onsdag den 8. april 2015

Heidis Favorit-ret m. bacon og perleløg

Dengang jeg mødte min søde kæreste, boede han hjemme. Min svigerinde, Heidi, som også boede hjemme dengang, stod oftest for aftensmaden. Og jeg kan godt afslører, at vi engang imellem blev udsat for nogle spøjse eksperimenter. Jeg var meget kræsen dengang, men alligevel husker jeg dog, at  jeg altid kunne lide hvad hun serverede - uanset hvor pudsigt og spøjst det var - for hun var allerede dengang en god og kreativ kok.

En aften fik hun en åbenbaring... Vi skulle have noget med kylling.. bacon... der skulle være grøn peber... og perleløg? ... Nååå ja, og Jensens Favorit Sauce. Og sådan blev det - og for søren hvor smagte det bare dejligt. Så var problemet bare, hvad vi skulle kalde retten. Ja, for den var jo nødt til at have et navn. Heidis Favorit-ret... Den kunne selvfølgelig ikke hedde andet.

Retten har vi ikke fået i mange år efterhånden, men i aften fik den en renæssance :) Den smager helt som jeg husker, og jeg tænker, at den med fordel også kunne laves med Jensens Whisky Sauce.

tirsdag den 7. april 2015

Bøfsandwich m. blødeløg

Der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg elsker burgere i alle afskygninger. Det er simpelthen sådan en dejlig nem og lækker spise og kan varieres i det uendelige. Vi får meget sjældent sådan en rigtig gammeldaws bøfsandwich med sovs og løg herhjemme - men det fik vi altså her til aften, og derfor får i selvfølgelig opskriften på en lækker bøfsandwich med syndig syndig sovs og lækre bløde løg.

mandag den 6. april 2015

Påskemenu anno 2015

Herhjemme gør vi meget ud af at samles med familien i påsken - og hvert år, spiser vi påskelam :) Menuen varierer fra år til år, og denne gang bød den på nedenstående:











Med ønsket om en dejlig påske!
- Camilla

Påskelam anno 2015 m. granatæble glaze

Jeg er smadder traditions-glad, det indrømmer jeg gerne :) Og vi har også rigtig mange traditioner i familien, hvilket er noget jeg værdsætter i høj høj grad. Sidste år gik det dog op for mig, at vi ingen påsketradition havde - jojo bevares, vi ses altid med familien i påsken, men der var ingen sådan rigtig tradition. Det besluttede jeg at lave om på, og jeg syntes det kunne være helt vildt hyggeligt at samles om et påskelam :)

I og med, at jeg er så glad for traditioner, har jeg også en helt særlig regel om, at når man har gjort noget mere end to gange, ja, så kan man med rette kalde det en tradition :) Og det betyder derfor, at vi med denne uhørt lækre menu har fået etableret en påsketradition. En tradition om, at vi som familie samles om et stykke veltilberedt påskelam :) 

Sidste år serverede jeg Langtidstilberedt lammekølle m. timian, rosmarin, hvidløg og citron, Bagte urter med honning og Lun nøddesalat. Til dessert Gateau Marcel med hjemmelavet blåbæris. 

I år byder menuen på Langtidstilberedt lammekølle i granatæble glaze, Sprøde ristede kartofler, Salat m. granatæble, avocado, pinjekerner og brød croutons samt et deluxe hvidløgs-oste brød. Til dessert en deluxe jordbærtærte m. pistaciemazarin, hyldeblomstmousse, friske jordbær og hyldeblomst gelé. 

Salat m. granatæble, avocado, brød cruotoner og rødbedespirer

Salaten her serverede jeg påskesøndag. Den var en del af en større menu, og skulle udgøre det friske pift i en ellers lidt tung menu. Menuen bød på Langtidsstegt lammekølle i granatæble glaze, Spørde ristede kartofler, og luksus hvidløgs-ostebrød - og så denne lækre salat. Granatæblekernerne gjorde, at den passede perfekt til resten af menuen og det lækre lammekød.

Hvidløgs-ostebrød deluxe

Tre ting der hver for sig er fantastiske, og som tilsammen er himmelske; brød, hvidløg og ost!! Er du som mig vild for et godt stykke hvidløgsbrød, så vil du helt sikkert savle over denne luksusudgave. Jeg bringer dig her hvidløgsbrødenes rolls-royce... Hvidløgs-ostebrød DELUXE! :)


søndag den 29. marts 2015

Hasselback kartofler m. timian og rosmarin

Hotel Hasselbacken er et hotel med dertilhørende restaurent, der ligger i Djurgården i Stockholm, Sverige. Her serverede man første gang de velkendte ovnristede og 'næsten-gennemskårene' kartofler, vi i dag kender som Hasselback kartofler - mange tror fejlagtigt, at de hedder "hasselbagte kartofler", men navnet stammer altså fra det hotel, hvor de introduceret.

Uanset navnet, så tror jeg ikke at der findes et entes menneske i dette lille land, som ikke har smagt Hasselback kartofler. Herhjemme er det dog lææææænge siden, at nogen af os har sat tænderne i dem, men det rodede vi bod på her til aften, hvor de blev serveret til en lækker fyldt svinemørbrad :)


Svinemørbrad i baconsvøb m. fyld af mozzeralla og semidried tomater

Fyldt mørbrad - det er simpelthen noget jeg bare ikke har fået i 1000 år, men engang i mellem så dukker den velkendte klassikker altså op til overfladen igen. Det gjorde den i aften her på matriklen. Mørbraden fyldte jeg med frisk mozzeralla, semitørrede tomater og pinjekerner. Jeg svøbte den i bacon og serverede den med de gode gamle Hasselback kartofler og baconsvøbte asparges (yes, her har været baconfest :) ).

lørdag den 28. marts 2015

Pandekager m. blåbærskum, friske bær og hakket chokolade

Det er ikke nogen hemmelighed, at manden herhjemme er forklæet - han elsker det, og jeg elsker det :) Han er så forkælet, at når han har fødselsdag, så består hans morgenmad af et kæmpe bjerg pandekager - for pandekager, ja det elsker han næsten lige så meget, som han elsker at være forkælet.

I dag har han fødselsdag og jeg har glædet mig helt vildt meget til dagen af den årsag, at jeg allerede for halvanden måned siden købte hans fødselsdagsgave - en rejse til Paris. Og hold fast hvor har det været svært at holde hemmeligt :) Har sådan glædet mig til, at kunne glæde mig sammen med ham - og ikke bare alene i smug :) 

Gaven fik han her til morgenmaden, som selvfølgelig bestod af det traditionelle bjerg pandekager, her serveret med blåbærskum, banan, friske bær og hakket chokolade og pistacie :) Tør godt afsløre, at han var svært tilfreds med, hvordan den her dag er startet :) 

Fødselsdags-pandekager :)

onsdag den 25. marts 2015

Flankesteak, søde kartoffelfritter og pæresalat m. ristede hasselnødder

Jeg har i en lang periode ikke haft lyst til at spise noget - jo bevares, jeg har selvfølgelig været sulten, men jeg har ikke haft lyst til noget specielt, og derfor har aftensmaden herhjemme været ideforladt og mest af alt bare været et udtryk for, at vi skulle have noget at spise, for ikke at være sultne :)

Sådan bryder jeg mig ikke om at have det - så, jeg er igen begyndt at lave madplan i håbet om, at lysten til aftensmaden kommer hånd i hånd med, at vi på forhånd ved, hvad vi skal have at spise. Jeg laver madplan til en uge af gangen, og så handler jeg det hele hos nemlig.com - dét er da bare en fantastisk opfindelse :) Det er der kommet to ting ud af: 1. Vi har fået lyst til mad og glæder os til det vi skal have at spise, 2. vi har sparret HELT VILDT mange penge (3. og helt vildt meget tid ved, at nemlig.com leverer varerne).

I går aftes fik vi krydret flankesteak med søde kartoffelfritter og en pæresalat med ristede hasselnødder :) Utroooligt lækkert måltid, der ikke kræver det store.

Flankesteak m. søde kartoffelfritter og pæresalt m. ristede hasselnødder :)

tirsdag den 17. marts 2015

Inspiration til morgenmad: Græsk yoghurt m. frisk frugt og müsli

Morgenmad... En af de der super vigtige ting, som jeg bare ikke er så god til. Jeg ville virkelig gerne, men jeg glemmer det - fordi jeg ikke er sulten. Jeg spiser selvfølgelig når jeg er sulten. Selvfølgelig. Og som lille spiste jeg altid morgenmad, som min mor serverede. Så blev jeg teenager, skulle selv stå for det, og så droppede jeg det ritual. Nu er det efterhånden mange år siden, at jeg var teenager - og sådan en indgroet vane (altså ikke at spise morgenmad), den sidder fast. Men jeg VIL så gerne!

I perioder, hvor der er godt med plusser på overskudskontoen - ja, der gør jeg et stort nummer ud af det. Altså at huske det. Og så kommer en periode, hvor jeg får travlt, og så glipper det igen. Men en dag, når jeg har været konsekvent og vedvarende nok - så er jeg helt sikkert på, at den gode vane nok skal vinde over den dårlige med ikke at spise. Og imellemtiden, så er jeg sikker på, at det hele nok skal gå alligevel :)

Når det så er sagt, så elsker jeg faktisk morgenmad - og jeg har ingen præferencer til, hvad man kan og ikke kan spise til morgenmad. Mad er mad, og morgenmad er bare mad, der spises om morgenen. Så hakkebøffer og frikadeller kan sagtens klemmes ned her, når jeg er sulten vel at mærke. Derudover elsker jeg æg i alle afskygninger, frisk morgenbrød, knækbrød m. ost, frisk frugt, smoothies og græsk yoghurt - græsk yoghurt med frisk frugt, müsli (og sirup - men sig det ikke til nogen).

Her ses en variation med græsk yoghurt, hindbær, blå druer, blommer, müsli og sirup.

Og her en variation m. græsk yoghurt, hindbær, fersken, mango, müsli og sirup :)


Ha' en dejlig dag!
- Camilla

lørdag den 14. marts 2015

Mormor-mad: Krebinetter m. stuvede ærter og gulerødder

Det er ikke længe siden, at vi fik stegt flæsk med persillesovs herhjemme - det er virkelig sjældent, at vi spiser mormor-mad, men det gav mig sådan lyst til noget mere.. Ja faktisk har jeg lige siden haft lyst til krebinetter.

Manden her i huset er langt fra begejstret for krebinetter. Jeg derimod, ja jeg kan rigtig godt lide krebinetter :) Jeg kan også rigtig godt lide smagen af svinekød og æble sammen - og derfor har jeg kommet revet æble i mine krebinetter. Det giver altså noget helt vildt lækkert til kødet; se her, hvor jeg har kommet revet æble i mit farsbrød.

tirsdag den 10. marts 2015

Stegt flæsk med persillesovs

Det sker meget sjældent, at manden her i huset bestiller mormor-mad til aftensmad. Faktisk sker det uhyre sjældent. Han er mere til det lidt mere lette og moderne. Men engang imellem tager han fusen på mig - som i dag, hvor han bestilte stegt flæsk med persillesovs. Det betød også, at opskriften fandt vej her til bloggen :) Den er helt almindelig og klassisk, og den kommer her.

mandag den 9. marts 2015

Små lækre desserter m. hyldeblomstmousse, jordbærmousse og pistacie

Som i ved lavede jeg kage til min fasters 25-års jubilæum den 7. marts 2015 :) Fik lavet tre store kager med det lækreste mousse - og jeg var så heldig, at der blev lidt tilovers.

Jeg brugte mine rester til disse små sødmefyldte glas - pyntet med friske jordbær og hakket usaltede pistacienødder.

Opskriften på både jordbærmousse og hyldeblomstmousse findes her. Jordbærmoussen behøves ikke at blive frosset ned til 'bomber' - men kan kommes i glas med det samme, hvis man ønsker det.

Bemærk at der bliver meget mousse af de to opskrifter, eftersom de er tiltænkt en stor kage, er hensigten derfor blot at komme dem i glas som her, da kan opskrifterne halveres eller den overskydende mousse fryses ned. Mousse kan nemlig snildt fryses ned og gemmes til en anden god gang. Det skal blot lige piskes op og så er der lækker mousse til alverdens desserter.










Ha' en dejlig dag!
- Camilla

søndag den 8. marts 2015

Sød sommerkage m. hyldeblomstmousse og jordbærbomber

Min familie betyder alverden for mig, og der er simpelthen ikke den ting, jeg ikke ville gøre for dem -  sådan har mange det nok, og dét er sgu da dejligt, er det ikke? :) I hvert fald var der ingen tvivl, da min faster spurgte, om jeg ville stå for kagen til hendes 25-års jubilæum.

Hun er det skønneste menneske på jord, og jeg plejer at kalde hende Danmarks mest hjertevarme frisør :) For det ér hun altså, hjertevarm. Hun havde 25-års jubilæum den 1. marts 2014, og receptionen blev holdt i går i hendes frisørsalon, Frisør Rita Borum, i Hedehusende. 

Da vi snakkede om, hvad hun ellers ville servere af mad spottede jeg hurtigt, at en af de tunge fondant-kager, som jeg ellers har haft lavet tidligere, ville blive alt for tung ifht. de lette lækre ting, hun ellers ville servere på buffeten. Derfor gik jeg i tænkeboks - og efter megen overvejelsen frem og tilbage endte jeg her...