lørdag den 10. marts 2012

Hyldeblomstmousse

går skulle jeg prøve en ny opskift på hyldeblomstmousse - jeg havde fundet den på Hjemmets hjemeside.

Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den.


Ingredienser:
4 blade husblas
2 dl konc. hyldeblomstsaft
2 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk sukker
2 pasteuriserede æggehvider
2 dl piskefløde

Fremgangsmåde:
  1. Husblassen 'tilberedes' som anvist på pakken. 
  2. Giv hyldeblomstsaften et opkog i en gryde og tag den derefter af varmen. Knug vandet af husblassen og smelt ned i saften. Køl den af i et vandbad. Saften må ikke være for varm, når den blandes med de andre - kolde - ingredienser - så risikerer man nemlig, at husblassen klumper.
  3. Pisk æggeblommerne stive og hvide med halvdelen af sukkeret. 
  4. Pisk æggehvider og resten af sukkeret stift.
  5. Fløden piskes til skum.
  6. Når hyldeblomstsaften er kølet godt af, blandes den med de piskede æggeblommer. 
  7. Vend herefter de stive hvider og fødeskum forsigtigt i æggemassen. 
  8. Den færdige mousse kan fordeles i desserglas, på kage, eller bare køles i køleskabet. 

Æggeblommer piskes med halvdelen af sukkeret.
Fløden piskes til skum.
Hyldeblomstsaften tilsættes æggemassen.
Flødeskum og hvider vendes i æggemassen.
Den færdige mousse

God fornøjelse
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..