperimentere - og det har jeg gjort i den her opskrift. Karrysaucen er lavet på kokosmælk og så er den tilsat æble, en ting som komplimentere både karry og svinekød excelente :) Jeg er rigtig glad for opskriften, og det håber jeg også, at du bliver.

Boller i kokoskarry m. æble :)

søndag den 25. januar 2015

Pasta m. tomatsauce

Jeg er smadder glad for pastaretter - og jeg ved godt, at pasta er fyldt med kulhydrat, og at det jo ikke ligefrem er specielt velkommen i dette, efterhånden, sundheds-orienterede samfund. MEN, pastaretter er nemme, og kan varieres i tusinde af afskygninger, og så smager de altså bare lækkert - lad os nu være ærlige :)

Vi spiser ofte Carbonara, når vi får pasta herhjemme, men i aften har jeg prøvet noget nyt, og minsandten om ikke, at vi har fundet en ny pasta-favorit :) Manden ville gerne have pasta m. tomatsauce og der skulle være chili og bacon i - ja, så det kom der selvfølgelig :) Retten er nem, og lækker, den er dejlig sød og så alligevel lidt stærk; helt ligesom manden kan lide det bedst.

fredag den 23. januar 2015

Anders Ands kanelsnegle

Ja, overskriften er måske en lille smule aparte, men det kommer sig af, at opskriften på disse kanelsnegle stammer fra min barndoms FAVORIT kogebog: "Anders Ands kogebog". Den skønneste lille bog med lækre tegnede billeder, som en tegneserie - bare med opskrifter :) Jeg elsker den, og jeg har den stadig - også selvom siderne er klistret og næsten faldet ud.


Uanset hvilken opskrift man bruger til at bage sine kanelsnegle gælder der een regel, og en regel alene... Man må ikke spare på remoncen!! Ikke alene må man ikke spare på remoncen, man skal være en gris med remoncen :) Og det er vi også i den her opskrift.

Anders Ands kanelsnegle - med ekstra remonce <3

onsdag den 21. januar 2015

Sprøde ristede kartofler

Jeg er ikke stor fan af almindelige kogte kartofler - jo jo bevares, sådan en nyopgravet kartoffel er da lækker, men det er så også de eneste. Der skal virkelig noget særligt til før jeg nyder en kartoffel - som f.eks. når den udhules og fyldes med kartoffelmos, bacon og purløg... eller som her, når de er ristede til guddommelighed.. Guddommelighed siger jeg jer. De er sprøde udenpå, men lækre bløde indeni - tilberedt til perfektion, hvis i spørger mig :)

Opskriften indeholder ikke mængder og det er simpelthen fordi, det er meget forskelligt, hvor mange kartofler folk spiser - også i forhold til, hvad de skal udgøre tilbehør til. Når det så er sagt, så lav endeligt rigeligt, de er virkelig "To die for" :) Vi fik dem i aften til en gammeldags oksesteg, og der lavede jeg 8 små-mellemstore kartofler, og jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke godt kunne have spist en kartoffel eller to mere ;)

Sprøde ristede kartofler :)

torsdag den 15. januar 2015

Inspiration til aftensmad - Spaghetti Bolognese

Her til aften fik vi en omgang Spaghetti Bolognese - og jeg kan lige så godt være ærlig, det er virkelig en af favoritterne herhjemme. En god solid bolognese skal simre, og den skal simre lææænge. Det gjorde den her også... 3 timer for at være helt nøjagtig :) Og måske lyder det lidt voldsomt for noget, der i folkemunde kaldes kødsovs, men smagen er altså også derefter - smagen i en langtidssimret bolognese er UOVERTRUFFEN.


Opskriften er en af de gamle, og den er lavet et uuutal af gange her på matriklen. Jeg vil derfor ikke ulejlige mig med at skrive den ind endnu engang, men blot smide jer et link. Opskriften på denne fantastiske bolognese finder du nemlig lige her. 

Er du ikke så meget til pasta, så kan den sagtens laves som i denne opskrift, hvor spaghetti er skiftet ud med Squash-spaghetti (squashghetti).

Den kan også, med fordel, spises med rå revet gulerod - det har jeg selv gjort gentagende gange, når jeg har spist resterne til frokost dagen efter :) Suppleret med lidt rå peberfrugt skåret i skiver :)


Ha' en dejlig dag!
- Camilla

søndag den 4. januar 2015

Amerikansk slider m. BBQ og Whiskey

Det er vidst ikke nogen hemmelighed, at jeg er vild med sliders - jeg har skrevet det før, og jeg er ikke bange for at gøre det igen. Jeg synes de er  P E R F E K T E !

En slider er faktisk bare en lille burger, men størrelsen gør, at den kan spises med en hånd (hvis ikke der er for meget snask i), og så giver den mulighed for, at man kan spise flere forskellige slags burgere til et måltid :) Og dét er da win-win :)

Her på bloggen findes der flere forskellige opskrifter på sliders; Amerikanske sliders m. rødvinsreducerede løg og BBQ (som er to-die-for), Mexikanske sliders m. guacamole og chilisnask, Franske sliders m. brie og løgkompot... og her får i så opskriften på Amerikanske sliders m. BBQ og Whiskey. Muuuums.


Mexikansk Slider m. guacamole og chilisnask

Sliders - små burgere til store øjeblikke :) 

Min kærlighed til sliders er tidligere beskrevet her på bloggen, og derfor vil jeg egentlig ikke introducere dem nærmere. Jeg vil blot konstatere, at de er LÆKRE!!

Her på bloggen ligger der følgende opskrifter på sliders: Amerikanske sliders m. rødvinsreducerede løg og BBQ (som er to-die-for), Franske sliders m. brie og løgkompot og Amerikanske sliders m. BBQ og Whiskey. 

Den er udgave er en mexikansk slider er med guacamole, chilisnask og bacon. Chilisnasken er en sjov lille finurlighed som både er sød, men som også har den karakteristiske chilismag, som brænder lidt på tungen. 

Fransk slider m. brie og løgkompot

Ideen til den her slider fik jeg, da manden og jeg var i Bruxelles for at fejre nytår. Efter en lang dag, hvor vi havde gået byen tynd, spiste vi aftensmad på en lille lækker restaurant og bar ved navn LOFT. Jeg fik mit livs bedste burger (klassisk m. cheddar og bacon), og manden fik en fransk burger med brie og valnødder. Jaa, den var vældig lækker, men der manglede ligesom noget... LØGKOMPOT!! :)